Jump to content

E36 ! cate avem printre noi!

Lari

Recommended Posts

cand ma gandesc ca sunt multi care nu am facut RAR-ul ca sa astepte poate se scoate taxa si acum li s-a dat bomba ca se mareste si cu situatia programarilor...imi pare rau pt ei.

si puteam sa jur ca nu o s scoata taxa cu totul :)

• Replies 786
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

cu orice am fi votat tot acolo se ajungea. cat au nevoie de voturile noastre 1-2 luni stau si in cap dupa aia ne pun ei pe noi st stam in cap 4 ani. acum bine pt cei ce au inmatriculat rau pt cei ce nu au apucat. "N-ai cu cine ma, n-ai cu cine, niste tarani!" Berbecu'!

oricum astia ce viseaza noaptea propun ziua .. si culmea e ca le mai si voteaza.. sper sa ma vad o data cu ea inmatriculata ca ma duc cu capul, in ultimele 2 luni mi-au scos baietii peri albi...

Ps : un lucru e sigur, n-o sa imi mai cumpar in viata mea masina neinmatriculata ca e haos (cel putin nu atata timp cat traiesc in Romania)

mie pe 11 imi ies actele de la rar, aveti idee daca pot plati pe loc taxa la financiara? masina este euro2 si nu stiu daca o pot plati pe loc sau tre sa stau nush cate zile lucratoare ca sa imi calculeze taxa ca la euro 3/4 am inteles ca dureaza cateva zile

din pacate nu . te duci la administratia financiara de sector depui dosarul si apoi revii in cateva zile dupa ce ti-au calculat taxa de paltit. se palteste la casa cash.

de regula dureaza vreo 4 zile.

in conditiile acestea nu cred ca te incadrezi in termen. dar cred ca formula actuala a taxei de mediu nu va supravietui prea mult timp, atata timp cat trebuie acordul comisiei europene.

din cate am inteles la TV cica cei care au facut RAR-ul pana in 15 dec platesc taxa care este acum. in cel mult 2 zile lucratoare sunt gata actele la finante pt a plati taxa. cand ma gandesc ca sunt multi care nu am facut RAR-ul ca sa astepte poate se scoate taxa si acum li s-a dat bomba ca se mareste si cu situatia programarilor...imi pare rau pt ei.

din pacate taxa de mediu se plateste la valoarea in vigoare la data efectuarii platii efective. nu are nici o legatura cu data la care faci identificarea, omologarea si itp la rar.

mie pe 11 imi ies actele de la rar, aveti idee daca pot plati pe loc taxa la financiara? masina este euro2 si nu stiu daca o pot plati pe loc sau tre sa stau nush cate zile lucratoare ca sa imi calculeze taxa ca la euro 3/4 am inteles ca dureaza cateva zile

din pacate nu . te duci la administratia financiara de sector depui dosarul si apoi revii in cateva zile dupa ce ti-au calculat taxa de paltit. se palteste la casa cash.

de regula dureaza vreo 4 zile.

in conditiile acestea nu cred ca te incadrezi in termen. dar cred ca formula actuala a taxei de mediu nu va supravietui prea mult timp, atata timp cat trebuie acordul comisiei europene.

din cate am inteles la TV cica cei care au facut RAR-ul pana in 15 dec platesc taxa care este acum. in cel mult 2 zile lucratoare sunt gata actele la finante pt a plati taxa. cand ma gandesc ca sunt multi care nu am facut RAR-ul ca sa astepte poate se scoate taxa si acum li s-a dat bomba ca se mareste si cu situatia programarilor...imi pare rau pt ei.

din pacate taxa de mediu se plateste la valoarea in vigoare la data efectuarii platii efective. nu are nici o legatura cu data la care faci identificarea, omologarea si itp la rar.

de faza cu rar-ul am auzit si eu la tv, ca cica toti care au programari la rar pana in 10 decembrie prind taxa veche (ca dupa cum stiti rar-ul te plimba dupa acte de innebunesti, stai vreo 5 zile lucratoare din momentul in care ai trecut de itp pana iti iese tot ce ai nevoie sa treci la "next level".. altfel nu imi explic decizia lor, asta daca am inteles eu bine)

Legat de programarile de la RAR (ca e balamuc, ca te programeaza mai stiu eu cand) nu stiu ce sa zic. Eu am sunat acum vreo doua ore(in jurul orelor 16.00) si m-a programat pe 10.12.2008, la Voluntari. Fara nici un fel de interventii, nici nu era cazul, masina avand deja carte de romania. Poate este ceva separat pt cele care au nevoie de carte noua, nu stiu ce sa zic.

eu acum am venit de la RAR Sibiu, mare nebunie, am fost azi la revenire pt ca nenea ala de acolo m-a respins prima data cica pt bieleta directie dreapta si toba neetansa (rezolvare strans toba cum trebe si lustruit bieleta de pe masina). azi am trecut cu bine (nenea care a inspecatat masina la intrebarea mea m-a asigurat ca masina iese euro2 acum sa vedem), a iesit masina de pe banda la ora 4, cand sa merg sa platesc taxa de revenire si sa predau actele sa imi faca cartea hop ce sa vezi birou inchis program pana la 15.30, asa ca maine dimineata merg sa platesc taxa de revenire si sa le dau actele sa imi faca cartea,acum astept ziua de miercuri sa vedem daca chiar a iesit euro 2. bafta la toti care mai aveti de mers la rar

De ce idiotul care a fost manechin pentru chilotii facuti la APACA nu scoate o ordonanta de urgenta prin care sa-i oblige pe cei care l-au votat sa-si cumpere masini Citroen sau Dacia ? Asa vor contribui si mai mult la bunastarea lui si a celei de-a 4 a sotii care seamana uimitor de mult cu Alina Plugaru. Este de necrezut ce se intampla in aceasta tara !!!

Din surse proprii, am inteles ca astazi in Slatina-Olt dupa ora 14:00, cei de la Administratia Financiara si-au inchis ghiseul invocand faptul ca "le-a cazut sistemul". Cum este posibil?

Edited by fantozzi007

eu am platit ieri taxa, dosarul il depusesem joi si era coada mare. 975 ron m-a costat pe mine. din cate am vazut si stiu, cei care au deja carte de Ro au "banda" lor separata si programarile sunt mai rapide. la noi la sv au mai facut un RAR in alta localitate care numai de asta se ocupa, adica tot in afara de omologari. Edited by Fane_05

. asqaard- la rar iti emite civ-ul in aceeasi zi in care faci identificarea, omologarea si itp-ul .( la mine a durat cca 40 minute la rar voluntari). la AFP insa lucrurile se complica pentru ca nu iti calculeaza pe loc taxa ce trebuie achitata.

nu stiu ce sa zic dar toata lumea cu care am vb a zis k actele le primesti in 5 zile lucratoare (7 calendaristice) si iti dau toata suita de acte :civ,talon de itp,certificat de autenticitate,etc..

mie baietii mi-au zis k n-am nr de omologare si sa ma intorc joi (asta mi-a zis-o joia trecuta, deci ar fi cam 5 zilele lucratoare) ca sa imi dea nr de omologare si ce mai trebuie..oricum sper sa platesc 330 nu 990e ca sincer la mine 660e consteaza mult, plus ca ii prefer bagati in masina (nu dati la stat pt masina)

. asqaard- la rar iti emite civ-ul in aceeasi zi in care faci identificarea, omologarea si itp-ul .( la mine a durat cca 40 minute la rar voluntari). la AFP insa lucrurile se complica pentru ca nu iti calculeaza pe loc taxa ce trebuie achitata.

nu stiu ce sa zic dar toata lumea cu care am vb a zis k actele le primesti in 5 zile lucratoare (7 calendaristice) si iti dau toata suita de acte :civ,talon de itp,certificat de autenticitate,etc..

mie baietii mi-au zis k n-am nr de omologare si sa ma intorc joi (asta mi-a zis-o joia trecuta, deci ar fi cam 5 zilele lucratoare) ca sa imi dea nr de omologare si ce mai trebuie..oricum sper sa platesc 330 nu 990e ca sincer la mine 660e consteaza mult, plus ca ii prefer bagati in masina (nu dati la stat pt masina)

inseamna ca ai probleme la rar. daca citeai atent vedeai ca eu am trecut rar foarte repede cu tot cu eliberare acte. am avu eu noroc?

la AFP a durat 15 minute ( pentru mine ) dar asa cum am zis anterior acolo trebuie asteptat cateva zile.

bafta

salut! eu mi-am luat saptamana trecuta un BMW 318tds din 11/1996, motor de 1665cmc... am dat 2500 euro pe el iar taxa de poluare ma costa 870euro... iar dupa 3 zile au anuntat k se tripleaza taxa... am sunat pt programare la rar si am reusit sa ma programez pe 7 ianuarie 2009 la slobozia... ce acte imi trebuiesc cand ma duc sa fac autentificarea??? masina e adusa din belgia si are numerele valabile (adica sunt numerele ei bune din belgia, nu sunt numere de export) iar asigurarea expira la sfarsitul anului... ce pot face in conditiile aste dak nu pot sa platesc taxa de poluare??? aaaaaaaaaa si inca ceva... in certificatul de conformitate al masinii sunt trecute jante model 6JX15/ET 42 cu cauciucuri 185/65/R15 iar eu am pe masina jante pe 16" si cauciucuri 205/55/R16 si mai am si folie pe geamurile de la usile din spate... o sa am probleme la rar??? trebuie sa le schimb??? astept un raspuns pt ca sunt cam dezorientat

post-19405-1228860323_thumb.jpg

post-19405-1228860477_thumb.jpg

salut! eu mi-am luat saptamana trecuta un BMW 318tds din 11/1996, motor de 1665cmc... am dat 2500 euro pe el iar taxa de poluare ma costa 870euro... iar dupa 3 zile au anuntat k se tripleaza taxa... am sunat pt programare la rar si am reusit sa ma programez pe 7 ianuarie 2009 la slobozia... ce acte imi trebuiesc cand ma duc sa fac autentificarea??? masina e adusa din belgia si are numerele valabile (adica sunt numerele ei bune din belgia, nu sunt numere de export) iar asigurarea expira la sfarsitul anului... ce pot face in conditiile aste dak nu pot sa platesc taxa de poluare??? aaaaaaaaaa si inca ceva... in certificatul de conformitate al masinii sunt trecute jante model 6JX15/ET 42 cu cauciucuri 185/65/R15 iar eu am pe masina jante pe 16" si cauciucuri 205/55/R16 si mai am si folie pe geamurile de la usile din spate... o sa am probleme la rar??? trebuie sa le schimb??? astept un raspuns pt ca sunt cam dezorientat

Masina ar trebui sa fie radiata din belgia asadar iti iei numere rosii de romania si circuli. Acte pt autentificare:carte/talon de belgia. Taxa o platesti dupa ce ai cartea de romania(roaga-te sa se schimbe pana in ianuarie). jante pui ce scrie in carte/talon, iar foliile le dai jos.

inseamna ca ai probleme la rar. daca citeai atent vedeai ca eu am trecut rar foarte repede cu tot cu eliberare acte. am avu eu noroc?

la AFP a durat 15 minute ( pentru mine ) dar asa cum am zis anterior acolo trebuie asteptat cateva zile.

bafta

nu stiu in ce conditii te-ai dus tu la rar si AFP dar esti singurul care a rezolvat asa repede, nu am mai auzit la nimeni sa isi ia in actele in aceeasi zi si sa iti platesti si taxa in 15 min..

acum vreo 2 zile vb cu un baiat de pe forum care a inscris 2 masini si la aman2 a stat vreo 5 zile pana i-au iesit actele de la rar si vreo cateva zile sa isi plateasca taxa (pentru ca intai iti faci cerere de calculare apoi dupa cateva zile lucratoare primesti raspunsul si te duci sa platesti).. si mie mi se pare aberant dar traim in Romania si nu ma mai surprinde nimic.

PS: desi s-a anuntat ca taxa se tripleaza de la 15 decembrie, prietenii nostrii de la AFP incaseaza triplu incepand de ieri,cu 6 zile mai devreme..

Deja e prea mult si eu cred ca nimeni de pe forumul asta (chiar daca au sau nu masinile inscrise) nu trebuie sa lipseasca de la meeting-ul din 13septembrie

Asgaard, vb cu omul pe PM sa-ti dea nr de tel al celui ce la rezolvat...si eu am luat actele dupa o ora dar a "costat"

din fericire nu m-a costat absolut nimic. m-a ajutat functia. :)

singura nemultumire pe care am avut-o la AFP a fost faptul ca a trebuit s aplatesc cash ( valabil pentru toata lumea) desi sunt poseosor de card bancar ( din nou valabil pentru toata lumea). mare lucru sa montezi un POS si sa faci legatura la o banca. de ce sa nu stea tipa de la casa sa numere la bani cand coada este mare iar lumea se grabeste? romania!

inca ceva - au vrut sa-mi dea amenda la fisc ca nu am declarat masina in 30 de zile. amenda s-a transformat in avertisment verbal cand a vazut cucoana de la ghiseu ce lucrez. mare noroc am avut pentru ca initial nici nu am vrut sa scriu numele angajatorului dar tipa mi-a returnat cererea si m-a obligat sa-l scriu. si l-am scris. :)

Asgaard, vb cu omul pe PM sa-ti dea nr de tel al celui ce la rezolvat...si eu am luat actele dupa o ora dar a "costat"

din fericire nu m-a costat absolut nimic. m-a ajutat functia. :)

singura nemultumire pe care am avut-o la AFP a fost faptul ca a trebuit s aplatesc cash ( valabil pentru toata lumea) desi sunt poseosor de card bancar ( din nou valabil pentru toata lumea). mare lucru sa montezi un POS si sa faci legatura la o banca. de ce sa nu stea tipa de la casa sa numere la bani cand coada este mare iar lumea se grabeste? romania!

inca ceva - au vrut sa-mi dea amenda la fisc ca nu am declarat masina in 30 de zile. amenda s-a transformat in avertisment verbal cand a vazut cucoana de la ghiseu ce lucrez. mare noroc am avut pentru ca initial nici nu am vrut sa scriu numele angajatorului dar tipa mi-a returnat cererea si m-a obligat sa-l scriu. si l-am scris. :)

Nu vreau sa fiu rau, dar asta nu-i un topic cu probleme de taxa si apropo, ai functie de gigolo? Nu de alta, dar eu pe unde umblu chiar nu zic la lume ce functie am (daca nu are legatura cu munca mea), sau ar trebui sa ne uitam toti in urma cu vreo 20 de ani si sa ne reconvertim la comunism ca sa ne miscam si noi ca tine ? Si inca ceva: daca ai o asa functie de ce ti-ai luat pisica? :)

benkenobi eu vb de muritorii de rand nu de persoanele cu grade ca tine... Oricum trecand peste asta am vazut acum la tv ca s-a "modificat schimbarea" si cica pana pe 15 inca se mai plateste vechea taxa si maine presimt ca o sa am zi plina :))) apropo stie cineva in bucuresti pentru sectorul 3 unde tre sa ma duc sa o platesc?

benkenobi eu vb de muritorii de rand nu de persoanele cu grade ca tine... Oricum trecand peste asta am vazut acum la tv ca s-a "modificat schimbarea" si cica pana pe 15 inca se mai plateste vechea taxa si maine presimt ca o sa am zi plina :))) apropo stie cineva in bucuresti pentru sectorul 3 unde tre sa ma duc sa o platesc?

pe lucretiu patrascanu langa liceul nichita stanescu.

pentru dl. herman- nu vreau sa intru in polemica , dar stii si tu la fel de bine ca toti ceilalti ca fiecare incearca sa se descurce cumva. daca m-am descurcat la rar in mai putin de o ora si la AFP in 15 min. nu inseamna ca sunt comunist. sau am mentalitatile alea. ca sa-ti raspund la intrebare afla ca am avut pana acum vreo 8 masini printre care si mercedes si ford si nu rapandule. am luat pisica pentru ca imi place modelul. si cu asta am acum trei masini in fata blocului, din care una straina luata de noua si una autohtona luata tot de noua. pisicuta am luat-o degeaba.

scuze pentru off topic.