Jump to content

Lampa placuta de inmatriculare & becuri oglinda parasolar pasager

Recommended Posts

De 2 zile nu-mi mai functioneaza una dintre lampile de la placuta de inmatriculare.

Am schimbat lampile si becurile intre ele si tot nu functioneaza, banuiesc ca nu vine curent pe fir.

Cum as putea rezolva problema?

A doua problema este la parasolarul de la pasager.

Becurile de deasupra oglinzii nu se mai aprind atunci cand culiseaza capacul de pe oglinda iar becurile nu sunt arse.

Ceva pareri? Multumesc anticipat! :twoup:

Daca zici ca ai verificat becurile si lampile si sunt OK, atunci probabil s-a sectionat vreun cablu. Cablurile trec pe langa balamaua portbagajului, se misca odata cu aceasta si in timp se pot sectiona in zona aceea. Aici verifica prima data.

Referitor la ce a spus paul, tubul flexibil se trage simplu in jos, fortezi putin si iese si poti sa vezi starea firleor, la mine aveam 2 fire cu izolatia distruza in zona unde se indoiau firele, si de aceea mi se tot deschidea portbagajul, aiurea cand faceau contact firele.

Daca ai probleme acolo ca un sfat,

Electricianul care mi-a reparat, mi-a spus ca nu le lipeste pentru ca se vor rupe firele imediat in zona de dupa lipitura datorita faptului ca se tot indoaie si cositorul nu e flexibi/casant etc, si le-a "infasurat unu pe celalalt" si le-a izolat cu banda.

Am rezolvat azi problema, chiar firele din acel tub flexibil s-au rupt.

Le-am inlocuit si le-am izolat cu banda si din fericire cred ca am scapat si de problema pe care o aveam cu mesajul de portbagaj deschis care aparea desi portbagajul era inchis.

Am verificat si daca vine curent pe firele de la parasolarul din dreapta, problema este din contactul care actioneaza aprinderea becurilor cand este culisat capacul de la oglinda.

O sa cumpar un alt parasolar, lampa si firele sunt ok.

Edited by Ciupanezu

Electricianul care mi-a reparat, mi-a spus ca nu le lipeste pentru ca se vor rupe firele imediat in zona de dupa lipitura datorita faptului ca se tot indoaie si cositorul nu e flexibi/casant etc, si le-a "infasurat unu pe celalalt" si le-a izolat cu banda.

Bun electrician, data viitoare spune-i sa inlocuiasca firele intrerupte cu altele sa sa le cositoreasca intr-un loc unde stau fix.

• 5 months later...
As dori sa stiu care sunt masurile(dimensiuni la lungime) la becurile de plafoniera ,cele de sub usi care se aprind cand deschizi usa ,si cele de la numar ca am observat ca sunt de doua marimi,as dori sa le schimb cu leduri. Mai am o problema daca nu gresesc este nr 5 becul care se afla linga sistemul de inchidere a haionului si care se aprinde numai cand este haionul deschis ala nu se mai aprinde ,am controlat becul e ok ce are? Edited by 525dtouring

Corect, Calin. Cum naiba sa lipesti cu banda izolatoare firele? Eu la hayon am avut aceeasi problema insa am scos firele din stalp si din hayon cat am putut de mult si le-am taiat atat cat imi permitea locul sa lipesc alte fire la loc. Am lipit firele in ambele capete, le-am pus prostie d-aia de intarire termo-cucu, cum naiba ii spune, cu pistolul cald pe lipituri si abia dupa aia am venit cu banda izolatoare.