Jump to content

Despre cum am luat-o in brate cu turbina

Recommended Posts

Da, se pare ca au niste obiective destul de interesante.Ar fi bine sa apara niste oameni bine pregatiti in domeniul auto dupa terminarea unei facultati de profil.

Daaa...o sa apara cu "miile" ! Mai ales daca o sa invete pe acest sistem cum am invatat noi la TCM/IMST sa folosim utilajele CNC ...prin geam! Nici macar nu ne lasau sa intram in laborator sa le atingem...ca "e scumpe"! Invatam dupa poze alb-negru!

Cat despre "pregatirea" absolventilor Poli, numai de bine ! Mai bine pregatit am iesit de la gradinita cu program redus, tot din pasiune am invatat, "sfartecand" cu intrebarile maistii batrani in ale mecanicii si hidraulicii!

Da, se pare ca au niste obiective destul de interesante.Ar fi bine sa apara niste oameni bine pregatiti in domeniul auto dupa terminarea unei facultati de profil.

Daaa...o sa apara cu "miile" ! Mai ales daca o sa invete pe acest sistem cum am invatat noi la TCM/IMST sa folosim utilajele CNC ...prin geam! Nici macar nu ne lasau sa intram in laborator sa le atingem...ca "e scumpe"! Invatam dupa poze alb-negru!

Cat despre "pregatirea" absolventilor Poli, numai de bine ! Mai bine pregatit am iesit de la gradinita cu program redus, tot din pasiune am invatat, "sfartecand" cu intrebarile maistii batrani in ale mecanicii si hidraulicii!

La automobile vorbim de o specializare de vocatie, care o faci din pasiune pentru automobile. Din pacate stiu si studenti care au venit la sectie pentru ca le place sa conduca automobile. In rest sunt praf...da asta e la noi. Sperantele sunt in cei 15-20% care chiar fac performanta. Majoritatea insa dintre acestia pleaca din tara la terminarea studiilor.

BTW, am depus lacrimatie la BMW pentru test impreuna cu copiile aferente eliberate de AB dupa efectuarea testului. Astept sa vad ce se intampla si revin cu un post.

Si continuarea???

Cand ai zis 15-20% cred ca vroiai sa zici persoane care termina in total nu procente. Acum sunt anul 5 doar ca eu sunt la MR nu la AR si la ambele specializari va garantez ca o sa termine persoane care nu pot desena un surub (asta pe partea teoretica ca practica e un non-sens) si totusi stam bine. De ce zic asta??? Profesorii au ajuns sa comunice prin semne cu cei de ani mai mici (asta e nivelul dupa 18 ani de investitii in invatamant) de aici si sloganul: "Viitorul suna bine !!! "

In concluzie :"Sa traiti bine."

P.S. : si eu recomand TURBO-MECANICA

Vis a vis de reprezentante nu suntem singurii unde mecanicii nu prea stiu meserie.

Am un prieten care a ramas cu masina in pana (nu mai tragea aproape deloc si se oprea motorul in mers) in apropiere de Roma.S-a dus cu ia la o reprezentanta BMW unde i-au spus ca este dus senzorul de presiune din rampa.(cost 350 de euro cu manopera cu tot)Dupa ce au schimbat senzorul masina tot nu mergea.Atunci au zis ca trebuie schimbata pompa de inalta presiune.Prietenul meu a renuntat si a plecat spre tara dupa ce i-au luat 50 de euro diagnoza si iau lasat senzorul nou +filtru motorina nou.In apropiere de Villach in Austria masina a murit .A sunat la reprezentanta BMW din Villach si au venit cu platforma sa-l ia la service.De cum au ajuns la masina si a povestit ce simtome a avut i-au spus ca trebuie schimbata pompa de motorina de sub prag si ca italienii sunt niste tampiti (pompa de inalta presiune nu se strica niciodata).Au ajuns la service au schimbat imediat pompa si masina a mers perfect.Cost total cu manopera ,platforma ,releu,pompa,resoftare 390 euro.Deci si prin alte parti mecanici sunt varza ca si la noi.

• 2 months later...
Si continuarea???

Cand ai zis 15-20% cred ca vroiai sa zici persoane care termina in total nu procente. Acum sunt anul 5 doar ca eu sunt la MR nu la AR si la ambele specializari va garantez ca o sa termine persoane care nu pot desena un surub (asta pe partea teoretica ca practica e un non-sens) si totusi stam bine. De ce zic asta??? Profesorii au ajuns sa comunice prin semne cu cei de ani mai mici (asta e nivelul dupa 18 ani de investitii in invatamant) de aici si sloganul: "Viitorul suna bine !!! "

In concluzie :"Sa traiti bine."

P.S. : si eu recomand TURBO-MECANICA

Nu trebuie sa va impresioneze faptul ca au utilaje,si echipamente performante, le au de acu 2 ani din toamna, de cand cu uniunea europeana, cand au inceput sa cumpere toate prostiile, exista la cluj la catedra de electronica echipamente cumparate cand eram eu in anul 4.. si in anul 5 la lucrarea de diploma inca nu stiau profii si labornatii cum sa le foloseasca, 1 caz concret era un echipament de trasat cablaje , care era lasat pe dulap, e drept ca ne invita pe noi studentii sa incercam sa ne dam seama cum se foloseste poate poate din noroc chior chiar reusim, dar la final, toti trasam cablaje cu ajutoru la press and peal.. ca acu 10 ani...

In schimb s-a schimbat mentalitatea, daca acu 5 ani, era moarte de om sa strici un multimetru, acum nu e nici o problema il iei il arunci si ie altul de pe raft.. ca sunt la greu.

Edited by Cristi.MD