Jump to content

probleme cu turatia

Recommended Posts

azi am observat o problema. De exemplu merg in afara orasului in treapta a-4-a pe la 120-130 ii dau a-5-a si trag de ea pana ajunge la 160-170 iar in momentul ala motorul nu vrea sa se mai tureze deloc dar daca calc ambreiajul se tureaza ii dau drumul si tot nu se tureaza, pe urma franez pana pe la 120-100 ii dau a-4-a si iar urc pana pe la 120-130 ii dau a-5-a si pe la 150-160 la fel nu se mai tureaza Senzatia e naspa pentru ca simti ca isi da in nas banuiesc cam ce ar fi dar vreau sa mai aud pareri.Mentionez ca nu tot timpul face asa iar cateodata cand ii dau forja pe la 180-190 mi se pare ca se aude un suierat in bord cred ca pe la indicatorul de consum nu am apucat sa ascult prea bine ca la viteza aia trebuie sa fiu atent la drum masina BMW 520d 2002

Senzatia e naspa pentru ca simti ca isi da in nas banuiesc cam ce ar fi dar vreau sa mai aud pareri.

Si cam ce crezi tu ca ar fi?

Am aceeasi problema ... am schimbat filtre, debitmetru, bobina inductie si tot la fel face ... doar ca la mine tot timpu ... nu trece de 160-170 nici cum

azi am observat o problema. De exemplu merg in afara orasului in treapta a-4-a pe la 120-130 ii dau a-5-a si trag de ea pana ajunge la 160-170 iar in momentul ala motorul nu vrea sa se mai tureze deloc dar daca calc ambreiajul se tureaza ii dau drumul si tot nu se tureaza, pe urma franez pana pe la 120-100 ii dau a-4-a si iar urc pana pe la 120-130 ii dau a-5-a si pe la 150-160 la fel nu se mai tureaza Senzatia e naspa pentru ca simti ca isi da in nas banuiesc cam ce ar fi dar vreau sa mai aud pareri.Mentionez ca nu tot timpul face asa iar cateodata cand ii dau forja pe la 180-190 mi se pare ca se aude un suierat in bord cred ca pe la indicatorul de consum nu am apucat sa ascult prea bine ca la viteza aia trebuie sa fiu atent la drum masina BMW 520d 2002

parerea mea ar fi ca:-ori nu se alimenteaza cum trebuie ori debitmetru e pe duca(dar nu inteleg de ce cand calc ambreiajul motorul se tureaza iar cand ii dau drumul nu prea vrea? ) oricum sper sa ajung sa o pun pe test poate descopar problema

In sarcina trage uniform? Cand ii dai forja cum accelereaza dupa 3500 rpm? Nu are deloc intreruperi? Cu fumul cum stai? Se poate sa-si faca putin turbo de cap, probabil garnituri care nu sunt perfect etanse, vreun furtun fisurat, sau chiar el sa inceapa sa dea semne de oboseala. Daca ar fi de la debidmetru nu ai putea sa treci de 120/130,

incerca sa verifici electrovalva care actioneaza turbina.. :twoup:

adica aici... :twoup:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=45

daca as sti si cum sa verific electrovalva ? si care ii rolul ei ? am fost sa ii fac diagnoza dar e in concediu mecanicu asa ca mai astept, turbo nu cred ca e dus ca masina trage bine si uniform fum nu scoate decat de la motorina proasta pe care o avem in tara

incerca sa verifici electrovalva care actioneaza turbina.. :twoup:

adica aici... :twoup:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=45

daca as sti si cum sa verific electrovalva ? si care ii rolul ei ? am fost sa ii fac diagnoza dar e in concediu mecanicu asa ca mai astept, turbo nu cred ca e dus ca masina trage bine si uniform fum nu scoate decat de la motorina proasta pe care o avem in tara

singur model pe care il stiu eu in cazul tau ar fi urmatorul..incearca sa schimbi locul cele doua electrovalve intre ele..ai una la EGR si una la turbina*(sunt identice)...si vezi ce se intampla...daca isi modifica masina mersul in frun fel ,atunci este electrovalva ..

succes...

Edited by POIUYT