Jump to content

taxa inmatriculare

jetjet

Recommended Posts

am un amic care a recuperat deja diferenta de la taxa

pentru recuperare a urmat urmatorii pasi

1. programare RAR pentru inscriere emisiilor de co2 in cartea de identitate ,

acte necesare cartea de identitate copie si original , copie dupa B.I./C.I. , cerere care se completeaza la RAR

2. la finantele publice copie dupa cartea de identitate cu co2 trecut , copie bi/ci , cerere care se completeaza la fata locului , copie dupa chitanta cu care sa platit.

bafta

va mai trebuie si copie dupa brieful masini....ca sa vada romanul in ce an sa facut prima inmatriculare,nu cumva sa fie masina din 2000 si producatorul sa o tina in parc un an si apoi sa fie inmatriculata in 2001...pt ca uite asa statul restituie mai putini bani.deci se cere si copie dupa brief.......acela il gasiti la politie unde ati depus actele de inmatriculare (cei care nu aveti copie dupa el)si la mine a durat 10 zile eliberarea lui...asa ca bafta!!

Eu inca astept sa-mi dea banii, am depus toate actele...Sper sa nu ma traga in tzeapa ca ma duc si fac scandal. Nu m-ar mira nimic in Romania, tara kktului cel mai mare. Trebuie sa-mi recuperez cam 500 de euro.

Acte necesare:

- copie CI

- copie talon

- copie carte de identitate masina + original (sa aiba trecute neaparat emisiile de CO2; daca nu le are, programare la RAR - telefon 0219672)

- copie dupa brief-ul masinii (si tradus/legalizat neaparat, ca pe mine m-a intors inapoi din cauza asta)

- copie dupa copia chitantei de plata a taxei de inmatriculare

- cerere de restituire a banilor luata de la Adm. financiara de care apartineti

Cam atat...scuze daca m-am repetat, dar e sigur ce am zis aici.

Eu inca astept sa-mi dea banii, am depus toate actele...Sper sa nu ma traga in tzeapa ca ma duc si fac scandal. Nu m-ar mira nimic in Romania, tara kktului cel mai mare. Trebuie sa-mi recuperez cam 500 de euro.

Acte necesare:

- copie CI

- copie talon

- copie carte de identitate masina + original (sa aiba trecute neaparat emisiile de CO2; daca nu le are, programare la RAR - telefon 0219672)

- copie dupa brief-ul masinii (si tradus/legalizat neaparat, ca pe mine m-a intors inapoi din cauza asta)

- copie dupa copia chitantei de plata a taxei de inmatriculare

- cerere de restituire a banilor luata de la Adm. financiara de care apartineti

Cam atat...scuze daca m-am repetat, dar e sigur ce am zis aici.

eu am recuperat ..am platit 995 eur si am recuperat cam 2030 lei aprox 600 eur...bmw 318 d -2004..noxe = 148 g/km

• 2 months later...
eu am recuperat 1800 ron si am platit 1700 euro (6000 ron) pt. bmw 320d (1995 cmc) din 2002 185 g/km. Am depus o cerere sa se recalculeze taxa si astept raspuns de la ei. Ma asteptam sa-mi dea mai mult inapoi.... Poate sa-mi spuna cineva cat e noua taxa pt masina asta sa vad daca eu am calculat corect?

si eu tot bmw 320d am si am recuperat din 6027 lei cat am platit , 2100 lei si ceva vezi sa nu fi gresit la calcul

pai eu cred ca nu l-am gresit, noua taxa imi iese 1098 euro... dupa calculul meu ar trebui sa mai imi dea cel putin 500 ron ..

pe situl autovit.ro de exemplu imi arata ca taxa este de 987 euro dar cred ca e grasit acolo..

am platit 6032 ron

noua taxa 3686 (1098 eur)

am primit inapoi 1800 ron

-------------------

546 ron diferenta care mai trebuia s-o primesc

Edited by Adi320

si eu am recuperat la un vw golf, am platit 300 euro prima oara si am depus actele, intr-o zi am rezolvat, ce a tinut mai mult a fost programarea la RAR, copie dupa brief si chitanta aveam. si cam in 25-30 de zile am primit prin posta sa ma duc sa ridic banii, am primit inpoi cam 170 euro. dar cica daca se schimba proprietarul intre timp e mai complicat de primit banii. Edited by Fane_05

si eu tot bmw 320d am si am recuperat din 6027 lei cat am platit , 2100 lei si ceva vezi sa nu fi gresit la calcul

pai eu cred ca nu l-am gresit, noua taxa imi iese 1098 euro... dupa calculul meu ar trebui sa mai imi dea cel putin 500 ron ..

pe situl autovit.ro de exemplu imi arata ca taxa este de 987 euro dar cred ca e grasit acolo..

am platit 6032 ron

noua taxa 3686 (1098 eur)

am primit inapoi 1800 ron

-------------------

546 ron diferenta care mai trebuia s-o primesc

Ce calculati voi pe mfinante.ro sau autovit, inseamna taxa daca ati inmatricula masina in ziua respectiva, trebuie sa va calculati cu vechimea de la prima inmatriculare pana la inmatricularea in romania, si eu am facut aceeasi gresala. am calculat taxa.. si aparea o diferenta, la finante mi s-a explicat, acu 1 an de zile cand aiti inmatriculat masina, aceasta se incadra la alta varsta... 1 an de zile la masina mea a insemnat o diferenta de 1700 lei... care nu i-am mai recuperat.

Deci atentie cand setati vechimea autoturismului, calculati vechimea pana in momentul inmatricularii autoturismului in romania, nu pana in ziua cand calculati taxa noua

Nu are nici o importanta schimbarea proprietarului dupa depunerea dosarului, atata vreme cat ai CIV-ul original, talonul, si actele care sa dovedeasca ca masina a fost a ta au fost depuse la dosar, dupa depunerea dosarului la finante, poti instraina masina, solutionarea dosarului va veni pe numele celui care a depus dosarul, si cu acea instiintare se ridica banii, noul proprietar nu are nici o treaba cu cererea depusa de tine.

Edited by Cristi.MD

rares ptr ce iti trebuie ? in cazul in care nu mai ai chitanta, la ghiseul de la finainte unde iti da cererea de restituire, ti se da o cerere (prin care ceri ca ei sa caute chitanta) , pe cerere trebuie sa completezi doar nume prenume si seria CIV-ului masinii pentru care s-a platit taxa, si in 10 zile, cauta ei chitanta si o ataseaza dosarului...

Bafta.

rares ptr ce iti trebuie ? in cazul in care nu mai ai chitanta, la ghiseul de la finainte unde iti da cererea de restituire, ti se da o cerere (prin care ceri ca ei sa caute chitanta) , pe cerere trebuie sa completezi doar nume prenume si seria CIV-ului masinii pentru care s-a platit taxa, si in 10 zile, cauta ei chitanta si o ataseaza dosarului...

Bafta.

mersi cristi.

ideea era alta, eu am luat masina inmatriculata ro. in pretul masinii normal ca a fost inclusa si taxa. acum vroiam sa stiu daca pe chitanta e scris si vin-ul masinii sau doar numele celui care a platit-o. poate reusesc ceva.

poate pune cineva o poza a unei chitante de plata a taxei de prima inmatriculare veche? ma intereseaza ce date sunt pe ea. tks

eu iti spun ce date sunt pe chitanta : nume, prenume, CNP, adresa, natura obligatiei de plata, simbol cont, suma, data, stampila, semnatura.

eu am o copie dupa chitanta dar cam stearsa si nu merge scanata.

Bafta.

mersi cristi.

ideea era alta, eu am luat masina inmatriculata ro. in pretul masinii normal ca a fost inclusa si taxa. acum vroiam sa stiu daca pe chitanta e scris si vin-ul masinii sau doar numele celui care a platit-o. poate reusesc ceva.

e scris doar numele - nu e trecuta nici masina macar.

Edited by calingolea