Jump to content

5w-30 sau 5w-40

maLaKay

Recommended Posts

k...am dat comanda azi...de 6l Castrol 5w-30,aia de unde am luat mi-au zis sa bag asa ceva,pt ca leam dat cateva acte de la masina,lea introdus pe PC si mi-a recomandat acest tip de ulei....cika scrie si in cartea tehnica a masinii...cum o fi....ms..

la ora acesta la masina se lucreaza binisor....se schimba filtru de aer,filtru de clima,filtru de ulei,filtru de motorina, ULEIUL BMW ORIGINAL 5W-30 5L.....problema de la supapa de ventilatie,problema la aiirbag,si problema la firu de la injectoare...orikum de abia astept sa vad cum se va comporta masina...dupa rezolvarea tuturor problemelor...uooof:D

k...am dat comanda azi...de 6l Castrol 5w-30,aia de unde am luat mi-au zis sa bag asa ceva,pt ca leam dat cateva acte de la masina,lea introdus pe PC si mi-a recomandat acest tip de ulei....cika scrie si in cartea tehnica a masinii...cum o fi....ms..

ai cartea masinii ? daca o ai, citeste ce ulei iti este recomandat... daca mergi mai sportiv cu ea, poti baga si 5w-40.. sau daca vezi ca iti consuma ulei mai mult, poti baga 5w-40

pai ai vorbit de manual, uita-te acolo si vezi, nu zic ca nu e bine , e bun 5w-30, dar sa stii pe viitor daca-ti consuma putin ulei, sau mai mult decat ai vrea tu , sa treci pe 5w-40... iti dau link sa vezi ca nu vorbesc prostii, uite ..

http://195.82.66.170/castrol/oilguide/inde...amp;model=19229

ai acolo toate lichidele de la masina si cantitatea,si intervalele recomandate cei de la castrol, la ulei toata lumea te sfatuieste sa faci schimbu la 10.000

Edited by Lifestyle

la ora acesta la masina se lucreaza binisor....se schimba filtru de aer,filtru de clima,filtru de ulei,filtru de motorina, ULEIUL BMW ORIGINAL 5W-30 5L.....problema de la supapa de ventilatie,problema la aiirbag,si problema la firu de la injectoare...orikum de abia astept sa vad cum se va comporta masina...dupa rezolvarea tuturor problemelor...uooof:D

Stimati posesori de BMW, ulei original BMW nu exista, este Castrol imbuteliat cu eticheta original BMW, sa cumpere prostul ca cica este BMW. :twoup:

Sa produci ulei iti trebuie experienta in asa ceva, iar BMW face masini, nu uleiuri, Castrol face uleiuri, fiecare cu felia lui. Uitati-va pe toate materialele BMW, sa vedeti ca scrie "BMW recomands Castrol".

• Like 1

pai ai vorbit de manual, uita-te acolo si vezi, nu zic ca nu e bine , e bun 5w-30, dar sa stii pe viitor daca-ti consuma putin ulei, sau mai mult decat ai vrea tu , sa treci pe 5w-40... iti dau link sa vezi ca nu vorbesc prostii, uite ..

http://195.82.66.170/castrol/oilguide/inde...amp;model=19229

ai acolo toate lichidele de la masina si cantitatea,si intervalele recomandate cei de la castrol, la ulei toata lumea te sfatuieste sa faci schimbu la 10.000

Daca am intelege si germana.

Sa inteleg ca la un 320, in motor intra 5,5 l?

am un BMW 318D 2002 FACE-LIFT....116cp,1951cmc,CE ULEI SA FOLOSESC? 5w-30 sau 5w-40...si care e diferenta dintre cele 2?....care mi-l recomandati....?

Vad ca lumea iti spune ce ulei foloseste nu care e diferenta imtre cele doua uleiuri....

5w30 - 5w40..... 5 reprezinta vascozitatea la rece iar 30(40) vascozitatea la cald....

Cu cat diferenta intre cele 2 indicative e mai mare cu atat uleiul are o plaja mai mare de temperatura.... Pana acum catzicva ani maisnile de formula unu foloseau 10w60 acum nu stiu daca a aparut un ulei mai jmecher....

Tu avand un motor disesel ce nu foloseste turatii atat de mari ar trebui sa-ti faci probleme de indicativul mai mic.... Adica 0w 5w sau 10w.....