Jump to content

Scurgeri de ulei din turbosuflanta

Recommended Posts

Salut,

mai am o nelamurire, sper sa nu va strsez prea tare :blink:

Masina in cauza, bmw 320d 136cp, am luat-o lovita din germania, deci nu am circulat inca cu ea, doar am miscat-o prin curte si am iesit putin cu ea pe o strada de 200m. Problema e ca, am observat sub motor, e plin de ulei. Un ulei prelins pe suportu motor pe caseta de directie si trapez drept. In prima faza m-am speriat sa nu fie din caseta de directie, dupa ce m-am uitat mai bine am vazut ca e de la turbina, scapa ulei pe langa futunul care vine de la radiator si intra in turbina. Intrebare: e normal? are 130 mii km la bord. Sa fie doar destrans colierul? Eu vineri sper sa o termin si sa ma duc sa ii fac un schimb de ulei si filtre, iar daca tot sunt in service si e grava treaba, sa incerc sa o remediez (daca se poate). Eu mai am un golf 4 tdi, 100 mii km (reali, i-am verificat la reprezentanta) care de pe la vreo 75000km baga si el ulei tot pe la acelasi furtun. Intrebarea e, sa-mi fac griji, sau sa o las asa, ii spal motoru si sub el si vad in ce ritm continua sa se scurga uleiu ? mersi

Radiatorul de intercooler l-ai schimbat, sau e tot cel de la accident? E posibil ca din el sa curga si sa se prelinga pe furtun incat sa dea senzatia ca furtunul e de vina.

59348[/snapback]

Nu l-am schimbat, dar nu se prelinge pe furtun, se prelinge pe langa turbina, blocu motor, baie ulei. Se vede ca e de mult asa , nu de cand a fost lovita masina. Deci in dreputu unde vine frutunu pe turbina este ulei, dar mai mult pe turbina decat pe furtun. Radiatorul nu a fost atins la accident. Ce am observat, parca colierul nu sta la locul lui, parca furtunul ar avea un canal unde sa vina colierul, iar colierul e mai sus de canal, in partea opusa fata de turbina. Nu prea am acces la el, doar cu o surubernita lunga am ajuns la el si am incercat sa il misc stanga dreapta, nu am reusit, dar asta nu inseamna ca e strans cum trebuie, daca e presiune mare si nu e stans klumea scapa pe langa el. E normal sa bage ulei sau nu? Probabil de la vibratiile motorului in timp s-a desfacut colieru.. alta explicatie nu am .