Jump to content

Cat consuma un 325i E46?

lawrence

Recommended Posts

325i E90 in aglomeratie(Bucuresti) ia 17,5-18 cutie manuala tractiune doar spate(e adevarat ca poate consuma si 14-15 cand e liber) ! Iar un 325XiA nu scade sub 20 nici mort! Sunt cativa pe forum cu 325xiA si vorbeau de consumuri de 22% A si inca ceva E90 este ceva mai economic decat E46;deci colegul de mai sus cu 325xiA E46 care spunea ca merge cu 14,5% ai recomand sa reseteze BC-ul.

*318i-143cp 11% pe BC si 13 la pompa(masina unui prieten)

P.S.-Cea mai buna metoda de calcul e cea la plin nu BC-ul pt, ca oricum indica mai putin,eu deja nici nu mai uit la BC pt ca ma minte frumos! cu 56L fac cam 320 de km in Bucuresti cand e aglomerat adica 17,5%

Eu nu inteleg totusi de ce tot insista unii sa spuna un consum cat mai mic;au impresia ca au o masina mai buna,sau ce vor sa demonstreze? :) Am observat treaba asta de cand am intrat pe forum toti se lauda cu consumuri care mai de care mai mici ca la concurs.

E90 325i nu are cumva motor de 3000? Nu cred ca motorule de 3000cmc consuma mai putin decat cel de 2500.

Parerea mea e ca daca mergi mult in oras si te gandesti la consum nu trebuie sa te orientezi la benzinar cu motor de 2500. 320D-ul este alegerea ideala pentru cei care merg mult in oras. Daca mergi seara, in weekend si in afara orasului alegerea optima este 330i.

Edited by CatalinE

E90 325i nu are cumva motor de 3000? Nu cred ca motorule de 3000cmc consuma mai putin decat cel de 2500.

E90 325i are motor de 2497cmc(2.5L) modelele 2005-2007sfarsit,dupa 2007 au pus motorul de 2996cmc(3.0L) care datorita injectiei directe este mai economic decat cel de 2.5L

Parerea mea e ca daca mergi mult in oras si te gandesti la consum nu trebuie sa te orientezi la benzinar cu motor de 2500. 320D-ul este alegerea ideala pentru cei care merg mult in oras. Daca mergi seara, in weekend si in afara orasului alegerea optima este 330i.

Iti inteleg parerea dar Aici nu se discuta despre motorizarea potrivita pt oras ci discutam strict de consumul unui 325i E46.

318i, 2002, 143CP, 76000 KM, consum in oras pe distante f. scurte (3-4 km), drum facut zilnic, 10-11%. E naspa ca motorul nici n-apuca sa se incalzeasca si il opresc.

Consum DN1, Bucuresti-Ploiesti, 7 - 7.5%, la o medie de 90 km/h si cu unele reprize de 100-120km/h, ca n-ai cum sa mergi mai mult pe afurisitul de DN-u din cauza aglomeratiei... :)

atat consuma si al meu.

10.9% calcul la pompa , 11% afisat pe bord.

• 5 years later...

de 6 ani nu a mai scris nimeni, nimic?!

Cand am gasit acest thread, mandru posesor de e46 325 fiind, mi-am desfacut punguta cu sandvisuri sa ma informez lejer in vreo juma de ceas asa, macar vreo 5-10 pagini si cand colo...

Sunt nou printre voi, nu va va lumina postarea mea, dar eu sper ca prin replyul meu instig altele, poate cu info precise legate de consum.

Pe exterior, pe BC imi arata 6.9-8.6. Mentionez ca nu alerg masina, m-am obisnuit de pe cea anterioara cu mersul grijuliu, cu jante mari si susp sport. Apropo, pe masina am jante pe 19, 9 si 10 J, forte grele, style 63, sunt curios la iarna ce consum oi avea.

Am tot citit ca arata mai putin bordu asta, dar inca nu o am de destul timp sa afirm un consum oras, consum exterior separat, s-a tot nimerit sa fac km si pe ext, si in oras.

Mixtul pot sa afirm ca e 8,9, dar nu sunt km 50% / 50% oras si exterior, deci...

Consumul a fost calculat dupa metoda "alimentat si resetat km la aprinderea becului horror".

In oras imi arata 9.1-11 pe BC (sa vezi acu ce polemici ridic ). Reamintesc ca merg destul de incet, chiar imi place sa merg lejer. Masina a fost a unui prieten, mi-a placut mult , e si cabrio, etc, ca s-a nimerit sa fie ditamai motoru pe ea, s-a intamplat si gata. Eu maxim 1.9 am detinut pana la aceasta PRAJITURA DE MASINA, cum zicea cineva mai sus :)

Va doresc o saptamana nemaipomenita, mai ales cu litrul de benzina la 5.99 lei, de la 6.20 in urma cu putin timp.

Cu stima,

Sasa

Edited by Sasax

Mie vreo 2 ani imi arata in bord cam 13,2%.Asta pt. ca pana la servici parcurgeam aprox. 10km pe un traseu destul de liber.In vara am schimbat serviciul si traseul spre si dinspre servici e mai aglomerat iar in consecinta imi arata in bord peste 15%.Toate drumurile astea au fost /sunt exclusiv in oras-Timisoara. Edited by crtir

consumul la o masina se face la pompa nu la bord-computer.

faci plinul, resetezi kilometrajul, mergi pana se aprinde becul...

faci plinul din nou si gata ! vezi cati km ai mers cu benzina respectiva.

restul discutiilor si calculelor sunt vrajeli !

eu am e46, 325ci, m54b25, cutie automata si am un consum de 17-18 litri/100 km in bucuresti.

consumul este facut strict la pompa statiei de benzina.

hai cu bafta !