Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Inlocuire amortizoare

cio1974

Recommended Posts

Salut,

Am achizionat de curind un E46, BMW 316i din 1999. Am fost cu ea in service si am schimbat bascule fata, placute frina fata/spate, bieleta antirului (sper sa nu zic aberatii) ma rog o gramada ca era cam varza pe sub ea. Total aproape 1800 RON. Cind au verificat amortizoarele nu le-au gasit dupa cod pe nicaieri si nici dupa aspect. Sint galben vopsite si au tras ei concluzia ca sint sport probabil. Idea e ca masina e foarte joasa din punctul meu de vedere, am masurat si am 15cm in fata de la masca pina la sol. In conditiile astea iau orice piatra mai mare de pe drumuri, toate liniile de tramvai unde s-a surpat nitel si cam tot ce groapa maricica. Cei de la service au zis ca is varza si amortizoarele si sa le schimb ca "se duce de fund". Idea e ca n-are stabilitate mai deloc la peste 120Km/h, sare mereu din stinga-n dreapta si trebuie sa fii foarte atent cum conduci. Dar astea numai pe drumuri proaste pentru ca am fost cu ea in Germania si la 200Km/h sta absolut perfect pe austostrada. Imediat ce drumul e prost, s-a dus si comfort, si stabilitate, totul.

Dupa parerea voastra, ce amortizoare ar fi pentru drumurile de la noi si ce mi-ati recomanda sa pun pe ea?

Multumiri :twoup:

Salut,

Am achizionat de curind un E46, BMW 316i din 1999. Am fost cu ea in service si am schimbat bascule fata, placute frina fata/spate, bieleta antirului (sper sa nu zic aberatii) ma rog o gramada ca era cam varza pe sub ea. Total aproape 1800 RON. Cind au verificat amortizoarele nu le-au gasit dupa cod pe nicaieri si nici dupa aspect. Sint galben vopsite si au tras ei concluzia ca sint sport probabil. Idea e ca masina e foarte joasa din punctul meu de vedere, am masurat si am 15cm in fata de la masca pina la sol. In conditiile astea iau orice piatra mai mare de pe drumuri, toate liniile de tramvai unde s-a surpat nitel si cam tot ce groapa maricica. Cei de la service au zis ca is varza si amortizoarele si sa le schimb ca "se duce de fund". Idea e ca n-are stabilitate mai deloc la peste 120Km/h, sare mereu din stinga-n dreapta si trebuie sa fii foarte atent cum conduci. Dar astea numai pe drumuri proaste pentru ca am fost cu ea in Germania si la 200Km/h sta absolut perfect pe austostrada. Imediat ce drumul e prost, s-a dus si comfort, si stabilitate, totul.

Dupa parerea voastra, ce amortizoare ar fi pentru drumurile de la noi si ce mi-ati recomanda sa pun pe ea?

Multumiri :twoup:

Bine ai venit in Romania la volanul unui BMW.

Edited by wind-3er

Pune o poza din lateral sa ne lamurim ce suspensie ai. Daca intr-adevar ai sport atunci nu ar trebui sa te surprinda faptul ca sare la orice denivelare, asa e suspensia mai rigida. Nu esti obisnuit cu asa ceva si de asta ti se pare ca nu are stabilitate.

Vezi ca se pot testa amortizoarele(nu doar cu ochiul) si vezi exact daca mai duc sau nu.

• 2 weeks later...

780 RON - 4 amortizoare Bilstein B4(pt. E46 318dA/2004) la reprezentanta bilstein romania, care au si un shop in sibiu.

info. privind pretu' e de luna trecuta. mai ieftin de atat nu am gasit altceva, iar despre calitate nu pot sa-ti spun inca nimic.

uite si un topic similar deschis de mine. http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...;hl=amortizoare

poate gsesti ceva info. utile acolo.

bafta. :twoup:

• 3 years later...

azi am schimbat eu amortizoarele, flansele cu rulmenti si kitul de protectie antifraf pentru fata.

preturile : amortizor fata sachs super touring - 380 lei/buc, flansa cu rulment - 120 lei/buc, kit protectie antipraf - 62 lei /set , manopera 150 lei la tracom constanta.

amortizoarele sunt pentru drumuri grele si masina s-a ridicat vizibil pe fata.

singurul lucru de care sunt putin nemultumit e ca am observat de-abia dupa ce am plecat din service ca nu au pus cum trebuie acele cauciucuri antipraf iar cand masina sta pe roti s-au strans si s-au umflat (nu stau cum ar trebuie sa stea normal adica ca un acordeon, ca acelea de la bieletele care intra in caseta de directie), ma rog mi se pare prea putin lucru ca sa merg inapoi in service si sa-mi dea jos iar amortizoarele ca sa intinda acele cauciucuri (desi am garantie la lucrare).

voi ce credeti ?? sa le las asa sau sa merg sa le aranjeze ??