Jump to content

castrol magnatec 5w40

Guest juststy

Recommended Posts

Guest juststy
Am vazut ca multi folosesc castrol magnatec 5W40. un ulei nerecomandat de producator pentru motoarele bmw, daca aveti curiozitatea sa cititi eticheta. eu am discutat cu cei care-l importa si sunt de aceeasi parere, in plus mi-au spus ca acesta chiar daca e 5w40, baza lui e minerala si nicidecum semi sau sintetica.pe eticheta nu apare nicaieri acreditarea bmw, dar probabil ca unii mecanici" buni" vi-l recomanda cu incredere. daca vreti un ulei de la Castrol si 5w40, acreditat de bmw, cu baza sintetica aflati ca este CASTROL SLX PROFESIONAL, fostul TXT. Va rog sa ma contraziceti ... daca puteti :twoup:

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

5W40. un ulei nerecomandat de producator pentru motoarele bmw,

Tu vorbesti asa, in general, sau te referi la un anumit motor?

Probabil esti la curent cu faptul ca BMW nu produce un singur tip de motor si ca totodata nu exista nici un ulei care sa se potriveasca tuturor motoarelor BMW :twoup: .

Sunt aproape sigur ca acel ulei merge foarte bine la un M20B20 de exemplu.

Guest juststy
Nu am zis ca nu merge, pana la urma toate merg, dar bmw, pentru TOATE MOTOARELE produse de ei au niste specificatii tehnice pentru uleiul respectiv, iar bmw a dat aprobarea LL pentru motoarele sale. Simplu, uleiurile care nu au aceasta specificatie nu sunt agreeate de producator. Nu stiu sigur dar nici RS-ul de la castrol nu e aprobat pentru motoarele bmw, chiar daca se foloseste la greu, mai baga in M-uri, dar nu stiu daca acesta este mai bun in M decat un 0W40. Probabil ca inginerii de la BMW stiu mai bine decat noi ce uleiuri sa foloseasca la motoarele lor, nu crezi?

Castrol 10W-60 RS a fost ulei recomandat de BMW pentru divizia M pana acum ceva vreme.

Acum este recomandat doar TWS Motorsport.

Conform logicii tale, normal este sa bagi doar ulei BMW insa nu cred ca folosesti ulei BMW.

Ai impresia ca toate motoarele BMW sunt la fel? Toate au nevoie de uleiuri LongLife?

Edited by Ciupanezu

Guest poleposition
Am vazut ca multi folosesc castrol magnatec 5W40. un ulei nerecomandat de producator pentru motoarele bmw, daca aveti curiozitatea sa cititi eticheta. eu am discutat cu cei care-l importa si sunt de aceeasi parere, in plus mi-au spus ca acesta chiar daca e 5w40, baza lui e minerala si nicidecum semi sau sintetica.pe eticheta nu apare nicaieri acreditarea bmw, dar probabil ca unii mecanici" buni" vi-l recomanda cu incredere. daca vreti un ulei de la Castrol si 5w40, acreditat de bmw, cu baza sintetica aflati ca este CASTROL SLX PROFESIONAL, fostul TXT. Va rog sa ma contraziceti ... daca puteti :twoup:

Da' tu de unde stii mey ?

Guest juststy
Castrol 10W-60 RS a fost ulei recomandat de BMW pentru divizia M pana acum ceva vreme.

Conform logicii tale, normal este sa bagi doar ulei BMW insa nu cred ca folosesti ulei BMW.

Ai impresia ca toate motoarele BMW sunt la fel? Toate au nevoie de uleiuri LongLife?

nu stiu, te intreb, acest ulei Castrol tws motorsport, scrie pe eticheta de pe spate daca e agreeat de bmw pentru motoarele m? adica are specificatia bmw?daca nu de unde stii ca e bun, ai intrebat un inginer BMW? si nu vorbesc de astia de la noi.

Eu la e39 2.5d folosesc doar 5w40 diesel si sunt foarte multumit de el. Din cate stiu eu un ulei ,,neadecvat" pt motor duce la un consum mai mare de ulei. Sincer 5w30 si 0w30 mi se par prea subtiri avand in vedere faptul ca masina nu e tocmai de generatie noua avand 7 ani si un anumit numar de km. Asta ramane sa aleaga fiecare.

nu stiu, te intreb, acest ulei Castrol tws motorsport, scrie pe eticheta de pe spate daca e agreeat de bmw pentru motoarele m? adica are specificatia bmw?daca nu de unde stii ca e bun, ai intrebat un inginer BMW? si nu vorbesc de astia de la noi.

Este uleiul recomandat de BMW pentru divizia M, astfel de informatii nu circula prin viu grai.

Exista multe surse prin care poti sa aflii astfel de informatii, de exemplu din TIS sau de la posesori de ///M.

Nu-ti inteleg curiozitatea, faci un studiu, vrei sa scrii niste almanahe? :twoup:

Guest juststy

Este uleiul recomandat de BMW pentru divizia M, astfel de informatii nu circula prin viu grai.

Exista multe surse prin care poti sa aflii astfel de informatii, de exemplu din TIS sau de la posesori de ///M.

Nu-ti inteleg curiozitatea, faci un studiu, vrei sa scrii niste almanahe? :twoup:

nu, nu e vorba de studiu, eu incercam sa spun ca eticheta unui produs este cel mai bun sfatuitor impartial. daca pe eticheta nu apar specificatiile tehnice date de producator, poate sa vina la mine mecanicul mecanicilor, regele bmw-urilor sau cum mai vrei tu sa-i spun si sa-mi spuna ca e bun acel produs ca nu-l cred, vorbeste tampenii.Daca in cartea masinii ti se recomanda uleiul respectiv cu o anumita specificatie, pai ala e tata, nu ma apuc sa pun alt ulei ca asa zice Gheorghe... intelegi?

aia nu e specificatie tehnica !!! recomandar de cine? :D :D :)

http://www.castrol.com/castrol/sectiongene...ntentId=7029940

http://www.castrol.com/castrol/genericarti...ntentId=7036850

Se pare ca TWS este pentru M-uri. :twoup:

Imi este destul de greu sa cred avand in vedere ca sustii cu tarie contrariul, si se vede clar din posturile tale ca te pricepi foarte bine la masini.

Voi mai studia aspectul.

ps

Sa iti dau un pont.Posturile astea multe si cam fara rost duc exact la ce nu te astepti.Asa am facut si eu la inceput, multe posturi, zeci de posturi, pana am ajuns senior, parca era o denumire si mai pompoasa. :D

M-au luat la ochi anumite persoane si m-au facut iar incepator ;) Iti dai tu seama , dupa atata vorbarie.Deci citeste mai mult si scrie mai putin.Ca o masura si mai drastica dispar si emblemele.Si asa ce ti-am spus ma poate costa o emblema :P

Daca te uiti la Reclamatii vei intelege cum dispar emblemele, parca am fi in Matrix, vorba lui Tien. :twoup:

plus mi-au spus ca acesta chiar daca e 5w40, baza lui e minerala si nicidecum semi sau sintetica.pe eticheta nu apare nicaieri acreditarea bmw, dar probabil ca unii mecanici" buni" vi-l recomanda cu incredere. daca vreti un ulei de la Castrol si 5w40, acreditat de bmw, cu baza sintetica aflati ca este CASTROL SLX PROFESIONAL, fostul TXT. Va rog sa ma contraziceti ... daca puteti :twoup:

Lamureste-ma si pe mine cu o treaba.Deci 5w40 are baza minerala.Exista uleiuri cu baza semisintetica daca inteleg bine.Deci uleiul contine 50% componente sintetice, si restul ce este?Sper sa aduci lumina asupra acestei neclaritati. :twoup:

Guest juststy
aia nu e specificatie tehnica !!! recomandar de cine? :D :D :)

http://www.castrol.com/castrol/sectiongene...ntentId=7029940

http://www.castrol.com/castrol/genericarti...ntentId=7036850

Se pare ca TWS este pentru M-uri. :twoup:

Imi este destul de greu sa cred avand in vedere ca sustii cu tarie contrariul, si se vede clar din posturile tale ca te pricepi foarte bine la masini.

Voi mai studia aspectul.

ps

Sa iti dau un pont.Posturile astea multe si cam fara rost duc exact la ce nu te astepti.Asa am facut si eu la inceput, multe posturi, zeci de posturi, pana am ajuns senior, parca era o denumire si mai pompoasa. :D

M-au luat la ochi anumite persoane si m-au facut iar incepator ;) Iti dai tu seama , dupa atata vorbarie.Deci citeste mai mult si scrie mai putin.Ca o masura si mai drastica dispar si emblemele.Si asa ce ti-am spus ma poate costa o emblema :P

Daca te uiti la Reclamatii vei intelege cum dispar emblemele, parca am fi in Matrix, vorba lui Tien. :twoup:

ok. sunt de acord cu tine, dar ce scrie acolo, este egal cu zero,nu am vazut specificatii tehnice de pe eticheta produsului... pe bune degeaba va suparati, ati bagat in motoarele voastre asa ceva ati bagat si gata, dar nu inseamna ca e ok.

Guest juststy
Nu stiu daca ai observat insa vorbesti mult dar nu spui nimic.

ce vrei sa spui... am fost destul de clar in deschiderea topicului, se pare ca noi avem probleme in comunicare, nu cred ca ai venit tu cu specificatia tehnica de pe eticheta uleiului si nu ti-am dat dreptate, deocamdata nu ai facut decat sa intervii si sa-ti dai si tu cu parerea fara ceva concret. Arata-mi pe uleiul respectiv aprobarea bmw, adica LL si-ti dau dreptate...

Edited by juststy

Guest juststy
Nu stiu daca ai observat insa vorbesti mult dar nu spui nimic.

ce vrei sa spui... am fost destul de clar in deschiderea topicului, se pare ca noi avem probleme in comunicare, nu cred ca ai venit tu cu specificatia tehnica de pe eticheta uleiului si nu ti-am dat dreptate, deocamdata nu ai facut decat sa intervii si sa-ti dai si tu cu parerea fara ceva concret. Arata-mi pe uleiul respectiv aprobarea bmw, adica LL si-ti dau dreptate...nu trebuie sa te superi

sa stii ca asta e parerea mea... si cred ca am tot dreptul sa o sustin chiar daca-ti convine sau nu, cred ca aici libertatea de exprimare a opiniei nu e o problema, nu e asa domnul Ciupanezu ?

sa stii ca asta e parerea mea... si cred ca am tot dreptul sa o sustin chiar daca-ti convine sau nu, cred ca aici libertatea de exprimare a opiniei nu e o problema, nu e asa domnul Ciupanezu ?

Cata vreme vorbim de chestii generale, gen opinii despre politica, arta, religie, cultura, can-can, fiecare e liber sa spuna orice traznaie.

Cand ne referim insa la subiecte tehnice opiniile personale pot fi chiar periculoase uneori daca sunt eronate si cineva nu stie asta si le ia drept bune.

Guest juststy

Cata vreme vorbim de chestii generale, gen opinii despre politica, arta, religie, cultura, can-can, fiecare e liber sa spuna orice traznaie.

Cand ne referim insa la subiecte tehnice opiniile personale pot fi chiar periculoase uneori daca sunt eronate si cineva nu stie asta si le ia drept bune.

ce poate fi periculos in ceea ce am zis eu? am zis sa nu-l folositi ? am zis ca nu are aprobare bmw,cel putin pentru motoarele fabricate dupa 98, slx 5w40 insa are, sunteti liberi sa faceti ce vreti, puteti sa puneti si ulei Bunica de gatit, dar asta nu inseamna ca e bun.

Edited by juststy