Jump to content

vibreaza schimbatorul de viteze la 120d

Recommended Posts

Salutare,

Am un 120d din 2007, fabricat dupa facelift. La relanti schimbatorul de viteze vibreaza foarte tare. Atunci cand motorul este cald si afara sunt temperaturi ridicate am observat ca vibreaza atat de tare incat ajunge sa se si auda un anumit zgomot. Explicatia celor de la Bavaria a fost ca toate cutiile de viteze de la motoarele diesel in 4 cilindrii vibreaza la relanti, intrucat ei sunt specializati in motoarele cu 6 cilindri.

Mai are cineva problema aceasta? Multumesc.

si eu am un 118d ..... oarecum la fel e ..... cum descrii tu pare o miscare destul de "apriga" ... la mine nu e asa, dar e ...

la rece, daca masina este un pic inclinata se aude din cand in cand un zgomot metalic ... ceva similar la e46 - problema la racordul flexibil ...

am fost la mhs .... nu face la ei ... ma rog nu au gasit nimic problematic ... cred ca asa e si asta e :twoup:

trebuie sa ne obisnuim ..... si nu inteleg de ce la bmw si aproape numai la bmw se intampla asa ceva ... la nici un alt diesel nu am vazut asemenea "bataiala" la schimbatorul de viteze la un diesel !

cum a spus si turnerbj verifica tampoanele de la motor si cutie

insa poate fi si timoneria slabita da la masina din 2007 :twoup: nu stiu ce sa zic

oricum ar fi cu astea as incepe

nu stiu la seria 3 ... dar la seria 1 ( modelul meu e din 2007-iunie ) ... ma rog am deja 53mii km ... dar asa face cam de la inceputul existentei sale ... si eu am fost la mhs, mi'au ridicat'o pe rampa, au tras de toate pe acolo ..... concluzia e "asa face toate" - concluzie trasa de mine, nu spusa de ei ...

320d 2002...am si schimbat mai multe la timonerie, tot ramane un joc/ tremurat, n-ai ce face...ma mai gandeam ca poate cu un shortshift mai rezolv ceva...stiu ca suna ciudat sa-ti pui short shift pt asta dar m-a stresat de cand am luat masina... :twoup:

am uitat sa mentionez ca am schimbat deja pe la 20.000 km tampoanele de la cutie. dupa ce le-am schimbat o perioada a vibrat mai putin si doar dupa ce motorul se incalzea. Cei de la AB au descorit o garnitura dusa la catalizator si au schimbat-o ulterior si pe aceasta. Dupa aceasta ultima interventie, cutia a inceput sa vibreze mai tare.

Masina are short-shift.

Edited by andymd

• 3 weeks later...