Jump to content

BMW 520 vs. AUDI A6 2.4

Octavian123

Recommended Posts

Ce parere aveti? Nu am vazut pe aici o comparatie intre BMW si AUDI. Ma gandeam la o comparatie intre motoarele benzina 520/525 BMW si 2.4 AUDI A6.

Sa facem o comparatie a motoarelor, putere/cuplu, costuri exploatare, dotari, costuri intretinere etc. Am sa incep si eu sa studiez AUDI A6 2.4 benzina si sa postez ce am descoperit dar astept si parerile voastre.

Sa facem un poll pe tema asta?

Ciupane (am vazut ca unii useri iti spun asa si sper sa imi permiti si mie) ma refer la genereatiile incepand cu 2004, respectiv E60 dar la Audi nu stiu ce indicativ ar fi - oricum modelul "nou' incepand cu 2004.

De exemplu la E60 m-a incantat distributia pe land. La Audi A6 2.4 benzen oare cum este?

Oricum vreau sa va felicit pt acest forum. Tocmai ce am intrat pe forumul Audi si am fost un pic dezamagit. Am mai gasit o arie Audi pe forum VW dar am avut aceeasi senzatie. Este o parere personala, nu critic pe nimeni si nici nu vreau sa jignesc pe nimeni. De asemenea vreau sa laud forum-ul Ford.

Eu unul votez cu BMW.

Edited by Octavian123

@Octavian, BMW are distributie pe lant inca din '91....

Nu e chiar potrivit sa compari un motor de 2.0 cu unul de2.4....incearca cu 2.5 vs 2.4. :twoup:

Andrei, chiar am scris mai sus ca BMW are distributie pe lant si ca imi place asta si ca sunt curios A6 incepand cu 2004 ce distributie are. Tot mai sus, daca citesti mai atent, am scris 520/525 deci fiecare e liber sa compare care versiune o vrea. De fapt de asta am deschis topicul ca sa facem cat mai multe comparatii si sa tragem o concluzie, nu sa compar singur.

Ca tot a venit vorba de motoare un MARE PLUS pt BMW - 520 motor 2200 cmc are 170 cp (pe e60.net scrie ca are 163 CP) si 525 are 192 CP in timp ce Audi A6 2.4 cu 6 pistoane are 177 cp. Deci avantaj BMW care la capacitate aproape egala obtine performante un pic mai mari.

520 cati cilindri are?

Edited by Octavian123

Nu e chiar potrivit sa compari un motor de 2.0 cu unul de2.4....incearca cu 2.5 vs 2.4. :twoup:

Andrei, chiar am scris mai sus ca BMW are distributie pe lant si ca imi place asta si ca sunt curios A6 incepand cu 2004 ce distributie are. Tot mai sus, daca citesti mai atent, am scris 520/525 deci fiecare e liber sa compare care versiune o vrea. De fapt de asta am deschis topicul ca sa facem cat mai multe comparatii si sa tragem o concluzie, nu sa compar singur.

Ca tot a venit vorba de motoare un MARE PLUS pt BMW - 520 motor 2200 cmc are 170 cp (pe e60.net scrie ca are 163 CP) si 525 are 192 CP in timp ce Audi A6 2.4 6 pistoane are 177 cp. Deci avantaj BMW care la capacitate aproape egala obtine performante un pic mai mari.

520 cati cilindri are?

Scuza-ma, mie mi-a ramas in memorie ce am citit in titlu. La Audi nu ma prea pricep, deci nu stiu ce fel de distributie are. 520i are 170 cp, ~2200 cc si 6 cilindri.

Edited by Andrei92

Ciupane (am vazut ca unii useri iti spun asa si sper sa imi permiti si mie) ma refer la genereatiile incepand cu 2004, respectiv E60 dar la Audi nu stiu ce indicativ ar fi - oricum modelul "nou' incepand cu 2004.

De exemplu la E60 m-a incantat distributia pe land. La Audi A6 2.4 benzen oare cum este?

:twoup:

E60-ul este fara indoiala cea mai buna masina din clasa sa.

Sfatul meu este sa conduci ambele modele, neaparat motorizare similar.

Un E60 cu multe optiuni este o masina de vis.

Eu consider E-Klasse cea mai bunĂŁ din clasa sa. Iar A6 2.4 benzinĂŁ "modelul nou" comparat cu E60 520i , prefer E60-ul.

am condus audi a6 automat 2.5d.. eu sunt posesor..de e39 525dA....senzatia fata de e39:

motor mai zgomotos... trepidatii mai pronuntate... am urcat cu el in poiana brasov..din brasov... articulatia este mai rigida nu stiu ... e ciudat..ca pare greoaie... masiva, e39 parca e mai prietenos in manevrabilitate.

Audi nu are putere in ture mici.. 1800 puterea apare pe la 2300 ... :twoup: Imi place mai mult consola de la e39 cea fara navi.. ca si in cazul audi ..nu avea navi insa mi s-a parut .. cam invechita.. desi era aceeasi generatie cu e39.

... ma mai gandesc si mai postez

Putem sa discutam si despre motoarele diesel, nu este absolut nici o problema - cat mai multe informatii.

Eu zic ca este o comparatie utila, avand in vedere ca si Audi se vrea premium (poate chiar este, nu judec). BMW E60 mi se pare o masina cu un comportament destul de sportiv dar poti sa te dai jos imbracat in costum fara nici o problema. Mercedes din ce vad eu este orientat catre eleganta si confort, cu toate ca fac motoare foarte bune dar nu atat de sportive ca BMW. Audi se vrea undeva intre ele din ce observ eu adica si eleganta si sportiva.

M-am gandit sa deschid acest topic in urma discutiilor cu prietenii care mai toti si-ar lua A6 pe cand eu vreau E60 si as fi vrut sa vad opiniile posesorilor de BMW.

Ar fi fost interesant de stiut daca A6 are distributia pe lant ca sa ne facem o idee despre costurile de intretinere, in principal la second hand ca daca o iei noua nu te gandesti prima data sa schimbi distributia :twoup:

Legat de tractiunea spate (de fapt cred ca cel mai corect ar fi sa ii zicem propulsie nu? :twoup: ) ce dificultati in conducere intalnim? Iarna nu-i ca vara? Cum vi se pare?

Legat de tractiunea spate (de fapt cred ca cel mai corect ar fi sa ii zicem propulsie nu? :twoup: ) ce dificultati in conducere intalnim? Iarna nu-i ca vara? Cum vi se pare?

Ar trebui sa citesti urmatoarele topicuri:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=38926

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=18516

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=19558

motorul de 2.4 de la audi este un motor aspirat , motor ce are cel putin 4 ani vechime.

nu stiu daca tu vrei sa iti iei masina SH sau noua. pt cazul in care vrei sa iti iei masina noua, deja s-a lansat A6 facelift iar motorul de 2.4 s-a scos din productie.

acum motorizarile de la A6 stau asa:

2.0tfsi(turbo) cu 170 cp inca de la 4300 si constanta pana la 6000 ture. 280 NM @ 1800-4200 ture

2.8fsi(aspirat) 190 cp @5000-6800 ture, 280 Nm@3000-4500

2.8fsi(aspirat) 220 cp@5750-6800 ture, 280 Nm@3000-5000

3.0tfsi(turbo) 290 cp@4850-6800, 420nm@2500-4850

4.2fsi(aspirat) 350 Cp@6800, 440@ 3500

eu zic ca ai de unde alege. motorul de 2 litri 4 cilindri si 170 cp asigura un demaraj pana la 100 in 8.2 sec si 228 km/h.

daca vrei SH, motorul de 2.4 si 177 cp este unul decent.

Nu am facut topicul pt ca vreau sa imi aleg masina in functie de rezultatele de aici. Eu sunt hotarat pe BMW E60. Vreau doar sa imi fac o parere obiectiva.

Legat de motorizarea Audi eu stiu ca 2.0tfsi are 200Cp. Am un prieten cu un A3 quattro cu 2.0tfsi si sigur are 200 Cp.

Pai din cate stiu eu si motorul 2.2 de la BMW cu care este Echipat E60 este tot aspirat si s-a scos din productie prin 2005 ca era o conceptie destul de veche, acelasi motor fiind utilizat si pe E39 de ceva timp. Pe www.e60.net am vazut are 163 CP iar in cazul asta conform deosebitei "regula de 3 simpla" mitul conform carui BMW ar face motoare mai puternice la o capacitate cilindrica un pic mai mica pica. Adica daca 2.2 are avea 163CP daca ar exista motor BMW de 2.4 ar avea 177CP exact ca si Audi.

Despre interioare nu deschide nimeni discutia? Sau optiuni de baza? Sau extraoptiuni? Sau safety? Ma gandeam ca o sa fie o discutie un pic mai aprinsa.

Edited by Octavian123

Motorul pe benzina de 2.2 l de la BMW, are 170 cp, deci, daca ar avea 2.4 l, ar trebui sa aiba 185 cp....

Audi e zgomotos la motoare diesel, comparativ cu BMW si Mercedes, suspensia e zgomotoasa la Audi A6 comparativ cu E60...

Exteriorul la Audi nu-mi place prea mult, parca are trasaturi feminine, parca nu are un caracter suficient de pronuntat...Cat despre interior, nu ma omor dupa zeci de luminite si butonase ingramadite, ca sa-ti dea senzatia de dotari mai multe sau ca sa impresioneze o persoana care intra prima data in masina....

Exista motor din 94 cu distributie pe curea, M40 se numeste.

Motorul de pe E60 520i are 2171 cmc si este in 6 pistoane.

Legat de motorizarea Audi eu stiu ca 2.0tfsi are 200Cp. Am un prieten cu un A3 quattro cu 2.0tfsi si sigur are 200 Cp.

asa cum bmw are motoare de 3 litri cu diferite puteri asa si audi au motoare de 2 litri cu diverse puteri.

daca ar fi sa spun doar de motoarele produse incepand cu 2007 cele de doi litri benzina sunt in urmatoarele configuratii:

170cp, 180cp, 200cp, 211cp, 220cp, 265cp, 272 cp.

cel de 200 nu se mai pune decat pe A3 si pe TT si cred ca va fi inlocuit si de acolo.

cel de 265 cp se pune pe audi S3.

cel de 170 cp doar pe A6

cele de 180 si 211 cp sunt motoare f noi si se pun deocamdata pe A4/A5 si , probabil, vor inlocui in scurt timp restul motoareleor de doi litri de pe celelalte modele audi. aceste doua motoare sunt mult mai eficiente si in acelasi timp consumul este mult mai mic decat decat a celorlalte.

cel de 272 cp se pune pe audi TT-S

cel de 220 cp s-a pus pe A4 generatia trecuta , pe o editie limitata "DTM edition".

spunea cineva ca motoarele diesel de la audi sunt mai galagioase.

depinde despre ce motoare vorbim. 2.7 si 3.0tdi sunt cel putin la fel de silentioase cu cele de la bmw. sunt intr-adevar motoare mai vechi care au fost scoase din productie si suna ca dracu.

2.0tdi a fost un motor primitiv si abia anul trecut a primit commonrail. eu am 2.0tdi commonrail pe masina si sunt dispus sa il pun alaturi de orice motor diesel bmw incepand cu 2 litri si terminand cu 4 litri. cand mai sunt intalniri bmw dati-mi de stire si onorez cu prezenta

mai lasati lucrurile auzite la coltul blocului sau informatiile vechi de ani de zile.

apropo octavian, daca tot vrei sa iti iei bmw , de ce mai pui lumea sa se agite.

Edited by edit