Jump to content

E39 535i

Ciupanezu

Recommended Posts

Nu e treaba mea sa iti spun cum sa iti cheltui banii, dar if I were you, as pune o cutie second, mai ales ca acum poti gasi o gramada de masini de UK care se dezmembreaza, cu km putini. N-as vrea peste un an sa iti spun, "ti-am spus eu".

Maşinile aduse din UK sunt ĂŽn general 520i, 523i şi 528i, au alt tip de cutie.

Cutia mea s-a pus pe următoarele maşini:

* 1996–1997 BMW E31 840Ci M60/B40

* 1997–2001 BMW E38 740i M62/B44

* 1997–2001 BMW E38 740iL M62/B44

* 1997–2003 BMW E39 540i M60/B40

* 1997–2002 Jaguar XK8 V8 4.0L

* 1998–2003 BMW E53 X5 4.4i

* 1998–2002 Jaguar XJ8 V8 4.0L

* 1998–2001 Jaguar XJ8 Vanden Plas V8 4.0L

* 1998–2001 Jaguar XJ8L V8 4.0L

* 2001–2003 BMW E53 4.6is V8

* 2002–2003 BMW Z8 Alpina V8 4.8L

* 2002–2003 Jaguar XJ Sport V8 4.0L

* 2003– Land Rover Range Rover V8 4.4L

Oricum, mulţumesc de sfat!

Edited by Ciupanezu

MaÂşinile aduse din UK sunt ĂŽn general 520i, 523i Âşi 528i, au alt tip de cutie.

Adica vrei sa zici BMW-urile din UK. :) Am nimerit-o bine cu "masini", vad ca ai variante si de Jaguar si Range. Eu zic sa te mai gandesti cu reparatia.

Adica vrei sa zici BMW-urile din UK. :) Am nimerit-o bine cu "masini", vad ca ai variante si de Jaguar si Range. Eu zic sa te mai gandesti cu reparatia.

MaÂşini cam rare.

Am zis cã este mai greu sã-Þi pui manualã, decât s-o repari pe a ta.

Corect. :)

Mi-ar plĂŁcea o astfel de conversie ĂŽnsĂŁ mi se pare prea costisitoare.

pai cum ti-ar placea? nu ziceai ca manuala e "naspa" in oras si nu te poti bucura de ea decat pe masini super-sport cu care mergi 1 data pe an???

iar cutia automata e insesizabil mai lenta si implicit un dar dumnezeiesc ?

Edited by mihai20

Am avut foarte mare ghinion, nu sunt doar ambreiajele uzate.

S-a rupt o bucatĂŁ de metal care etanÂşa un canal prin care trecea uleiul ĂŽn blocul hidraulic al cutiei, mai pe ĂŽnĂželesul tuturor, un fel de creier al cutiei.

Ori a fost un defect de fabricaĂžie ori o valvĂŁ din interiorul blocului s-a blocat Âşi din cauza presiunii de ulei acumulate, acel perete a cedat.

Bad karma, huh ? :)

S-a rupt o bucatĂŁ de metal care etanÂşa un canal prin care trecea uleiul ĂŽn blocul hidraulic al cutiei, mai pe ĂŽnĂželesul tuturor, un fel de creier al cutiei.

Ori a fost un defect de fabricaĂžie ori o valvĂŁ din interiorul blocului s-a blocat Âşi din cauza presiunii de ulei acumulate, acel perete a cedat.

Tare intrebarea. Ma pufneste rasul. :)

Ori a fost un defect de fabricaĂžie

O fi ajutat si smecheria aia, accelerezi si in acelasi timp franezi. :)

Ce urat arata uleiul schimbat relativ recent.

probabil din cauza ambreiajelor arse ?! :)

p.s. Ciupane e naspa ...situatia...ce sa mai...cutia automata sucks...te lasa in drum cand iti e lumea mai draga...stiu ca o sa zici ca te lasa si cu manuala,dar cel putin mai elimini o posibilitate :)

Edited by POIUYT

O fi ajutat si smecheria aia, accelerezi si in acelasi timp franezi. :)

Nu se strică cutia de la câteva demaraje.

De la ambreiaje.

p.s. Ciupane e naspa ...situatia...ce sa mai...cutia automata sucks...te lasa in drum cand iti e lumea mai draga...stiu ca o sa zici ca te lasa si cu manuala,dar cel putin mai elimini o posibilitate :)

Nu m-a lăsat ĂŽn drum, puteam să mai merg aşa, patina doar la plecare de pe loc şi ĂŽn marşarier.

O cutie automată care pică la o maşină de 10 ani nu este ceva dramatic.

Edited by Ciupanezu

O cutie automatĂŁ care picĂŁ la o maÂşinĂŁ de 10 ani nu este ceva dramatic.

pt mine este.. :)

e ca si cum ai spune ...dupa 10 ani ,nu e dramatic daca ti-a picat motoru si iti trebuie altu...acu...depinde si cati km are ...ca daca are 150 mii...astia ii faci in 3-4 ani... :)

Am plecat turat doar de câteva ori, nu a picat cutia din aceastã cauzã ºi nici datoritã schimbãrii uleiului.

Daca schimbi blocul hidraulic si ambreiajele, practic schimbi toata cutia.Mai bine cumperi una reconditionata de la BMW.

Din moment ce arata in asa hal uleiul si s-a mai si spart blocul hidraulic, poti sa ai ghinionul sa o repari si la scurt timp sa pice convertizorul.

Patetic ...cata bucurie in cazul cuiva care are o problema !...Si cand te tai la deget cum se cheama ? Sau cand te strici la stomac ? :)

asta apropos de ..arama pe fata ...

Edited by myxage

Daca schimbi blocul hidraulic si ambreiajele, practic schimbi toata cutia.Mai bine cumperi una reconditionata de la BMW.

Din moment ce arata in asa hal uleiul si s-a mai si spart blocul hidraulic, poti sa ai ghinionul sa o repari si la scurt timp sa pice convertizorul.

PĂŁi Âşi una recondiĂžionatĂŁ de la BMW costĂŁ peste 2000 €.

Cat te costa manopera + piese? Si cat timp dureaza?

Si BTW, ce simptome avea in afara de patinare la plecare de pe loc? Zmucituri la schimbat?

600 € kit-ul de reparaĂžie, 400 € manopera. O sĂŁptĂŁmânĂŁ ar dura dacĂŁ nu ar fi Âşi blocul hidraulic spart, acum trebuie sĂŁ gĂŁsesc un bloc sh.

Patina la plecarea de pe loc Âşi ĂŽn marÂşarier.

cum va sariti voi in aparare... parca ati fi cuplu

Sunt destule topicuri ĂŽn secĂžiunea Pe Margine. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.