Jump to content

E39 535i

Ciupanezu

Recommended Posts

Nu confund nimic, am ĂŽnţeles foarte bine ideea, ĂŽnsă nu sunt lucruri noi.

Chestia asta cu sursa de sunet este evidentă, oricine a ascultat o melodie la un aparat stereo ĂŽşi poate da seama că doar astfel ĂŽţi poţi da seama de sursa sunetului.

Unele plăci de sunet pentru pc au şi soft pentru a aşeza boxele ĂŽn spaţiu astfel ĂŽncât atunci când un sunet vine din dreapta, boxa dreaptă să funcţioneze nu cea din stânga.

Când mă refer la calitatea sunetului nu mă refer la faptul că aparatul ar fi stereo sau nu ci doar la calitatea aparatului ĂŽn sine.

Un modulator FM de calitate slabă distorsionează sunetul, mai ales la volum ridicat.

e cel mai fain model din epoca de dinaintea lui Bangle... :lol:

Acum nu mai e cazan? Sau e valabil doar pentru a mea? :)

Edited by Ciupanezu

softul ala de pe pc e ca sa te ajute pe tine sa montezi boxele prin casa. asta in cazul in care ti-a fost lene sa citesti in spatele amplificatorului, in dreptul fiecarui fir si sa vezi care unde duce ( front left legi boxa si o pui in fata stanga). softul ala e doar pentru lenesi..... :)

PS: ce fata are asta de la top gear. sigur il lua Antonescu la partid.............. :lol:

si ce se mai minuneaza de sageata aia de la navigatie.......... :) -> rocket science

Edited by T0M

Ştiu asta, dar eu astfel ĂŽţi explicam că ştiu ideea cu sursa sunetului stereo, era doar un exemplu.

LE: scuze dar am vazut ultimul tau post si cred ca gresesti. OK, sistemul tau DSP are sunet stereo dar asta nu inseamna ca daca postul de radio ( sau modulatorul fm in cazul tau) emite mono, nu inseamna ca sistemul tau DSP nu il vrea, sau daca il vrea, il da spre difuzoare stereo, NU. Amplificatorul tau de sunet functioneaza simplu: primeste sunetul stereo- > il aplifica asa cum e si il trimite spre difuzoare; primeste sunetul mono( pe un singu canal) -> il dubleaza si il trimite spre difuzoare acelas sunet pe ambele canale. daca nu ar face asta atunci ai auzi sunetul numai pe partea dreapta sau numai pe partea stanga. Te rog fa testul ala de ti-am zis si apoi vedem ce si cum!

Nu cred că ne ĂŽnţelegem.

Eu am avut ĂŽnainte un telefon LG Viewty. Acest telefon emitea sunet mono, avea doar o cască la handsfree.

Atunci când băgam o casetă adaptoare şi conectam telefonul la instalaţia de sunet a maşinii, sunetul nu se auzea decât ĂŽntr-o parte, boxele de pe stânga pur şi simplu nu funcţionau.

Cu un mp3 player conectat la acea casetă adaptoare, nu exista această problemă.

Cum explici chestia asta?

Dacă nu ar conta tipul aparatului (mono/stereo), de ce s-ar auzi sunetul doar ĂŽntr-o parte? Era ceva voodoo? :)

Edited by Ciupanezu

bine ca nu se ia prostia, ca ne molpiseam cu totii de la un anume coleg de forum

unu care si-a luat un cazan de 2000 de euro si acum se plange ca n-a avut cap sa isi ia logan nou :)

nu te mai ataca cipanezule....masina e frumoasa....parerea mea sincera si fara nici o rautate e ca esti prea fanatic legat de masina ta si marca BMW, si cand e vorba sa ii accepti si unele defecte nu prea o faci.(gen ca daca e vorba de masina ta, zici ca automata e "infim" mai inceata decat o manuala cu motor echivalent.....pe cand pe alte topicuri sustii sus si tare adevarul , cum ca aia automata si-o fura grav de la una manuala ) .

in rest,probabil unora li se pare de neconceput sa dai bani pe altceva in afara de benzina si ulei la o masina, si de aici atatea contradictii. adevarul e ca luai o masina noua acum, daca nu bagai nici un ban in asta de-a lungul timpului, dar pana acum nu ai fi avut cu ce sa te deplasezi, ca sa strangi banii aia, daca se pune asa problema. bine ca iti permiti sa o intretii cum trebuie, nu te deranjeaza 1-2 litri de ulei consumat, sau consumul de benzina .

bine ca sunt si fani benzina pe bmwclub si nu doar fani diesel.....si bine ca nu sunt prea multi ca bogdyy pe forum :lol:

Edited by mihai20

offf dar ce combinatii mai faceai si tu cu telefonul mono cu caseta adaptoare..........in fine e bine ca ai luat modulator. cred ca la un anumit punct nu ne intelegem, eu doar voiam sa subliniez ca ai tras concluzia gresit "daca sunetu se aude foarte bine inseamna ca e stereo"

referitor la treaba cu voodoo, nu e chiar voodoo, e posibil ca amplificatorul sa amplifice doar canalul pe care primeste semnal.....oricum, daca sunetul ajunge stereo in boxe poti afla cum ti-am zis mai inainte

Ciupanezule parerea mea e ca te deranjezi prea mult sa raspunzi la toti bagatorii de seama.Cine nu poate aprecia un e39 intretinut inseamna ca are mari probleme .

O modificare ce i-as aduce-o masinii tale:

Ce parere ai de asta:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=121494274&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=23&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&maxFirstRegistrationDate=2003-12-31&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=100000&customerIdsAsString=&categories=Limousine&categories=EstateCar&tabNumber=2

@TOM

sunt sanse foarte mici ca modulatorul FM in cauza sa fie mono, nu arata a fi o facatura chinezeasca, dupa cum vezi are suport pt bluetooth, handsfree, ID3Tag, RDS, etc, chiar ar fi culmea sa nu emita in mod stereo

pan' la urma suntem in 2010 :) nu cred ca o firma care se respecta cat de cat ar scoate o astfel de tampenie pe piata

chiar ma gandesc sa-mi iau si eu modelul acesta ca am cautat destul ceva de calitate dar n-am gasit pana acum, bine c-am intrat si eu pe topicul acesta scapat deja de sub control!! :lol:)

@Ciupanezu

la cat mai multi km cu masina si spor la convertirea ei in M5!

ps: lasa lupta cu 'hienele' ca n-are nici un rost..

foarte inspirata alegerea in legatura cu modulatorul FM. Am si eu un produs similar de la Sound Fly si sunt multumit de calitatea sunetului. Oricum, modelul tau este varful de gama de la Sound Fly si face fata si celor mai exigente dorinte in materie de sunet redat. :)

tare eLight modul ala.

Bazat pe discutia de mai sus, pot sa trag concluzia ca asta sunt lumini stereo?

mai degraba un 7.1 cu True HD.....................

eu nu am contestat ca modulatorul emite stereo ci am contestat ideea ca daca se aude bine , e stereo(sau cel putin asta am inteles eu din concluzia lui Ciupanezu ).

mai mult ca sigur ca modulatorul ala emite stereo......

Edited by T0M

nu te mai ataca cipanezule....masina e frumoasa....parerea mea sincera si fara nici o rautate e ca esti prea fanatic legat de masina ta si marca BMW, si cand e vorba sa ii accepti si unele defecte nu prea o faci.(gen ca daca e vorba de masina ta, zici ca automata e "infim" mai inceata decat o manuala cu motor echivalent.....pe cand pe alte topicuri sustii sus si tare adevarul , cum ca aia automata si-o fura grav de la una manuala ) .

in rest,probabil unora li se pare de neconceput sa dai bani pe altceva in afara de benzina si ulei la o masina, si de aici atatea contradictii. adevarul e ca luai o masina noua acum, daca nu bagai nici un ban in asta de-a lungul timpului, dar pana acum nu ai fi avut cu ce sa te deplasezi, ca sa strangi banii aia, daca se pune asa problema. bine ca iti permiti sa o intretii cum trebuie, nu te deranjeaza 1-2 litri de ulei consumat, sau consumul de benzina .

bine ca sunt si fani benzina pe bmwclub si nu doar fani diesel.....si bine ca nu sunt prea multi ca bogdyy pe forum :)

Nu mă atac deloc şi nici nu sunt fanatic, nu ştiu de ce ai ĂŽnţeles aşa ceva.

Da, automata este mai ĂŽnceată, ĂŽnsă o diferenţă de o jumătate de secundă ĂŽntre automată şi manuală mi se pare ĂŽntr-adevăr foarte mică, poţi foarte uşor să pierzi 0.5 secunde la o plecare de pe loc cu o manuală dacă nu eşti foarte atent şi nu ai nişte reflexe foarte bune.

Nu luam o maşină nouă din această clasă cu puţin peste 20 000 € cât am băgat ĂŽn total ĂŽn ea.

Banii ĂŽi aveam din start, ĂŽnsă nu era o idee bună să iau o maşină de toţi banii, am preferat să las bani pentru reparaţii şi ĂŽmbunătăţiri.

Mulţumesc!

offf dar ce combinatii mai faceai si tu cu telefonul mono cu caseta adaptoare..........in fine e bine ca ai luat modulator. cred ca la un anumit punct nu ne intelegem, eu doar voiam sa subliniez ca ai tras concluzia gresit "daca sunetu se aude foarte bine inseamna ca e stereo"

referitor la treaba cu voodoo, nu e chiar voodoo, e posibil ca amplificatorul sa amplifice doar canalul pe care primeste semnal.....oricum, daca sunetul ajunge stereo in boxe poti afla cum ti-am zis mai inainte

Nu foloseam acea casetă adaptoare pentru că am magazie de cd-uri.

Era doar un test, vroiam să văd cum se aude cu o casetă adaptoare.

Acel test denotă faptul că dacă semnalul vine mono, amplificatorul nu va trimite sunetul ĂŽn toate boxele, altă explicaţie mai bună nu am.

Ciupanezule parerea mea e ca te deranjezi prea mult sa raspunzi la toti bagatorii de seama.Cine nu poate aprecia un e39 intretinut inseamna ca are mari probleme .

O modificare ce i-as aduce-o masinii tale:

Ce parere ai de asta:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=121494274&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=23&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&maxFirstRegistrationDate=2003-12-31&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=100000&customerIdsAsString=&categories=Limousine&categories=EstateCar&tabNumber=2

Mulţumesc! :lol:

E interesantă modificarea, ĂŽnsă nu cred că merită efortul.

Foarte tare acea maşină, ĂŽnsă la acea sumă aş lua un M5.

Pe de altă parte, chiar e impecabilă, parcă e nouă.

@TOM

sunt sanse foarte mici ca modulatorul FM in cauza sa fie mono, nu arata a fi o facatura chinezeasca, dupa cum vezi are suport pt bluetooth, handsfree, ID3Tag, RDS, etc, chiar ar fi culmea sa nu emita in mod stereo

pan' la urma suntem in 2010 :) nu cred ca o firma care se respecta cat de cat ar scoate o astfel de tampenie pe piata

chiar ma gandesc sa-mi iau si eu modelul acesta ca am cautat destul ceva de calitate dar n-am gasit pana acum, bine c-am intrat si eu pe topicul acesta scapat deja de sub control!! :))

@Ciupanezu

la cat mai multi km cu masina si spor la convertirea ei in M5!

ps: lasa lupta cu 'hienele' ca n-are nici un rost..

La fel cred şi eu.

Nu cred că cineva ar face ĂŽn 2010 un modulator FM stereo, iar acest modulator se vinde si pe eBay, nu este un gunoi din târg.

Mulţumesc! :D

foarte inspirata alegerea in legatura cu modulatorul FM. Am si eu un produs similar de la Sound Fly si sunt multumit de calitatea sunetului. Oricum, modelul tau este varful de gama de la Sound Fly si face fata si celor mai exigente dorinte in materie de sunet redat. :)

Mersi!

Da, e chiar foarte de calitate.

Are chiar şi handsfree şi funcţionează perfect.

eu nu am contestat ca modulatorul emite stereo ci am contestat ideea ca daca se aude bine , e stereo(sau cel putin asta am inteles eu din concluzia lui Ciupanezu ).

mai mult ca sigur ca modulatorul ala emite stereo......

Eu am tras concluzia asta pentru că, dacă un aparat de genul acesta redă un sunet de calitate, cel mai probabil este şi stereo.

Un aparat de calitate ĂŽndoielnică probabil ar fi şi mono pe deasupra.

Edited by Ciupanezu

e cel mai fain model din epoca de dinaintea lui Bangle... :)

Acum nu mai e cazan? Sau e valabil doar pentru a mea? :)

mda..ce legatura are "aspectu" cu faptul ca masina e cazan.

deja ai inceput sa o dai cu d-alea, a mea nu e , a ta e...cine zice ala eee..... :lol:

eu masina o apreciez in primul rand din cauza aspectului...dupa vin performantele si cand vorbim de fiabilitate ,toate sunt cazane.

eu pe toate le consider cazane...inclusiv pe a mea...
Edited by POIUYT

eu pe toate le consider cazane...inclusiv pe a mea...la un 535i din '98 cred ca ii trebuiesc schimbate pedalele de la cata talpa a vazut in viata lui(apropo de consumul de ulei)..cred ca nu e diferenta intre un urs si un e39 535i...mereu imi aduc aminte de cerculetele pe care le faceai la polivalenta pe piatra cubica , ce denivelari sareai p-acolo... :)

La tine si o masina de 2-3 ani e cazan?

Sau aia e semi-cazan, si doar cea care e atunci scoasa din fabrica nu e cazan?

mda..ce legatura are "aspectu" cu faptul ca masina e cazan.

deja ai inceput sa o dai cu d-alea, a mea nu e , a ta e...cine zice ala eee..... :)

eu masina o apreciez in primul rand din cauza aspectului...dupa vin performantele si cand vorbim de fiabilitate ,toate sunt cazane.

eu pe toate le consider cazane...inclusiv pe a mea...

N-are nici o logicĂŁ ceea ce spui.

Cazan este numitĂŁ o maÂşinĂŁ neĂŽntreĂžinutĂŁ.

La mine o masina de 2-3 ani respectiv peste 60 de mii de km , e cazan... :)

N-are nici o logicĂŁ ceea ce spui.

Cazan este numitĂŁ o maÂşinĂŁ neĂŽntreĂžinutĂŁ.

nu trebuie sa gandim la fel :lol:

La mine o masina de 2-3 ani respectiv peste 60 de mii de km , e cazan... :)

Deci te-ai obisnuit cu ideea ca poate o sa conduci toata viata cazane...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.