Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

manual haynes e39 diesel

payne

Recommended Posts

am luat un TIS din 2004 dar nu prea inteleg mare lucru din el!!

pai cum asa :D

dupa lansare selectezi vehicle identification unde introduci VIN-ul masinii (ultimele 7 caractere din seria de sasiu) si in partea de jos iti apare tipul masinii

apoi dai pe documents-> repair instructions si apare lista de categorii -> selectezi ce te intereseaza si click sgeata dreapta jos

pot sa apara alte subcategorii (selectezi ce te intereseaza apoi click sageata dreapta jos) sau direct instructiunile de reparare

pt a reveni sageata stanga jos -> mi se pare destul de intuitiv

un sfat ar fi sa slectezi doar cate o subcategorie sa nu te pierzi :D pt inceput

poate ce ii lipseste un search :twoup: dar.. acu asta e bine ca exista :twoup:

Edited by clauberty

multumesc clauberty!! exact asa cum ai spus am facut dar mi se pare ca sunt date foarte putine... de exemplu nu am gasit cum se verifica nivelul lichidului de racire, nu am gasit ce trebuie facut la revizii, nu am gasit piesele cu codurile originale..! :twoup:

si inca ceva.... etk ce insemna??

clauberty.. am vazut ca ai postat si tu din tis-ul tau ceva!! al tau ce versiune este .. ca bag de seama ca este diferit de al meu!!

multumesc clauberty!! exact asa cum ai spus am facut dar mi se pare ca sunt date foarte putine... de exemplu nu am gasit cum se verifica nivelul lichidului de racire, nu am gasit ce trebuie facut la revizii, nu am gasit piesele cu codurile originale..!

si inca ceva.... etk ce insemna??

clauberty.. am vazut ca ai postat si tu din tis-ul tau ceva!! al tau ce versiune este .. ca bag de seama ca este diferit de al meu!!

sunt toate datele de care ai nevoie toti dealer-ii folosesc (care stiu sa il foloseasca) stiu am fost rau :twoup:

versiunea pe care o ai e foarte buna

orice service manual facut de Haynes sau altcineva pt BMW -> informatiile sunt luate din tis doar ca sunt altfel organizate mai "mura-n-gura"

etk = parts catalog = realoem

nu ai nevoie de el, il folosesc dealer-ii e catalog cu piese si preturi

daca vrei sa montezi incalzire in scaune, cruise control, geamuri electice s.a.m.d. e foarte util EBA -> BMW vehicles retrofitting guide

de exemplu nu am gasit

cum se verifica nivelul lichidului de racire

ia mai cauta nu ceda la primu obstacol ai totul acolo doar rabdare iti trebuie

pozele din link-ul de mai jos au fost luate din tis

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=384831

nu am gasit ce trebuie facut la revizii

ai cautat cumva la inspection sheet :D

nu am gasit piesele cu codurile originale..! :)

le gaseti pe realoem si in ETK

foloseste cu multa incredere google cautand cuvinte cheie BMW TIS, BMW EBA BMW ETK, BMW WDS

ce inseamna WDS :twoup: ei bine te las pe tine sa descoperi ce inseamna

iar daca vei da pe "Images" vei afla cum arata inainte de a le avea ;)

http://images.google.com/images?um=1&h...EBA+WDS+TIS+KSD

WDS = wiring diagram system -> instalatia electica (mufe fire si fiecare fir ce este {KL30 = "+", KL15 = contact, KL31 = "-" , date = K line, L line} ) :D sa nu zici ca is :D

KSD = estimarea in ore a unei lucrari -> incearca sa vezi daca te tine sa o respecti :P

spor la download si la navigat prin 10Gb de informatie :P

Edited by clauberty