Jump to content

Despre seria 5:pe Benzina sau Diesel?

janea

Recommended Posts

:blink: Am si eu o intrebare:vreau sa-mi cumpar un BMW(visul meu din totdeauna)si nu stiu la ce sa ma opresc.Prefer motoarele pe benzina, dar cele pe diesel(ex 525)au o caroserie mai atragatoare.Cine ma poate ajuta e rugat sa o faca.Multumesc anticipat.Respect.Janea

59682[/snapback]

Nu este nici o legatura intre caroserie si motorul de pe masina. Daca iti arata doua BMW-uri identice, nu vei stii daca e benzina sau diesel. Si nici multi nu vor fi aceea care sa isi dea seama.

Cred ca stiu de unde vine confuzia. Cate seria 5 facelift, adica dupa 2001, ati vazut pe benzina? Eu nu am mai vazut unul de muuuuuulta vreme, pentru ca nu se aduc de dincolo, nu se vand. Toate sunt ba 520d ba 525d. Si de aici confuzia, probabil crede ca cele fara facelift sunt pe benzina si cele cu facelift sunt diesel. Deci ca sa inteleaga mai bine, intre un seria 5 diesel si unul e benzina nu exista diferente. Din 96 pana in 2001 a fost modelul cu faruri normale si proiectoare ovale, iar din 2001 pana in 2003 s-a facut un facelift, faruri cu cercuri, proiectoare rotunde, bandouri in culoarea caroseriei, stopuri cu led etc. Dar motorizarea nu afecteaza caroseria, sunt identice. Iar tu nu ai vazut pe benzina decat modele fara facelift, pentru ca sunt rare cele cu facelift, samsarii nu aduc ca nu se vand.

Cum ai putea sa le deosebesti fara sa vezi motorul? Te uiti in bord si vezi ca scrie DIESEL la acul pentru nivelul din rezervor sau te uiti la toba si vezi ca e neagra. In rest, nu poti sa iti dai seama de diferenta, poate numai daca scrie pe spate.

Nu.Din nou aceiasi neintelegere.Stiu care e treaba cu faceliftul si cu modelele din '95-'00.Eu ma gandesc la o masina din 97-98.Cat despre diferenta nu stiu daca o sesizeaza toti.Poate eu oi fi gresit(nu neg)dar daca te uiti mai bine vezi ca la cele pe benzina parca le lipseste ceva din agresivitate,pe cand la cele diesel parca au o tenta mai sportiva(sunt mai coborate,forma grilei,etc).Cine ma poate ajuta este rugat sa-mi ofere informatii despre toate modelele din seria 5 anul 97-98 pe benzina pana la 2 litri(poate cativa dm cubi in plus) si despre cele pe diesel pana la 2.5 litri inclusiv.Multumesc

P.S.Ar putea fi creata confuzia in privinta caroseriei din cauza dotarilor?

Nu.Din nou aceiasi neintelegere.Stiu care e treaba cu faceliftul si cu modelele din '95-'00.Eu ma gandesc la o masina din 97-98.Cat despre diferenta nu stiu daca o sesizeaza toti.Poate eu oi fi gresit(nu neg)dar daca te uiti mai bine vezi ca la cele pe benzina parca le lipseste ceva din agresivitate,pe cand la cele diesel parca au o tenta mai sportiva(sunt mai coborate,forma grilei,etc).Cine ma poate ajuta este rugat sa-mi ofere informatii despre toate modelele din seria 5 anul 97-98 pe benzina pana la 2 litri(poate cativa dm cubi in plus) si despre cele pe diesel pana la 2.5 litri inclusiv.Multumesc

P.S.Ar putea fi creata confuzia in privinta caroseriei din cauza dotarilor?

59752[/snapback]

Pai da ce are atunci cu caroseria? Caroseria e identica, inclusiv grilele de care zici tu. Tu te referi de fapt la suspensie, dar si aici nu este obligatoriu ca cele mai coborate sa fie pe benzina. Si neintelegerea vine petru ca nu te-ai facut bine inteles, ca si acum, daca te uiti la ce ai scris, o sa vezi ca zici ca cele diesel sunt mai sportive si agresive, desi e evident ca ai vrut sa spui invers.

Nu exista motor mai mic de 2000cmc pe seria 5. Pentru 97-98 benzinarele sunt:

520i cu 150 de cai, 523i cu 170 de cai, 528i cu 193 de cai, astea toate fiind 6 cilindri in line. Mai sunt 530i,535i si 540i dar V8, nu cred ca te intereseza.

Iar diesel nu este decat 525tds cu 143 de cai, in 98 a aparut si 530d cu 184 de cai , dar iar nu cred ca te intereseaza.

Date despre fiecare gasesti pe www.carfolio.com

Intai spune-mi e drept sau nu?

59901[/snapback]

Da, asa e, numai ca dupa cum spuneai tu, ar fi trebuit sa fie diesel, pentru ca e foarte inalt, uite ce suspensie are. Oi fi gresit eu cand am pus pavilionul. :blink:

Dar daca ti-l aratam cand era asa, mai puteai sa iti dai seama?

post-116-1134161949_thumb.jpg

post-116-1134161981_thumb.jpg

Nu,nu.Eu am zis ca cele diesel sunt mai "joase",cele benzate sunt un pic mai sus.Vezi ca exista o diferenta care se observa?

59904[/snapback]

Gresesti. Suspensia la diesel e facuta sa fie mai inalta. Arcurile de diesel sunt mai groase si au mai mult spite, pentru ca in principiu un motor diesel e mai greu. Cele pe benzina sunt mult mai sportive, sunt mult mai lasate. Nu e un criteriu suspensia. Poate le-ai studiat mai in detaliu ca mine, desi ma indoiesc. :blink:

Un alt exemplu:

post-116-1134162954_thumb.jpg

post-116-1134163000_thumb.jpg

WLF spune-mi daca tu ai lucrat la bmw-ul acela 520 in atelier;da sau nu?

59940[/snapback]

A fost masina mea, am luat-o rasturnata. Nu eu am lucrat pe ea, ca nu sunt mecanic. Prima poza era dupa reparatie, alea doua erau din timpul reparatiei.

Am mai pus inca doua poze cu alte E39, care au suspensie mult mai joasa. Ce zici de ele, ce model sunt?

wlf stii ce vreau sa te rog spune-mi in cat accelereaza de la 0-100km/h modelul 520i si aceiasi chestie si pentru 525d(modele din anii 97-98),[la fel spune-mi si masa+cuplu in N]

59978[/snapback]

520i:

http://www.carfolio.com/specifications/mod...15312&BMW-quote

525tds:

http://www.carfolio.com/specifications/mod...15213&BMW-quote