Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

mi-am luat e6000000000000

valtheval

Recommended Posts

Salut,

Dupa cca 2 ani de 3-ar, e46, 320d, a venit timpul sa imi schimb masina. Am ales un e60, 525d, 177 cp, 2005, 91.000 km, adus din germania de la o reprezentanta.

Masina este dementiala, nici nu-mi putem dori mai mult.

Am cateva intrebari:

- se fura oglinzile si la astea ? Daca da, sa pun tablite ? Am tot stat in dubii pt ca arata rau de tot tablitele la e60, mult mai rau decat la e46, unde aveam

- nu stiu daca am suspensie sport...am observat ca la motor am 2 bari gen strut bar, care pleaca din oale si se unesc undeva in spatele motorului...; intrebarea este daca exista si alte semnalmente ca as avea suspensie sport sau strut-baru-rurile astea asta inseamna

- cand ma uit in i-drive, la sectiunea service, imi apare un triunghi si imi spune ceva ca "exhaust service overdue"....ce inseamna asta ? m-am gandit sa nu fie filtrul de particule, insa, filtrul de particule are o sectiune separata, unde imi spune ca e ok

10x

N-are rost sa pui tablite, arata prea urat.

Mai bine sablezi oglinzile.

Nu au legatura barile cu suspensia sport, toate E60-urile au din fabrica astfel de bari pentru ca partea din fata este din aluminiu si era nevoie de rigidizare.

S-o stapanesti sanatos! :twoup:

Edited by Ciupanezu

- cand ma uit in i-drive, la sectiunea service, imi apare un triunghi si imi spune ceva ca "exhaust service overdue"....ce inseamna asta ? m-am gandit sa nu fie filtrul de particule, insa, filtrul de particule are o sectiune separata, unde imi spune ca e ok

10x

A expirat "service exhaust" :twoup:

Programeaza tu alta data acolo si nu mai apare triunghiul :twoup:

N-are rost sa pui tablite, arata prea urat.

Mai bine sablezi oglinzile.

Nu au legatura barile cu suspensia sport, toate E60-urile au din fabrica astfel de bari pentru ca partea din fata este din aluminiu si era nevoie de rigidizare.

S-o stapanesti sanatos! :twoup:

Sa traiesti, multumesc, dar cum imi dau seama daca as avea suspensii sport ?

10x

A expirat "service exhaust" :D

Programeaza tu alta data acolo si nu mai apare triunghiul :twoup:

10X

Asa este.

Am de iarna trecuta o oglinda nesablata si nu mi-au furat-o inca, chiar ma mir. :twoup:

culmea e ca, vad din ce in ce mai multe e46/e39 cu oglinzile virgine. si originale chiar. sa fie inceputul une noi ere? (e90) :twoup:

ontopic: pozele pe cand? si s-o stapanesti fara incindente!

Asa este.

Am de iarna trecuta o oglinda nesablata si nu mi-au furat-o inca, chiar ma mir. :twoup:

culmea e ca, vad din ce in ce mai multe e46/e39 cu oglinzile virgine. si originale chiar. sa fie inceputul une noi ere? (e90) :D

ontopic: pozele pe cand? si s-o stapanesti fara incindente!

multumesc mult pentru urari, poze cate de curand, zilele astea, s-o spal mai intai

cat despre furat oglinzi, asa e, la e90 nu am vazut niciuna fara, speram ca la e60 sa fie aceeasi situatie, urasc tablitele alea, dar mai tare urasc oglinzile lipsa, astfel incat, cum o inmatriculez (am numere provizorii inca), le sablez, poate am noroc; la e46 mi le-au furat sablate :twoup:

culmea e ca, vad din ce in ce mai multe e46/e39 cu oglinzile virgine. si originale chiar. sa fie inceputul une noi ere? (e90) :twoup:

Din pacate este un fenomen care nu va disparea niciodata.

Anul trecut mi-au furat niste capacele de ventil din plastic. :twoup:

E clar ca le-a luat un descult pentru uz propriu.

Edited by Ciupanezu

felicitari pentru achizitie. asteptam poze si ceva optiuni. cum ti se pare trecerea de pe e46 pe e60? eu nu am fost asa entuziasmat la inceput.

Eheee, cam acelasi sentiment il am si eu acum, sper sa-mi treaca repede...imi lipseste senzatia aia de compact si agilitatea pe care o are e46, insa sper sa scap de pareri de rau cat mai repede...stii cum e...nu uiti usor o relatie de 2 ani :twoup:

Salut,

Dupa cca 2 ani de 3-ar, e46, 320d, a venit timpul sa imi schimb masina. Am ales un e60, 525d, 177 cp, 2005, 91.000 km, adus din germania de la o reprezentanta.

Masina este dementiala, nici nu-mi putem dori mai mult.

Am cateva intrebari:

- se fura oglinzile si la astea ? Daca da, sa pun tablite ? Am tot stat in dubii pt ca arata rau de tot tablitele la e60, mult mai rau decat la e46, unde aveam

- nu stiu daca am suspensie sport...am observat ca la motor am 2 bari gen strut bar, care pleaca din oale si se unesc undeva in spatele motorului...; intrebarea este daca exista si alte semnalmente ca as avea suspensie sport sau strut-baru-rurile astea asta inseamna

10x

Oglinzile mai bine le insemnezi cu numarul de inamtriculare al masinii (iti aplica pe geamul oglinzii o pasta acida peste o macheta a numarului tau de la masina, e permanent), Eu tot E60 am si mi le-a furat pana sa le marchez. De atunci nu mi le-au mai furat...De suspensie iti dai seama si dupa comportamentul masinii la gropi, de exemplu suspensia sport nu iti da o senzatie prea placuta in drumurile noastre, este rigida...

inseamna ca eu la a mea am suspensie sport.. nu de alta dar la niste denivelari imi clantzane dintzii :-s probabil avantajele suspensiei sport ar fi stabilitatea in curbe cu sacrificiul confortului la drumuri rele.... pe nemti ii inteleg dc isi pun suspensii sport.. au niste drumuri iti vine sa le mananci :twoup: Edited by MaxXuTz