Jump to content

Spuma activa

alex 83

Recommended Posts

eu nu spal cu spuma activa, cu toate ca am un Karcher ce are dispozitivul ala ce imprastie spuma. Dau cu jetul bine, dupa aia pun imtr-o galeata apa+sampon auto si cu un burete foarte fin dau pe masina. Clatesc bine si cu piele o sterg toata. Iasa perfect

mi-am luat si eu jet cu 200 lei ,oferta ,nu stiu cum ii zice ,made-in germany scrie pe el , spuma folosesc mafra si o diluez 1/5,iese binisor ,acu nu stiu daca ar fi mASINA FOARTE JEGOASA cat de bine ar spala ,ca eu la 3-4 zile ma joc cu lancea pe ea , ideea era ca dau cu solutia si o las exact cat tine o tigara de fumat ,pe urma clatesc,deci 5-7 min. actioneaza solutia,

@alexandru83: de unde ai cumparat nebulizatorul ala de dat spuma si cat a costat?

@b-99-tck: poti sa ne dai si noua mai multe explicatii despre jet-ul cumparat si despre cum dai spuma cu acel jet? eu am un jet cumparat mai demult si am incercat sa dau spuma cu el dar nu iese de nici o culoare. am inteles ca este nevoie de un nebulizator si cel mai ieftin l-am gasit la 200E.

Daca aparatul are prevazut un recipient pentru spuma poti sa il folosesti si la spumat masina. E foarte simplu scoti lancea(acea piesa din capul furtunului care formeza jetul) si apesi pe maneta de actionare a pompei, prin furtun va iesi apa cu spuma. Asa se procedeaza la al meu care e Kraker si nu a fost deloc scump vre-o 70E, la altele am vazut ca pentru spumare au o lance speciala cu tot cu recipientul pentru spuma.

am si eu un compresor din asta. am facut proba am scos lancea si am dat.. curge apa cu sampon dar in nici un caz nu iese spuma. <_<)

dupa mai multe sapaturi am aflat ca pentru a crea acea spuma densa pe masina este necesar un nebulizator (care amesteca apa cu solutie si cu aer).

Voi ati reusit sa faceti spuma aceea cu altceva? daca da, nu ar strica niste detalii despre aparatele in cauza (denumire, loc achizitionare, pret, etc..)

• 2 weeks later...
Pentru cei care au aparat de spalat cu presiune:cea mai buna solutie este sa dai jos cu jetul jegul de pe masina apoi cu un burete fin si o galeata de apa calduta cu sampon frecati masina si la sfarsit iar cu jetu pentru indepartarea samponului.e cea mai buna solutie,personal le-am incercat pe toate iar asta mi s-a parut cea mai eficienta.

Guest poleposition

eu merg la automata, OMV Top Wash, stiu ca nimeni nu aproba spalatoriile automate, dar eu nu am avut nici o problema legata de zgarieturi etc.

Dureaza foarte putin, mai am timp apoi eventual, cu o piele a mea, sa sterg eventuale urme de apa.

Periile sunt gen lavete la OMV, si sunt schimbate destul de des.

Pt mine, conteaza foarte mult timpul redus pe care il petrec la spalatorie, stau in masina, cand e gata plec...in and out in 5 minute.

Merg la cea din aviatiei, pe pod.

Edited by poleposition

• 2 years later...

Pentru cei care au aparat de spalat cu presiune:cea mai buna solutie este sa dai jos cu jetul jegul de pe masina apoi cu un burete fin si o galeata de apa calduta cu sampon frecati masina si la sfarsit iar cu jetu pentru indepartarea samponului.e cea mai buna solutie,personal le-am incercat pe toate iar asta mi s-a parut cea mai eficienta.

Cu jetul nu dai tot jegul jos.... cand dai cu buretele nu se zgarie vopseaua? Practic stergi jegul ramas pe masina cu buretele....

Ba da. TF (trafic film) cum ii spune ramane pe masina dar e fff fin. Se foloseste un sampon cu proprietati de lubrifiere bune si un burete (cum e cel de la Zymol de ex) sau o microfibra care sa aiba capacitatea sa "ascunda" mizeria.

Folosesti tehnica 2BM (doua galeti, una cu sampon, alta cu apa curata in care clatesti) si important, ca sa cureti, nu trebuie sa apesi, astfel eviti sa zgarii.

Edited by d-rive