Jump to content

TIGRUSOR , primul meu BMW

Guest

Recommended Posts

Salut!

E bine ca ai ales sa investesti in masina daca ai de gand sa o mai tii pe viitor.

In ziua de azi numai cazaturi gasesti la preturi mici. Macar asa stii in ce bagi banii.

Iar cand vine vorba despre "polish", numai experti pe aici.

Nu mai dati frate sfaturi daca habar n-aveti despre ce voribiti!

iese la polish

de fapt trebuiau sa-ti faca ei polish, dupa 1-2 saptamani de la vopsit

Efectul de coaja de portocala nu "iese" la polish, eventual se estompeaza usor daca este facut un polish profesional in mai multe stadii, nu de ne-a gicu de la coltul strazii la 200 de lei.

Daca vrei sa-l elimini, trebuie un proces minutios de slefuire pe umed cu hartie abraziva de diferite granulatii dupa care un polish profesional. Lucrurile astea le poate face o persoana care are habar despre detailing si ce inseamna grosimea stratului de lac, nu orice individ care crede ca stie polisha.

Intr-adevar, trebuia polishata masina dupa ce au vopsit-o, insa nu este nevoie se sa astepte ca sa se intareasca lacul (2 saptamani).

Dupa vopsire se revine cu masina de slefuit pe aer (orbitala) si se slefuieste toata coaja de portocala aparuta in urma procesului de vopsire dupa care se face polisharea.

Merge mai usor treaba si mai rapid cat e lacul inca relativ moale. Bineinteles ca procesele astea presupun un vopsit de calitate si un cuptor unde se usuca vopseaua in prealabil.

Polish-ul lustruieste stratul de lac,mai ai destule lustruiri de facut pana sa ajungi la vopsea :flowers:

In cazul de fata ai partial dreptate, insa sunt masini care au vopseaua bicomposta (lac + vopsea amestecate). Acolo nu mai polishezi stratul de lac ci direct vopseaua.

Spuneam ca ai partial dreptate fiindca trebuie sa aiba grija la cine isi duce masina la polishat.

Poate sa-i manance/distruga aproape tot stratul de lac care i-a fost aplicat dintr-o singura "sesiune" daca nu are habar cel care polisheaza de ceea ce inseamna grosimea lacului (microni) si sculele cu care lucreaza (masina de polish, buretii, pastele, lavetele, etc.).

Billy e36, daca vrei sa cunosti mai multe despre vopsea sau detailing lasa-mi un PM si o sa te indrum catre o comunitate care stie despre ce vorbeste cand vine vorba despre acest subiect.

Edited by Slick-

• 3 weeks later...

Multumesc Slick pentru toate sfaturile si scuze ca raspund asa tarziu, dar am si uitat sa ma mai uit pe acest topic. :thumbsup:

Intre timp am mai vorbit si eu cu alti baieti care se pricep si mi-au spus ca polish-ul mai rau ar face si m-am potolit, mi s-a recomandat slefuirea vopselei cu smirghel de 1000 dupa care sa-i fie aplicate mai multe straturi de lac.

Din pacate, m-am resemnat cu teapa pe care mi-am luat-o. Si cel mai urat este ca mi-au facut-o rudele, cica sa mai ai incredere in neamuri. Mai nou, pragul care a fost reparat a inflorit deja si nu stiu cum o sa iesim din iarna asta. O sa-i cumpar o prelata poate o mai feresc catus de putin.

Era sa uit, Slick, vopseaua a fost cu lac in ea si nu a fost vopsita decat intr-un garaj. Nu am avut bani de profesional, nu ma asteptam sa iasa de reprezentanta dar totusi nici asa bataie de joc.

Asta e, sa speram ca intr-un viitor nu foarte indepartat o sa o si inmatriculez si o sa o reinfrumusetez, ca de vandut, nici un gand. Decat 500 de euro, mai bine o duc la bunici si o las acolo pentru pastrare :hairy: .

Sa adaug si cateva poze asa cum ii sta bine topicului

http://s14.postimg.org/al6qun2ml/Fotografie0203.jpg

http://s16.postimg.org/xj5d8eqe9/2013_08_26_11_25_15.jpg

http://s23.postimg.org/8z27b9aiv/2013_09_09_12_12_30.jpg

Edited by Billy e36

• 1 month later...