Jump to content

filtru aer

dansrk

Recommended Posts

are cineva asa ceva: http://www.knfilters.com/default.htm? cica iti da ceva caluti in plus.. ce parere aveti!

am eu filtru K&N...tre sa-l schimb ca s-a murdarit destul de rau (are 10-12tkm).pt a mea a costat aprox 300Ron elementul filtrant... nu am simtit diferenta la acc (o fi vreun cal doi pe acolo in plus cine stie :twoup: ....da nu se simte, o fi si herghelia mare..)

Dupa parerea mea...au cele mai bune produse, si de incredere. Un fel de ACS al kiturilor de admisie :twoup:

Eu am mai multa incredere in capacitatea inginerilor de la BMW de a proiecta o admisie cat mai eficienta.

E o diferenta mare intre BMW care produce masini bune de strada si o firma care produce piese aftermaket de performanta...nu ma refer la pipercross in special.

de obicei, produsele performante sunt ''mai performante'' decat cele stock. De exemplu franele racing cu disc perforat +placute adecvate sunt mult mai performante decat cele stock...eu consider ca este un upgrade pt masina daca folosesti produse performante fata de cele stock.

E o diferenta mare intre BMW care produce masini bune de strada si o firma care produce piese aftermaket de performanta...nu ma refer la pipercross in special.

Sa nu exageram. :twoup:

Asta e o firma care care produce admisii sport si promite niste castiguri foarte mari de putere, eu nu am incredere in asa ceva.

Poate ca exista marci unde admisiile stock nu sunt atat de bine calculate insa admisiile de la BMW sunt probabil foarte bine proiectate.

Sa nu exageram. :twoup:

Asta e o firma care care produce admisii sport si promite niste castiguri foarte mari de putere, eu nu am incredere in asa ceva.

Poate ca exista marci unde admisiile stock nu sunt atat de bine calculate insa admisiile de la BMW sunt probabil foarte bine proiectate.

Pai corect, tu personal nu ai incredere....daca ai sa te interesezi unde trebuie ai sa vezi ca ei, adica cei de la bmw la fel ca si restul prod. de masini, au niste standarde si niste restrictii in ceea ce priveste admisiile, evacuarile etc. Ce ros at avea sa faca un seria 5 de ex care sa nu poata circula in tara X datorita poluarii fonice ?

Iar in ce priveste "Castiguri fantastice de putere", in diagrama la vForce scrie 13,ceva cp cel mai mare castig, iar daca te uiti la aplicatii, adica masinile pt care e facuta adimsia respectiva, ai sa observi: M3 e46, Mazda RX8, Honda Civic Type R, Focus ST.....in niciun caz 318i ca sa zicem ca o pui pe un 318i si nu mai are 118cp are 131cp.... Oricum ideea mea e alta...tehnologia evolueaza fitrele Mann pt cele 55-60lei cat costa ele sunt destul de bune dar ca tehnologie sunt depasite de ex cele replacement de la pipercross care sunt din spuma poliuretanica si retin de 2 ori mai bine particulelel decat cele Mann sau care or mai fi. Eu am vaz cum arata filtrul meu Mann dupa 5000km....zici ca am umblat prin desert, arata ca un burete de sters tabla la scoala :twoup:

Edited by duxter

admisiile de la BMW sunt probabil foarte bine proiectate.

existenta atator firme de tuning pentru bmw de ce este justificata?

promisiunile sunt pentru visatori, dar ingineri buni mai exista si in afara zidurilor fabricii BMW

Exista insa castigurile de putere nu sunt atat de mari fata de datele declarate de aceste firme de tuning.

Firma K&N vinde filtre garantate 1 milion de mile si foarte multi le cumpara, asta nu inseamna ca sunt si de calitate.

Edited by Ciupanezu

Pai corect, tu personal nu ai incredere....daca ai sa te interesezi unde trebuie ai sa vezi ca ei, adica cei de la bmw la fel ca si restul prod. de masini, au niste standarde si niste restrictii in ceea ce priveste admisiile, evacuarile etc. Ce ros at avea sa faca un seria 5 de ex care sa nu poata circula in tara X datorita poluarii fonice ?

Stiu asta foarte bine insa restrictiile sunt in privinta evacuarilor nu in privinta admisiilor.

Iar in ce priveste "Castiguri fantastice de putere", in diagrama la vForce scrie 13,ceva cp cel mai mare castig, iar daca te uiti la aplicatii, adica masinile pt care e facuta adimsia respectiva, ai sa observi: M3 e46, Mazda RX8, Honda Civic Type R, Focus ST.....in niciun caz 318i ca sa zicem ca o pui pe un 318i si nu mai are 118cp are 131cp.... Oricum ideea mea e alta...tehnologia evolueaza fitrele Mann pt cele 55-60lei cat costa ele sunt destul de bune dar ca tehnologie sunt depasite de ex cele replacement de la pipercross care sunt din spuma poliuretanica si retin de 2 ori mai bine particulelel decat cele Mann sau care or mai fi.

Pai si tu ai da atatea sute de euro pentru 13 cp?

Eu am vaz cum arata filtrul meu Mann dupa 5000km....zici ca am umblat prin desert, arata ca un burete de sters tabla la scoala :twoup:

Inseamna ca in Suceava e la fel de mult praf ca in Bucuresti.

poate sa garanteze si 1 milion de ani lumina. aici e marketing.

Tocmai.

Astea sunt firme pe care nu le intereseaza decat sa-si vanda produsele.

Se vand pentru ca exista multi oameni care innebunesc cand vad SPORT scris pe ceva si vor imediat sa cumpere acel produs.

Cu Carrera 100 se intampla o chestie asemanatoare.

E exact ca Petrom 99+ care-i mai ieftina insa lumea o cumpara in draci pentru ca se numeste Carrera.

Daca alta firma scoate un tip de benzina care sa se numeasca Ferrari F430, toti nebunii vor baga acea benzina pentru ca le suna si mai sport. :twoup:

Treaba asta te afecteaza psihologic...si eu cand mergeam la drum lung nu gaseam altceva decat de 95....dupaia mergeam normal insa cand ajungeam in oras si bagam 99+ sau Evo 100 mergeam ca nebunu...si diferenta nu e deloc mare :twoup: E psihologic. Edited by duxter

poate sa garanteze si 1 milion de ani lumina. aici e marketing.

Tocmai.

Astea sunt firme pe care nu le intereseaza decat sa-si vanda produsele.

Se vand pentru ca exista multi oameni care innebunesc cand vad SPORT scris pe ceva si vor imediat sa cumpere acel produs.

deci, vorbim de calitatea filtrelor (care intre noi fie vorba, chiar ar fi bune un anumit nr de km, ca orice filtru), de calitatea promovarii, care, de ce sa nu fim corecti, e cam buna (de nisa), sau de calitatea audientei, care mai de care slaba de inger?

deci, vorbim de calitatea filtrelor (care intre noi fie vorba, chiar ar fi bune un anumit nr de km, ca orice filtru), de calitatea promovarii, care, de ce sa nu fim corecti, e cam buna (de nisa), sau de calitatea audientei, care mai de care slaba de inger?

Nu cred ca aceste filtre sunt mai proaste decat cele OEM la acelasi numar de km insa datorita pretului mult mai ridicat si a faptului ca aceste filtre sunt mai permisive, nu merita cumparate decat de cei mai slabi de inger. :twoup:

admisiile de la BMW sunt probabil foarte bine proiectate.

existenta atator firme de tuning pentru bmw de ce este justificata?

promisiunile sunt pentru visatori, dar ingineri buni mai exista si in afara zidurilor fabricii BMW

Exista insa castigurile de putere nu sunt atat de mari fata de datele declarate de aceste firme de tuning.

Firma K&N vinde filtre garantate 1 milion de mile si foarte multi le cumpara, asta nu inseamna ca sunt si de calitate.

garanteaza pe dracu....daca eu am, am dat 3 milioane pe el, la fel scrie si pe cutia lui ca e garantat 1milion de mile, are 12000km si trebe sa-l schimb sau sa-l curat, dar n-am de unde sa iau solutie de curatat filtru kn

trece intr-adevar aerul mai repede prin el fata de un mann sau bosch de serie dar e si scump al dracu fata de alea stock, consumul de benzina e la fel....la acceleratie parca se simte o idee..

Edited by micky