Jump to content

prezon retezat !

Guest juststy

Recommended Posts

Guest juststy
Azi am avut ceva timp si mi-am vopsit etrierele, ( e 46)cand am pus la loc roata, am strans prezoanele si unul s-a rupt in fuzeta la 1 cm in interiorul ei. Deja ma gandeam la o programare la service pentru o operatiune dificila si probabil sumpa. Inainte de a face o programare m-am gandit sa vad ce pot face si sa nu mai pierd timp pe la service si am dat roata jos. Am luat o surubelnita si un ciocan si am batut in capul prezonului rupt in sens de desfacere si spre multumirea mea a inceput sa se roteasca si s-a desfiletat pana a iesit 1 cm in afara fuzetei, unde l-am desfacut cu mana. Daca patiti asa ceva incercati si poate o sa aveti norocul meu. Bafta ! :twoup:

nu-i o solutie ortodoxa.....tu poate ai avut noroc....in 90 % din cazurile in care se procedeaza ca tine se distruge filetul din butuc si atunci e mai nasol ca un prezon rupt..... o solutie simpla si buna este o bagheta de metal unita de prezonul rupt printr-un punct discret de sudura... si desfiletarea ulterioara

nu-i o solutie ortodoxa.....tu poate ai avut noroc....in 90 % din cazurile in care se procedeaza ca tine se distruge filetul din butuc si atunci e mai nasol ca un prezon rupt..... o solutie simpla si buna este o bagheta de metal unita de prezonul rupt printr-un punct discret de sudura... si desfiletarea ulterioara

Sau o piulita sudata de prezon.

Acum a patit-o un prieten. L-am ajutat sa schimbe senzorul de la placutele frana spate.....Cand si-a montat roata l-a rupt. Am constatat ca nu stransese suficient roata cat timp mai era pe cric , a fortat cu ea pe roti. Cred ca asta e cauza , roata opune o rezistenta mai mare cand masina sta pe ea decat atunci cand e in aer.L-am sfatuit sa aplice metoda cu filet + extractor.

• 3 weeks later...
daca are la indemana sculele necesare si rabdare este bine, daca nu, inainte sa ajunga la service sa incerce asa cum am facut eu, poate are noroc, oricum nu are ce pierde...

asta am patit cand am schimbat ultima data uleiu...s-a rupt surubul de scurgere din baie(Al). Cu o surubelnita mica...fara ciocan...si cu multa rabdare...am reusit sa-l desurubez..si apoi mi-am facut altul la strung...nu am avut rabadare sa comand unu...