Jump to content

Salutare ... Problema mare mare

Recommended Posts

Salut baietii , azi am plecat la Bucuresti .... toate bune si frumoase am urcat pana la Sinaia le-am dat cu fum la ceva Passat`uri si apoi la coborare cand am ajuns pe 2 benzi inanite de "Bai`nene" am oprit muzica dorind sa ascult masina stiind ca imi huruie un rulment , toate bune si frumoase , am oprit muzica dar beleaua mare mare e ca am ramas socat ce scandal aveam (huruit destul de puternic) azi a juruit saraca de m-a durut sufletul pt ea, am fost la vre-o 3 "Ingineri" de la Bmw , Renault si Bosch si am ramas masca de raspunsurile lor, adica: BMW = Domne eu nu o aud chiar nu huruie masina Dvs, i-am zis sa imi taie factura si sa mearga la ORL ca e surd rau si nu are ce cauta acolo (200 lei pt o plimbare de 5 minute) , La Renaul mi-a zis ca e rulmentul stanga , dar la acel prieten am fost si cu un Renault Trafic si sa intepat zicand ca e pe fata si mie mi se misca roata de pe spate de numa numa deci clar a cazut si la Bosch am fost cu ne-a caisa in proba cu ea mi-a zis ca e rulmentul de pe dreapta dar ca nu e sigur si ii schimbam pe amandoi ca sa fim siguri , i0am zis ca fapte caritabile pe banii mei nu fac sanata`te la broaste si tot ce si-or dorii ! :twoup: :twoup: :D

Partea nasoala acum stau si ma gandesc , am avut candva ocazia sa ma uit sub masina undeva pe partea stanga sub sofer aveam o pata de ulei (destul de veche, cateva luni bune se vedea ca ramase-se numai patat) cam pana aproape de bancheta din spate , acum stau si ma gandesc poate ca nu e vb de rulment poate am altceva ce huruie asa de tare si ma gandesc ce ar putea sa fie ? cardanul? flansa de la cardan? (l-am intrebat pe ne`a caisa de la Bosch de cardan si a zis ca daca era se auzea undeva la mijloc si se simtea altfel asa ca sa nu-mi fac griji.... Oare???) deci ma lasa nervii sincer, cred ca imi bag piciorul si imi iau bicicleta caci aia o repar singur in mama ei , sunt satul de oameni nepregatiti care au functii de Ingineri , Maistrii etc etc dar ei habar nu au sa se lege la sirete .... Am mii de draci si mii de intrebari care i le-as pune unui om capabil , daca cineva stie un mecanic bun in Brasov sau prin imprejurimi sa ma anunte, am fost pu schimbarea unui telescop la Bucuresti deci nu cred ca ar fi vre-o poblema sa merg 50 100 de km dar sa dau de niste profesionisti nu niste magari plini de fite si basini de zici ca ei au inventat motorul! Cu respect Bogdan!

Mai multe virgule cĂŁ mĂŁ ia ameĂžeala

Dan dupa 600 si ceva de km cred ca numai , mai vad eu acum ? ma asteptam la un ajutor nu la o urecheala... dar vad ca nu va pute-ti abtine nicicum!

SimÞi o bãtaie doar atunci când accelerezi?

DacĂŁ da, probabil este rulmentul de la cardanul intermediar.

bataie nu prea simt .... trepideaza uneori la plecarea de pe loc dar atunci cand plec cu ea subturata, oricum chestia e ca huruie si la 10 km si la 170 km azi testata chestia.... si am facut din volan si stanga, dreapta si in frana si se simte mai tare huruitul ..... cand misc stanga dreapta de volan , fata de mersul normal drept fara curbe etc etc ... daca ar fi rulmentul de la cardan ai idee pe la ce pret il gasesc? sau rulment fata ?

Mersi mult ciupa tot respectul pt tine.....

trepideaza uneori la plecarea de pe loc dar atunci cand plec cu ea subturata, oricum chestia e ca huruie si la 10 km si la 170 km azi testata chestia.... si am facut din volan si stanga, dreapta si in frana si se simte mai tare huruitul ..... cand misc stanga dreapta de volan , fata de mersul normal drept fara curbe etc etc ... daca ar fi rulmentul de la cardan ai idee pe la ce pret il gasesc? sau rulment fata ?

Nu e de la flanşa sau de la rulment, probabil diferenţialul.

Ar trebui să te uiţi dacă există pete de ulei pe el sau sub masină.

Edited by Ciupanezu

Primul pas in obtinerea unui raspuns este o intrebarea clara. Sunt slabe sanse sa obtii un raspuns daca pe interlocutori ii apuca durerea de cap doar citind intrebarea si incercand sa-i inteleaga sensul :twoup:

Paul ..... poate nu m-am exprimat bine , nu contest dar totusi cand omul cere o indrumare o sugestie da? intrebi ceea ce nu intelegi din contextul respectiv dar nu dai peste nas etc etc aste e si chestie de bun simt nu ?

bataie nu prea simt .... trepideaza uneori la plecarea de pe loc dar atunci cand plec cu ea subturata, oricum chestia e ca huruie si la 10 km si la 170 km azi testata chestia.... si am facut din volan si stanga, dreapta si in frana si se simte mai tare huruitul ..... cand misc stanga dreapta de volan , fata de mersul normal drept fara curbe etc etc ... daca ar fi rulmentul de la cardan ai idee pe la ce pret il gasesc? sau rulment fata ?

Ridica rotile pe rand si verifica jocurile si zgomotele. Daca e un rulment la roata dus il vei vedea garantat.

Rulmentul de la cardan mai degraba ar provoca trepidatii decat huruit. Plus ca zgomotul nu ar depinde de viraje.

[...] intrebi ceea ce nu intelegi din contextul respectiv dar nu dai peste nas etc etc aste e si chestie de bun simt nu ?

Bunul simt incepe prin formularea corecta a intrebarii, sa nu se creada ca-ti bati joc de interlocutori :twoup:.

trepideaza uneori la plecarea de pe loc dar atunci cand plec cu ea subturata, oricum chestia e ca huruie si la 10 km si la 170 km azi testata chestia.... si am facut din volan si stanga, dreapta si in frana si se simte mai tare huruitul ..... cand misc stanga dreapta de volan , fata de mersul normal drept fara curbe etc etc ... daca ar fi rulmentul de la cardan ai idee pe la ce pret il gasesc? sau rulment fata ?

Nu e de la flanÂşa sau de la rulment, probabil diferenĂžialul.

Ar trebui sĂŁ te uiĂži dacĂŁ existĂŁ pete de ulei pe el sau sub masinĂŁ.

Pole mersi tata, trebuie sa iau de la fiecare cate ceva si apoi cand merg la un service ok sa le zic sa verifice urmatoarele: :twoup:

Ciupa deci ti-am zis sub masina nu am pic de ulei de cand o am , am vazut cand mi-au schimbat la un service bucsele de la bascula o pata destul de maricica sub scaunul de la sofer ce se intindea aproape de bancheta din spate , chestia e ca habar nu am daca trebuie sa bag ulei in diferential , daca da pe unde? chiar nu stiu poate unii vor rade , ca asa le place unora sa fie carcotasi , deci inca astept pareri , mersi inca o data !

Ridica rotile pe rand si verifica jocurile si zgomotele. Daca e un rulment la roata dus il vei vedea garantat.

Rulmentul de la cardan mai degraba ar provoca trepidatii decat huruit. Plus ca zgomotul nu ar depinde de viraje.

[...] intrebi ceea ce nu intelegi din contextul respectiv dar nu dai peste nas etc etc aste e si chestie de bun simt nu ?

Bunul simt incepe prin formularea corecta a intrebarii, sa nu se creada ca-ti bati joc de interlocutori :twoup:.

Sincer am ridicat masina cu un prieten ce e si el mecanic , nu si-a dat seama nici el si a dat fiecare roata jos si a verificat , urmatorul pas a zis ca trebuie sa desfaca stiu eu ce de acolo , dar nu am inteles exact ce! Iar legat de bunul simt da? ce nu a inteles omul am recitit textul de 10 ori si da nu sunt puse cateva , dar totusi hai sa nu se exagereze caci daca ma apuc si eu sa caut prin posturile lui crezi ca nu pot gasii greseli ? Nimeni nu este perfect!

Mergi la un service si verifica nivelul de ulei din diferenĂžial.

Chiar dacã nu este diferenÞialul, nu vei afla sursa zgomotului decât pe elevator, la un service.

Ihim asa o sa fac sa verific uleiul din diferential , dar rotiile nu le poti verifica (rulmentii) daca masina sta pe elevator din cate stiu ! greu tare de gasit un service bun in Brasov....

eu nu inteleg, uleiul e in interiorul masinii? pe mocheta?

Salut Calin, deci eu am zis cand schimbau baietii bucsele de la bascula , deci sub masina nu pe mocheta , sub masina su scaunul soferului , dar era foarte vechi , era practic numai pata acolo . Mersi!