Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

directia imi merge greu si face urat cand virez

gabytzu1983

Recommended Posts

am un e39 520 i si azi cand sa plec din parcare am incercat sa trag de volan nu mergea, am crezut ca o sa imi dizlochez o mana cat de greu mergea dirctia, si cand iau viraj face un oribil si am vazut ca arunca uleiul din recipientu pt servo, am pus alt ulei si am strans mai bine capacu si tot asa de greu merge directi, ca sa mearga mai ushor trebuie sa turez motorul :twoup: , ce sa fie pompa sau caseta de directie? caci am fost pe la 3 serivce-uri si uni miau spus ca e pompa alti ca e caseta :twoup:

mai degraba pompa, daca trebuie sa turezi motorul sa mearga mai usor...

pai asa ma gandeam si eu, deoarece nu imi trage volanu si nici nu curge ulei de la caseta, si aia de la service mau inpachetat repede au spus pompa cade ultima asa ca dute si cumpara alta caseta si vino sa ti-o schimbam sau mai bine scapate de masina :twoup:

Se stie de E39 ca pierde lichid pe la caseta. Dar daca spui ca vireaza greu si nu are deloc joc atunci cu certitudine ai o problema la pompa.

pai am sa cumpar alta pompa si am sa o schimb ca e un chin sa virezi cand bagi sau scoti masina din parcare :twoup:

e pompa, daca zici ca face si un zumzet cand sta la ralanti......

Se stie de E39 ca pierde lichid pe la caseta. Dar daca spui ca vireaza greu si nu are deloc joc atunci cu certitudine ai o problema la pompa.

pai am sa cumpar alta pompa si am sa o schimb ca e un chin sa virezi cand bagi sau scoti masina din parcare :twoup:

e pompa, daca zici ca face si un zumzet cand sta la ralanti......

da cand sta a relanti se aude un zumzet si cand incerc sa misc de volan se aude un huruit in ultimul hal

Pompa are semeringurile interioare-sau cum s-or numi-distruse...alea nu se repara...ci se inlocuieste intreaga pompa....in loc sa faca presiune intr-un sens, adica spre caseta, face in sens opus, spre vasul de expansiune...de aici si ineficienta servodirectiei, pierderile de ulei;

Succes la schimbat....

da uleiul l-ai schimbat ?

bine ca daca se aude e cam tarziu da merita incercat si ar fi bine sa nu circuli cu ea asa :twoup:

stiu dar depind momentan de masina si stau putin cam prost cu bugetu momentan dar am sa fac un sacrificiu saptamana viitoare si am sa o schimb :D

da uleiul l-ai schimbat ?

bine ca daca se aude e cam tarziu da merita incercat si ar fi bine sa nu circuli cu ea asa :D

uleiul l-am schimbat recent caci nu de mult timp am cumparat-o, sincer numai probleme am avut umasinuta asta dar e singura care mi-a placut din cate masini am schibat :twoup: , merita toti bani

cine stie ce pret au bucsele de la bara stabilizatoare?

le schimbi degeaba :D si eu le-am schimbat acu 1 an jumate cam 300 -> 500 de mii nu mai stiu sigur :twoup:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...fg=10&hl=30

pai sunt praf bagi degetul intre bucsa si bara, tipul de la care am cumparat masina a dezunflat rotile si nu prea se audea nici o bataie, pana acu 2 sau 3 zile nu am observat problema tot am auzit un zgomot ca si cum dai cu un fier intr-o tabla, cand a cazut pompa de servo am crezut ca e caseta de directie, ieri dimineata am ajuns cu masina la vulcanizare ca am facut o pana si cand a ridicat-o pe cric am vazut bucsa din dreapta de la bara stabilizatoare ca e praf, asta se intampla cu masinile care le cumperi din tara dupa ce am cumparat-o cu defecte m-am mai chinuit 2 zile si cu actele la masina, cand am ajuns la R.A.R imi spun cei de acolo ca masina e declarata furata din germania acum 10 ani si faza tare ca deabea la al 4-lea propietar sa descoperit, deabea azi am reusit sa termin actele ca maine sa le bag sa imi scot numerele, asta se intampala cand cumperi masina din ro e plina de defecte si de probleme :twoup:

cine stie ce pret au bucsele de la bara stabilizatoare?

le schimbi degeaba :D si eu le-am schimbat acu 1 an jumate cam 300 -> 500 de mii nu mai stiu sigur :twoup:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...fg=10&hl=30

pai sunt praf bagi degetul intre bucsa si bara, tipul de la care am cumparat masina a dezunflat rotile si nu prea se audea nici o bataie, pana acu 2 sau 3 zile nu am observat problema tot am auzit un zgomot ca si cum dai cu un fier intr-o tabla, cand a cazut pompa de servo am crezut ca e caseta de directie, ieri dimineata am ajuns cu masina la vulcanizare ca am facut o pana si cand a ridicat-o pe cric am vazut bucsa din dreapta de la bara stabilizatoare ca e praf, asta se intampla cu masinile care le cumperi din tara dupa ce am cumparat-o cu defecte m-am mai chinuit 2 zile si cu actele la masina, cand am ajuns la R.A.R imi spun cei de acolo ca masina e declarata furata din germania acum 10 ani si faza tare ca deabea la al 4-lea propietar sa descoperit, deabea azi am reusit sa termin actele ca maine sa le bag sa imi scot numerele, asta se intampala cand cumperi masina din ro e plina de defecte si de probleme :D

cand o ridici pe cric asa se face

uita-te la ea cand masina e cu rotile pe platforma sau sosea astea asa trebuesc verificate

le fel pt brate si bielete nu cand ii pe cric/elevator ci pe platforma

la fel si la montare nu e voie sa strangi surubul 7 de la brate cand masina e pe cric/elevator :twoup: ci pe platforma

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=05

imi pare rau pt patania ta :D

cand o ridici pe cric asa se face

uita-te la ea cand masina e cu rotile pe platforma sau sosea astea asa trebuesc verificate

le fel pt brate si bielete nu cand ii pe cric/elevator ci pe platforma

la fel si la montare nu e voie sa strangi surubul 7 de la brate cand masina e pe cric/elevator :D ci pe platforma

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=05

imi pare rau pt patania ta :D

pai am verificat-o intr-un serice si nu avea joc la nimic dar bucsele de la bara stabilizatoare nu le observat nimeni, eu am fost cu masina sa vada ce imi atarna pe sub masina am rezut ca e vreo toba sau vreo aparatoare destransa dar nu avea joc nimic :twoup: , eu ma gandeam ca sunt bucsele de la barele stabilizatoare ca am mai patit-o la o masina pana urma alea sunt azi merg sa vad sa le cumpar ca ma enerveaza zgomotul :twoup: