Jump to content

amplificator e60

Recommended Posts

salut. am un e60 din 2006 luat de la nemti si nu imi place deloc cum se aude, am nivelul de echipare audio cel cu 8 boxe.

am tot vazut pe forumurile straine ca multi si-au schimbat amplificatorul original al masinei si au obtinut un sunet excelent.

vreau si eu sa fac acelasi lucru si tot odata sa schimb si wooferele de sub scaunele din fata.

inrtebarea mea este daca am depistat corect amplificatorul. atasez imagini.

daca acesta este, spuneti-mi si mie cu ce pot sa il inlocuiesc si cum, ca am vz ca are niste mufe pe acolo, banuiec ca trebuie taiate, nu am nici o idee. sau pot doar sa alimentez wooferele noi pe care vreau sa le montez cu un alt amplificator?

post-9038-1220978603_thumb.jpg

post-9038-1220978634_thumb.jpg

pai m-am uitat. in partea stanga am ceva asemanator cu cel mai lung, dar pe el scrie ca e modulatorul bluetooth.

si nu prea am cum sa il inlocuiesc daca e asa, doar sa pun unul in paralel. asta nu prea am inteles eu pe forumurile straine.

se scoate si se pune altul in loc sau se adauga unul in paralel.

aha, dar modulul radio unde este situat, pentru ca am nevoie de remote pentru statie.

dar din cate stiam eu, sistemul standard nu are woofere sub scaune, eu am 2 woofere sub scaune, 4 boxe in portierele din fata si 2 sub luneta.

de asta mi se pare ciudat sa nu am amplif. si functioneaza toate.

man daca-ti montezi in spate , statia, poti sa iei remote de la firele de la antena.. spate... al e39, de la partea stanga a masinii deci stalpu stang din spate merge un manunchi de fire in portbagaj 2 mari 1 alb.. de la cel alb se poate lua remote.. vezi la audio/video.. la sectiunea aia, ca am un topic cum am montat statie si 2 difuzoare in portbagaj, si sunt acolo si ceva poze.

Cred ca ai sistem audio standard adica 4 boxe, in usiile fata nu sunt tweetere unde ar trebui sa fie , si 2 subwoofer-ere sub scaune , la fel am si eu pe masina mea , se pare ca cel mai bun si mai usor upgrade de facut ar fi montarea a 2 sisteme componente de boxe pe fata si pe spate si inlocuirea sw de sub scaune cu unele mai puternice si adaugarea unui amplificator pentru acestea eu am vrut sa pun un tub de bass care il am pe cealalta masina dar toata lumea ma sfatuit sa nu ma complic ca nu se va auzi mai deloc datorita insonorizarii masinii . Daca ai sa desfaci pe spate grila de la boxe vei descoperi ca ai acolo si spatiu separat pentru tweetere , de asemenea am citit pe un forum strain ca se poate adauga si boxa centrala de medii/bass pe plansa de bord , singura problema ar fi ca trebuie trase cabluri , nu sunt trase din fabrica, cel putin la mine nu sunt , in schimb exista spatiul pentru boxa chiar si gauriile de suruburi . Bafta si sa ne tii la curent ...

cred ca nu m-am exprimat cum trebuie.

eu am e tweetere in stalpii de la portierele din fata, 2 boxe sub manerele de la portierele din fata (care mi se pare mie ca numai de aici vine putin bass), 2 woofere sub scaunele din fata, si 2 boxe in spate sub lunete, si cum ai spus si tu am si loc pentru tweetere in spate. si am si centralul in bord.

le-am verificat pe toate, mai putin centralul ca nu am stiut cum sa scot capacul ala, dar se aude si se simt niste vibratii f fine.

vreau sa desfat astazi un scaun din fata si sa ma uit cam ce loc am acolo, am vz ca cele mai potrivite woofere ar fi Earthquake SWS 8, dar din pacate nu le pot cumpara de nicaieri in Rom si am ales Pioneer TS-SW841D, singura problema este ca Pioneerul e mai lung cu 1,2 cm.

am mai desfacut odata scaunul si am vz ca ar mai fi cam 2 cm sub wooferul original, dar sunt niste plasticuri pe acolo care erau pt sustinerea wooferului, si cred ca daca le scot pe alea o sa incapa perfect pioneerul.

ca amplif m-am gandit la Pioneer GM-5300T. cred ca e suficient.

si promit ca va tin la curent cu poze de la montare eventual un DIY.

si cu referire la Remote, nu am gasit acel cablu albastru cu mov. daca stie cineva cum e la e60 pls tell me :twoup: