Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Subwoofer becuri scuturate

NeoMrX

Recommended Posts

Dupa un efort am reusit sa imi instalez pe masina un sistem audio aftermarket cd player+boxe+subwoofer poreblema acum este ca imi scutura toate becurile de pe spate, pana acum am schimbat 5 (pozitii,frana in general) daca poate sa imi spuna si mie cineva daca a rezolvat aceasta problema, daca exista becuri care nu se scutura (leduri etc). Eu am cautat pe forum si nu am gasit.

Multumesc Anticipat.

BMW 525tds e39 '96

Pai problema nu e din lipsa condesatorului, eu cred ca de la vibratii se scutura filamentul (cel putzin asa mi-au spus cei care mi-au montat jucaria ca nu am nevoie de condesator).In cel mai rau caz o sa pun un condensator sa fac proba.

Chiar acum am sunat la firma care le-a montat si mi-au zis ca nu e nevoie si ca nu au mai auzit sa se intample asta la BMW, citat "Daca era logan am mai auzit dar la BMW nimeni nu s-a plans".

Edited by NeoMrX

man, eu la vechea masina o octavia1, am avut un sub de 300 rms si i-am pus condensator. la volum mai mare scadea intensitatea farurilor, dar nu tremurau cum zici tu, scadea si revenea imediat la loc, la fiecare bass mai puternic se intampla asa. i-am pus condensator si am scapat de problema.

eu zic sa imprumuti unul de la cineva sa vezi cum reactioneaza, ca sa nu dai banii aiurea.

man, eu la vechea masina o octavia1, am avut un sub de 300 rms si i-am pus condensator. la volum mai mare scadea intensitatea farurilor, dar nu tremurau cum zici tu, scadea si revenea imediat la loc, la fiecare bass mai puternic se intampla asa. i-am pus condensator si am scapat de problema.

eu zic sa imprumuti unul de la cineva sa vezi cum reactioneaza, ca sa nu dai banii aiurea.

shtefu: el se refera ca ii vibreaza becurile/plasticurile de la SPL :twoup:

Pai problema nu e din lipsa condesatorului, eu cred ca de la vibratii se scutura filamentul (cel putzin asa mi-au spus cei care mi-au montat jucaria ca nu am nevoie de condesator).In cel mai rau caz o sa pun un condensator sa fac proba.

Chiar acum am sunat la firma care le-a montat si mi-au zis ca nu e nevoie si ca nu au mai auzit sa se intample asta la BMW, citat "Daca era logan am mai auzit dar la BMW nimeni nu s-a plans".

incearca sa tai din "joase", ai un reglaj in HU, fa ceva evacuari spre habitaclul masinii, incearca sa aculti muzica, decent, nu la volum maxim, altfel fei avea parte doar de distorsiuni si vibratii.... am vazut cazuri in care s-a crepat luneta de la vibratii...

sa sti ca "a avea muzica tare in masina", nu este sinonim cu ce ai tu in portbagaj...

Bafta.

incearca sa tai din "joase", ai un reglaj in HU, fa ceva evacuari spre habitaclul masinii, incearca sa aculti muzica, decent, nu la volum maxim, altfel fei avea parte doar de distorsiuni si vibratii.... am vazut cazuri in care s-a crepat luneta de la vibratii...

sa sti ca "a avea muzica tare in masina", nu este sinonim cu ce ai tu in portbagaj...

Bafta.

Domnul dydysoft aici nu se pune problema de ce vreau sa am, ce vreau sa ascult si cum. Spre uimirea ta nu sunt nici pusti si nici manelist dar pentru a asculta o melodie bine de genul B.U.G Mafia, Bitza, etc ori un Trance decent este nevoie de un mic ajutor, acel ajutor eu il gasesc intr-un "subwoofer" ca sa folosec ghilimelele tale, bineintzles ca toti ne dormi sa avem un mic "Club" (sonorizare din Club) acasa, masina si cine stie fiecare unde vrea, dar nu despre asta era vorba in postul meu.Ca sa itzi raspund la "incearca sa tai din "joase"" nu este nevoie sa tai din ele din moment ce nu distorsioneaza si nici nu am cum sa dau mai mult decat duce subwoofer-ul, evacuari am facut am scos sacul de schi, cat despre "incearca sa aculti muzica, decent, nu la volum maxim" 1 nu cred ca te priveste pe tine cat de tare ascult si de gusturile mele 2-nimeni nu iti poate spune ce inseamna un nivel decent, si nu are legatura cu postul meu si daca nu intlegi o sa iti explic shi de ce, vibratiile pot fi si la un volum mic e vorba doar de nivelul la care reglezi acele "joase" stiu ca aici o sa imi bagi iar faza cu nivelul decent dar un nivel decent nu exista din moment ce subwoofer-ul meu duce cat ii dau eu fara ca el sa distorsioneze, unii prefera "joase" mai puternice altii "inalte" si tot asa.

Si ca sa inchei acest post dupa cum spuneam si mai sus nu sunt chiar un necunoscator stiu si eu cand distorsioneaza nu se aude bine lipsesc inalte etc.

Imi cer scuze pentru bucatile de offtopic dar chiar se intrece masura, una intreaba omu alta se raspunde.Prin asta te rog sa mai citesti primul meu post domnule dydysoft poate intelegi si tu ca nu m-am laudat cu sunetul nu am spus ca am muzica tare in/pe masina am pus doar cateva intrebari si daca a mai patit cineva si cum a rezolvat aceasta problema, iar tu imi vii cu rezolvari de genul la ce iti trebuie frate muzica pe masina nu ai zgomot de la motor ? da jos tot de pe ea.

Ops, m-am aprins si am uitat sa raspund celorlalti, o sa fac poze si la sub si becurilor, sub-ul este prins bine de bancheta spate impreuna cu statia o sa vedeti mai multe in poze.

Multumesc.

Edited by NeoMrX

Nu era nevoie de toata pologhia asta de rechizitoriu. @dydysoft si-a spus parerea cat se poate de decent.

Daca se scutura becurile din cauza vibratiilor provocate de sub, atunci, indubital, nivelul e un pic cam mare :twoup:, dar cred ca nici sub-ul nu este fixat corect.

Probabil te-ar ajuta o fixare mai elastica a cutiei sub-ului. Vibratiile nu trebuie sa se transmita mecanic la caroserie. Trebuie sa pui aerul in miscare, nu caroseria. Pune niste poze.