Jump to content

accident mortal jaguar

Caius TM

Recommended Posts

nu stiu cine ar cumpara o dacie 1100 in locul unui jaguar (sau alta masina sigura) copilului cand ia permisul. eu unul prefer sa stiu ca e o masina sigura decat sa stiu ca e o masina care prinde cu greu 120 (ca de prins tot prinde orice jaf 120) iar cand intra un tico in el sa moara amandoi. Ori a fost faza cu hai sa vedem cat prinde ori a evitat ceva si de la asta s-a intamplat ACCIDENTUL. e un accident... probabil daca ar fi fost cineva mai experimentat ar fi putut evita dar... nu se stie nici macar ora la care s-a intamplat nici cauza... poate a fost pur si simplu ghinion. parintii in nici un caz nu sunt de vina pentru asta.

RIP

Din cate am vazut eu in film masina are motor 2.2d de 155 cai, 215 viteza maxima si 9.3 0-100 km ( cel mai mic motor de pe jaguar). Nu cred ca se incadreaza la categoria bolizi, avand in vedere ca multe masini decente productie 2008 au puterea asta usor. Si nici nu cred ca parintii au gresit cu ceva. Daca pustiul e nebun nu mai conteaza cu ce masina se plimba. Si eu ca si multi de aici am inceput pe dacia, si asta nu inseamna ca daca vroiam sa mor nu puteam foarte usor. Si cred ca multi ar cumpara copiilor cea mai sigura masina posibila pe care si-o permit. Si nu as spune ca Jaguarul nu e o masina sigura, oricum mai sigura ca un logan sau vreun opel.

Multe mai tin si de educatie si de maturitate. Cati dintre noi nu am incercat in primele luni de carnet sa vedem cat se duce maxim masina. Chiar si o amarata de dacie prindea 150-160 , viteza la care e mult mai periculoasa decat un jaguar la 180 sau mai stiu eu cat. Mai depinde si de ghinion si soarta. Pacat ca a mai luat si pe altii dupa el. Am avut prieten care a murit in Cielo la 30 km/h, a lovit o remorca s-a deschis usa si a fost proiectat cu capul de asfalt si a murit.

Iar dupa cate am vazut la stiri avea vitezometrul blocat la 70-80 km, restul e circ facut de protv si jurnalisti, cum fac de fiecare data. Daca avea o dacie 1310 si se intampla ,nu mai era nimic la stiri. Eu unul m-am cam saturat de "bolizi", "limuzine", "masini de lux", denumiri ce caracterizeaza masini de +-15.000 euro, sau vreun 316, 318.

Edited by DSF

@Ciupanezu: cam asa ceva... am condus si pe camp, si pe drumuri publice, si in oras, si pe autostrada, si in strainatate cand mergeam o data in concediu (in Grecia, pe drumul spre Portul Igoumenitsa)... Prin '91 tot mergeam cu tata la Giurgiu si ajunsesem de conduceam din dreapta cam tot drumul, tata se ocupa de schimbatul treptelor si accelerare, in rest ma ocupam eu: tinut directie, efectuat depasiri etc. In anul ala am inceput sa si invat s amisc masina de pe loc si prin '93 deja stiam s-o manevrez destul de bine... Ideea e ca eu conduceam pe cativa km cat sa ma mai bucur de masina si sa ma obisnuiesc cu ea. Probabil ca asta e inca unul din motivele pentru care, la 18 ani cand am luat permisul, nu i-am "rupt gura" masinii...

Mie chestia asta mi se pare total gresita si destul de greu de crezut.

Eu am condus de la 14 ani insa niciodata pe drumurile publice ci intr-o unitate militara.

Mergeam sambata si duminica pentru ca atunci nu era mai nimeni pe acolo si statea si tata in dreapta.

Nu pot sa te cred, subconstientul nu ma lasa, e o chestie prea trasa de par.

Cred ca ai mai condus prin oras si pe drumuri de tara insa nu cred ca ai condus "peste tot unde se poate conduce o masina".

Plus ca nu poti spune ca ai o experienta de 17 ani de condus efectic incepand de la varsta de 9 ani, suna exagerat ca sa nu spun altfel.

La BuÂşteni era un puÂşti de vreo 12 ani pe care taxu ĂŽl lasĂŁ sĂŁ conducĂŁ un Nisan de teren. Conducea singur, fĂŁcee ture la Gura Diham, pe strĂŁzi secundare, ĂŽn mare vitezĂŁ, se distra bĂŁiatul. Acum sunt lucrĂŁri de canalizare + modernizare de drumuri, nu prea l-am mai vĂŁzut. Ce pretenĂžii poĂži sĂŁ ai de la un putzoi nesupravegheat? Iar taxu, un inconstient!

Despre MAS, acum. Ce e tras de pãr? Cã taicã-sãu Îi era alãturi În permanenÞã? Cea mai mare tâmpenie e sã te porÞi cu niºte copii ca ºi cum ei n-ar avea creier sau suflet. Sã li te adresezi piÞigãiat ºi la persoana a treia, acompaniindu-te de scãlâbãieli. Desigur, depinde ºi din ce aluat e fãcut fiecare. E o chestiune de Încredere reciprocã. Dacã funcÞioneazã, nu mai e loc de minciunã ºi nici de jumãtãÞi de mãsurã.

Despre MAS, acum. Ce e tras de pĂŁr?

Sa conduci pe drumurile publice de la varsta de 9 ani.

Nu cred ca are rost sa detaliez riscurile, ceea ce se putea intampla din punct de vedere legal in cazul in care ar fi fost prins sau si mai rau, urmarile unui accident.

Eu prefer sa nu cred asemenea povesti.

faptul cu acul vitezometrului s-a blocat la o viteza anume si care ar reflecta viteza masinii la momentul impactului este o legenda. putea sa aiba si 80 dar si 180km/h. viteza se stabileste doar in urma unei expertize amanuntite care dureaza destul de mult si nici aia nu e 100% exacta.

masinile nu au cutii negre (care, apropos, sunt, de fapt, portocalii) precum avioanele care sa inregistreze tot parametrii de functionare permanent asa ca viteza exacta e mai greu de stabilit.

cat despre povestile spuse de unii pe aici, cum conduceau ei pe la frageda pruncie pe drumurile publice, mi se par penibile, mai ales in contextul acestui topic.

un singur lucru e cert, viteza ucide, chit ca esti in bmw, jaguar sau dacie. prudenta si atentia sunt mereu binevenite cand suntem la volan. ganditi-va ca nu e vb doar de voi ci si despre ceilalti cu care impartiti strazile.

faptul cu acul vitezometrului s-a blocat la o viteza anume si care ar reflecta viteza masinii la momentul impactului este o legenda. putea sa aiba si 80 dar si 180km/h. viteza se stabileste doar in urma unei expertize amanuntite care dureaza destul de mult si nici aia nu e 100% exacta.

masinile nu au cutii negre (care, apropos, sunt, de fapt, portocalii) precum avioanele care sa inregistreze tot parametrii de functionare permanent asa ca viteza exacta e mai greu de stabilit.

cat despre povestile spuse de unii pe aici, cum conduceau ei pe la frageda pruncie pe drumurile publice, mi se par penibile, mai ales in contextul acestui topic.

un singur lucru e cert, viteza ucide, chit ca esti in bmw, jaguar sau dacie. prudenta si atentia sunt mereu binevenite cand suntem la volan. ganditi-va ca nu e vb doar de voi ci si despre ceilalti cu care impartiti strazile.

Da asa e, pacat...

Dar parintii aia, ar merita sa fie ei in locul lor, sa ii dai jaguar la unul cu permis de 2 zile. Tarani.

ce vroiai sa-i dea? dacie? corsa? golf? daca avea chef de fugarit doar s-ar fi facut praf mai spectaculos si s-ar fi imprastiat in mai multe bucati cu o masina mai proasta. nu vad legatura

• 3 weeks later...