Jump to content

Senzor nivel carburant defect?

mchis

Recommended Posts

Tocma m-am certat meserie cu un sef de statie MOL. Azi am venit de la Sibiu, consumasem tot rezervorul (*nu se aprinsese becul*) si ma duc la MOL (ala un pic dupa Cora Lujerului, inspre centru). Stupoare! Intra 62.08 litri benzina! Eu la momentul ala eram convins ca rezervorul are 61 de litri, asa ca am facut scandalul care se cuvenea. Acasa constat ca de fapt reervorul are 63 de litri - asa ca macar teoretic nu aveam de ce sa fac circ. Totusi, bec neaprins = 8 litri rezerva!!! Acum stau si ma gandesc: m-a furat MOL sau senzorul de nivel e dus naibii de tot? A mai patit cineva ceva cu senzorul asta de carburant? Edited by mchis

Tocma m-am certat meserie cu un sef de statie MOL. Azi am venit de la Sibiu, consumasem tot rezervorul (*nu se aprinsese becul*) si ma duc la MOL (ala un pic dupa Cora Lujerului, inspre centru). Stupoare! Intra 62.08 litri benzina! Eu la momentul ala eram convins ca rezervorul are 61 de litri, asa ca am facut scandalul care se cuvenea. Acasa constat ca de fapt reervorul are 63 de litri - asa ca macar teoretic nu aveam de ce sa fac circ. Totusi, bec neaprins = 8 litri rezerva!!! Acum stau si ma gandesc: m-a furat MOL sau senzorul de nivel e dus naibii de tot? A mai patit cineva ceva cu senzorul asta de carburant?

60352[/snapback]

sigur nu ai rezervor de 70litri?!

ziceam doar..

La mine becul se aprinde cam pe la 10 litri, am testat de la inceput ca sa stiu care e situatia. In plus de asta, am mai mers cu masina inca vreo 20 de km pana am alimentat, din momentul in care acul era lesinat de tot, nici macar nu se mai ridica. Tin minte ca la 535i, aveam computer de bord care imi arata Range 0, dar de fapt mai erau inca vreo 2-3 litri de benzina.

Deci ceva nu e in regula, daca zici ca acul era sus si tu ai bagat 61 de litri, e posibil sa te fi inselat la benzinarie, nu de alta dar mai mult am incredere in BMW, mai ales ca al tau e mai nou.

Deci ceva nu e in regula, daca zici ca acul era sus si tu ai bagat 61 de litri, e posibil sa te fi inselat la benzinarie, nu de alta dar mai mult am incredere in BMW, mai ales ca al tau e mai nou.

60359[/snapback]

Sincer asta cred si eu. Nici nu mai stiu ce sa mai zic cu r*h*t*i astia... Am facut scandal si mai mult m-am enervat. Nu pot decat sa sper ca e un caz singular. Ca bineinteles ca nu e...

Eu am fost campion la pana prostului, deci sunt expert, primul lucru care il fac cand imi iau alta masina, e sa ii testez consumul, si felul in care imi indica nivelul.

Sunt genul care baga de 500 de mii la 3 zile, nu prea fac plinul, nici nu circul foarte mult, birou-acasa, deobicei cand boschetez aiurea, o fac cu masina prietenilor.

Eu am ramas in pana prostului cand calculatorul imi arata ca mai am de facut 107km, si becul se aprinsese de vreo 25km.......

Iar alte dati am mers pana cand imi arata ca mai am de facut 40km, si poate mai mergea.....

Nu cred ca e ceva defect, am mai auzit problema asta la E46, era si pe aici un topic destpe asta....

Indicatia nivelului de benzina este estimativa si are mai mult o valoare orientativa. Cred ca are o marja de eroare de vreo 5%. Adica admite o eroare de 3.5l la un rezervor de 70l. Nu este o masuratoare de precizie.

Si eroare creste dramatic daca se umbla in rezervor la pompa de benzina sau la sonda. Orice eroare in pozitionare duce la indicatii eronate.

Nici capacitatea rezervorului nu este indicata prea precis. La mine in manual scrie : "Fuel tank - approx. 70".

Cind ne referim la indicatia sondei si la capacitatea rezervorului e recomandabil sa luam in consideratie aceste aproximatii, si nu sa le consideram absolut corecte.

Mda, se pare ca trebuie sa ma dezvat de la a consuma tot rezervorul. Cam naspa la drum lung.

Later edit: si totusi ma intreb de ce nu s-a intamplat si pana acum?

Fun stuff: ce explicatii-mi zicea seful ala de statie de la MOL aseara, 1) domne, la Logan mai au o rezerva suplimentara de vreo 7 litri peste capacitatea rez, asa o fi si aici :blink: 2) pai e frig afara, s-o fi contractat benzina :) Botanist rau!

Edited by mchis

Mchis, se pare ca ai dreptate in ceea ce priveste MOL-ul :blink:

Aproape sigur litrul lor e un litru atipic.

Pina acuma nu am pus decit benzina de 100 de la OMV si doar de vreo 2 ori de la Lukoil.

Azi insa am fost grabit si m-am oprit la un MOL - fost Shell.

Mai aveam in rezervor intre 12-15 l. Evident nu era aprinsa rezerva.

Ma asteptam sa intre maxim 55-58 l ( am rezervor de 70 l ) . Cind colo stupoare : 62.8 l !!!! :)

Nu m-am certat cu ei ca eram grabit. Dar vreau sa le fac o plingere la protectia consumatorului.

Edited by paul

Pina acuma nu am pus decit benzina de 100 de la OMV si doar de vreo 2 ori de la Lukoil.

Ma asteptam sa intre maxim 55-58 l ( am rezervor de 70 l ) . Cind colo stupoare : 62.8 l !!!!  :)

Nu m-am certat cu ei ca eram grabit. Dar vreau sa le fac o plingere la protectia consumatorului.

60558[/snapback]

Suscriu la aceasta parere Been there done that :)

Azi dimineata s-a petrecut faza la MOL.

Intentionez sa fac plangerea in zilele urmatoare.

60578[/snapback]

@paul: nu se poate oare sa mergi maine dimineata la aceeasi pompa cu o masura clara de x litri? sa filmezi tot, sa faci copii dupa chitanta, etc etc.... eu asa as face in locul tau. ii distrugi pe aia daca ai dreptate. ca altfel n-ai nici o dovada. daca intra-adevar asa este, o sa-ti dea aia benzina pe viata decat sa faci publica povestea.

Sau or sa fie dati afara de catre MOL Romania pe motiv ca le-au stricat imaginea firmei cu hotiile lor si... mare lucru nu rezolvi ca ei vor da vina pe angajati cumva...

60585[/snapback]

daca mergi cu toate materialele la tv, nu mai au cum sa dea vina pe angajati. lovesti direct in "prestigiul" firmei. cu cat e mai mare firma, cu atat ii sperie mai tare faza asta cu TV. iti spun din proprie experienta. dar trebuie dovezi. asa ca paul, daca vrei sa faci ceva cu adevarat, eu zic sa iei intai o canistra bine "calibrata" cu tine. altfel o sa ramai cu plangerea facuta si spiritul de cetatean revoltat.

Nu stiu daca masuratorile facute de mine ar avea valoare de proba. Cel mult mi-as confirma / infirma banuielile. Asta daca ma vor lasa sa iau benzina in acel bidon, canistra sau cu ce m-as duce. Multe benzinarii refuza asta.

In mod sigur exista un organism, ceva gen Birou Metrologic acredicat sa faca astfel de verificari. Eu i-am vazut la o benzinarie acum cativa ani, cu o canistra mai ciudata, gradata, cu care testau pompele.

Ramane sa vad cum dau de ei, sau sa vad daca nu-i contacteaza chiar protectia consumatorului.

Ma asteptam sa intre maxim 55-58 l ( am rezervor de 70 l ) . Cind colo stupoare : 62.8 l !!!!  :)

60558[/snapback]

Hmm... Cred ca nu ai alimentat la aceiasi statie (zici ca e fost Shell, aia era Mol dintotdeauna) - ce naiba, e politica de firma? C-o fi un sef de statie hotzoman mai inteleg, dar astia s-au coalizat toti sau isi face plinul managerul principal (cam greu de crezut)?

Vezi ca am vb cu niste persoane si nu prea putem proba. Ca atata vreme cat ce a intrat e sub volumul maxim al rez pot sa o dea cu sonde de nivel care au luat-o razna etc. Totusi daca plangerea la OPC e simpla si pe aia-i intereseaza doar "experienta ta negativa" si nu "probe absolute" zi-mi si mie!

Eu unul zic PA la Mol Romania, si va sfatuiesc cu toata bunavointa pe toti sa faceti la fel. Bag ca idiotul de 2 ani de la Mol, prefer sa merg 15 minute cu masina in Buc asta aglomerat numai ca sa ajung la o statie de-a lor, si cand colo, ia te uita ce *&!^^$#! Si am OMV langa mine! Aveam eu senzatia ca benz Mol98 e mai buna ca altele, dar probabil ca nu era doar o parere psihologica, si tot psihologicul a dat-o peste cap!

Edited by mchis

Sunt genul care baga de 500 de mii la 3 zile, nu prea fac plinul, nici nu circul foarte mult, birou-acasa, deobicei cand boschetez aiurea, o fac cu masina prietenilor.

60362[/snapback]

si eu cam la fel....

mie mi se aprinde becul cam cand e la jumate intre prima linie (0 teoretic) si prima linie ( 15l probabil ) - deci pe la 7 -8 l... apoi am mers cu masina o data pana imi arata ca mai am 10-15km..... incet incet am tras la peco.... mie mi'e teama cel mai mult cand sunt in rampa sau ceva de genu asta si am putina motorina...