Jump to content

Placute frana

Guest juststy

Recommended Posts

am si eu o intrebare,

am schimbat recent placutele fata-spate si senzorul e tot aprins! ce sa fac sa se stinga becul din bord? stie cineva? si am vazut ca se vorbea ope aici de discurile de frana, ale mele au 180 000 km! si mi se par f ok! totusi, ce sa fac cu becul de la senzor? 320d din 2004

Dacã ai schimbat senzorii ºi totuºi nu s-a stins martorul, scoate bornele de la baterie pentru câteva minute, poate rezolvi aºa.

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

am si eu o intrebare,

am schimbat recent placutele fata-spate si senzorul e tot aprins! ce sa fac sa se stinga becul din bord? stie cineva? si am vazut ca se vorbea ope aici de discurile de frana, ale mele au 180 000 km! si mi se par f ok! totusi, ce sa fac cu becul de la senzor? 320d din 2004

Dacã ai schimbat senzorii ºi totuºi nu s-a stins martorul, scoate bornele de la baterie pentru câteva minute, poate rezolvi aºa.

Daca tot recomandam "metode la bordura", de ce nu ii recomanzi metoda clasica?

sal.aveti idee de preturi la placute ATE? am primit o oferta la 150 RON cele pe fata si 120 RON cele pe spate si vroiam sa stiu daca e sau nu ok. de asemenea cat costa lichidul de frana BMW DOT 4 despre care se vorbea putin mai sus si ce gramaj e necesar pentru a-l inlocui pe tot. tocmai ce am schimbat azi dimineata filtru de aer, polen si motorina si am zis ca urmeaza placutele

LE: preturile nu includ si senzorii

Edited by killer13

sal.aveti idee de preturi la placute ATE? am primit o oferta la 150 RON cele pe fata si 120 RON cele pe spate si vroiam sa stiu daca e sau nu ok. de asemenea cat costa lichidul de frana BMW DOT 4 despre care se vorbea putin mai sus si ce gramaj e necesar pentru a-l inlocui pe tot. tocmai ce am schimbat azi dimineata filtru de aer, polen si motorina si am zis ca urmeaza placutele

LE: preturile nu includ si senzorii

poti indica locatia de unde le achizitionezi? sunt si eu interesat.

daca vrei sa schimbi lichidul poti incerca la Filaret. Costa 130 Ron. Au un aparat special care goleste instalatia complet.

Am gasit ATE cu 212 respectiv 165 in Militari.

Cineva mi-a recomandat FERODO. A utilizat cineva? sunt mai rezistente decat ATE? Pretul, pt 318i, E46, este 188 respectiv 178, cu senzori inclusi. Vanzatorul a indicat ca sunt recomandate pt utilizarea sportiva a turismului.

texar sunt cele care vin pe bmw din fabrica

Nu ĂŽntotdeauna.

E39 vine din fabricĂŁ cu plĂŁcuĂže Jurid.

DupĂŁ pĂŁrerea mea, ATE Âşi Textar sunt de calitate similarĂŁ.

Okay, ATE sau TEXTAR la alegere :)

texar sunt cele care vin pe bmw din fabrica

Nu ĂŽntotdeauna.

E39 vine din fabricĂŁ cu plĂŁcuĂže Jurid.

DupĂŁ pĂŁrerea mea, ATE Âşi Textar sunt de calitate similarĂŁ.

eu cand am scimbat placutele , aveam texar si aveau sigla bmw pe ele , poate tu ai avut jurid , din cauza ca ai 535I

• 1 month later...
eu mi-am schimbat lichidul de frana si am pus lichid Ate cum scrie si pe borcanul de deasupra pompei de frana si o sticla de 1L + mai 1 de 250Ml ma ajuns in jur de 50 de ron si tot asa de bine franeaza si mai era ceva tot lichid Ate dar albastru la cuolare ala era 50 de ron litru ..dar cel original Bmw mi se pare destul de scump ..nush ce are in plus .. :)

..la mine tot texar, cu sigla BMW pe ele...am pus TRW, am recomandari bune pentru TRW, nu conteazã cât de repede se duc, totul e sã facã treabaã bunã ºi sã nu uzeze excesiv discul....

Exact.

La mine nu rezistã mult plãcuÞele de pe faÞã, cam 10-12 000 km.

Degeaba Ăžin 20-25 000 km dacĂŁ nu sunt performante.

P.S: Discurile trebuie schimbate la 2-3 schimburi de plĂŁcuĂže.

Textar si Ate au aceeasi calitate. Am avut Textar din Germania pe masina, le-am schimbat cu Ate acum +2000km si nu am remarcat nici o diferenta la mers pe autostrada sau in oras.

Singura diferenta este ca Textar-urile imi inegreau jentile destul de tare, spre diferenta de Ate care mi le lasa curate :)

(din auzite, in Ro sunt pe piata multe falsuri Textar)