Jump to content

Substanta lipire originala BMW

Stefann

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

E o substanta , gen mastic, neagra la culoare , care lipeste FOARTE BINE .

Am intalnite cand am dat jos fata de usa , izolatia din spatele usii era lipita de fier cu aceasta substanta....

Are cineva idee de unde pot lua si cum se numeste ?

este mastic

tubul din postul 9 aici

gasesti la orice magazin de piese

si eu am defacut fete de usi si am demontat si izolatia si am relipit-o cu mastic

Edited by clauberty

Masticul se intareste...daca ai demontat vreodata o fata de usa interioara sa vezi chestia aia neagra care, la mine la e34, inca e lipicioasa, din 1991/decembrie de cand e pusa ;) o sa vezi ca nu e mastic, ca ala se usuca la cateva ore dupa aplicare

Poate, intradevar, sa foloseasca mastic sau chiar silicon sanitar, transparent, sau alb, ca e mai elastic....dar acea substanta originala e cauciuc crud :)

eu as incerca banuesc ca e vb de cel care vine pe usa

dar degresati bine locul unde puneti mastic si chederu

puneti o dunga de mastic pe mijlocul chederului

dupa ce il asezati pe usa sa tineti usa inchisa cel putin 12 ore

pe tub aveti instructiunile de aplicare

si pe interiorul usii tot vopsea e si se prinde de te dor degetele dupa ce il dai jos

eu zic ca o sa tina...

Edited by clauberty

Masticul se intareste...daca ai demontat vreodata o fata de usa interioara sa vezi chestia aia neagra care, la mine la e34, inca e lipicioasa, din 1991/decembrie de cand e pusa :lol: o sa vezi ca nu e mastic, ca ala se usuca la cateva ore dupa aplicare

Poate, intradevar, sa foloseasca mastic sau chiar silicon sanitar, transparent, sau alb, ca e mai elastic....dar acea substanta originala e cauciuc crud :)

ma si la mine masina are 7 ani si tot elastica e acea substanta de pe interior

si culmea ca a mai trebuit sa desfac o data tot usa la care am mai umblat si ce am pus eu tot elastic a ramas identic cu cel pus de ei

poti sa zici ca s-a mai umblat si de altii la usa cu pricina dar am defacut toate cele 4 usi si se vede unde e ublat si unde nu ;)

eu zic ca nu au de ce sa puna cauciuc crud nu ii vad rosu

grija ca are termen de valabilitate verificati inainte de al cumpara

Chituri siliconice care lipesc bine găseşti ĂŽn multe locuri....nu trebuie sa fie neaparat negru, te uiti la specificaţii, pe ce materiale aderă....şi o să ramână elastic....

Cauciucul crud pe care l-am vazut eu, nu-mi amintesc să fi fost prea lipicios.....poate doar ĂŽn amestec cu ceva sau, poate mă inşel eu...

Edited by Dizlpower

acel material are la baza cauciu natural asa cum s-a spus mai sus.singurul loc unde am gasit asa ceva sunt foile de insonorizan dinamat extreme sau stp m1.cine are asa ceva poate folosi de acolo sau va puteti interesa la un atelier specializat in car sound . Edited by ro_jamess

Eu lam lipit cu solutie de montat parbrize, am un prieten care lucreaza in domeniu.

Daca gasiti de cumparat asa ceva, obligatoriu sa nu fie solutie Turceasca, nu tine.

Sau daca vreti ma contactati pe mine si vb cu el sa vi le lipeasca cu solutia lui. :)

LE: Am uitat sa precizez ca tine de minune.

Edited by Vrabiuta

Eu lam lipit cu solutie de montat parbrize, am un prieten care lucreaza in domeniu.

Daca gasiti de cumparat asa ceva, obligatoriu sa nu fie solutie Turceasca, nu tine.

Sau daca vreti ma contactati pe mine si vb cu el sa vi le lipeasca cu solutia lui. :)

LE: Am uitat sa precizez ca tine de minune.

Am inteles. Pana la urma o sa incerc cu un silicon special (recomandat de cineva din domeniu in seara asta).

Am inteles. Pana la urma o sa incerc cu un silicon special (recomandat de cineva din domeniu in seara asta).

Si ala tot un fel de silicon e, e ff puternic si e negru.

Ps: Cand ne prezinti "bolidul"? sa vedem daca a fost rasturnat rau :)

Cu siguranta saptamana asta care vine ...... a fost rasturnata si acum ma chinui sa o lipesc cu silicon.

stiu ca suna ciudat dar eu am lipit un cheder la dacie cu prenadez, tine si acuma :)

Cine stie ..... acu fiecare cum ii merge.

Eu personal nu am chederul propriuzis dezlipit ..... la coupe , intre chederul de la geamul fata si interior exista un cauciuc de protectie imbracat in vinil(sau nu stiu exact ce material e) , mult mai mic si subtire decat chederul . Este dezlipit undeva la 3-4cm maxim.

Eu personal nu am chederul propriuzis dezlipit ..... la coupe , intre chederul de la geamul fata si interior exista un cauciuc de protectie imbracat in vinil(sau nu stiu exact ce material e) , mult mai mic si subtire decat chederul . Este dezlipit undeva la 3-4cm maxim.

Da tot asta am lipit si eu, e boala generala la coupeuri din cate vad. Cu prelandez am incercat eu si nu tine, mia cazut in cap dupa o saptamana.

O sa ti se dezlipeasca si mai mult, pastreaza din siliconu ala pentru orice eventualitate.

Edited by Vrabiuta

Da tot asta am lipit si eu, e boala generala la coupeuri din cate vad. Cu prelandez am incercat eu si nu tine, mia cazut in cap dupa o saptamana.

O sa ti se dezlipeasca si mai mult, pastreaza din siliconu ala pentru orice eventualitate.

Mi-am dat seama ca e o "boala" de-a lor......o sa il pun bine siliconul si pentru eventual in viitor (desii sper sa nu mai am nevoie).

am avut si eu problema cu apa in masina pe la usa soferului. fusese umblat in interiorul usii si evident pe o portiune de vreo 5-6 cm era dezlipit materialul ala din fata de usa. am folosit un fel de silicon negru cauciucat, similar cu ce se vede in poza, doar ca era marca 2+2 (se gaseste in comert mai peste tot). se cheama "Super Black RTV" - Silicone Instant Gasket.

era identic cu ce era inainte pe masina...tine si acum perfect :)