Jump to content

probleme Bmw e 46 cu facelift 2004

Recommended Posts

am si eu o intrebare:am un bmw 320d,model lifestyle iar cand virez stanga se aude un scartait...ca si cum ar forta ceva...dar numai cand virez stanga pe loc sau la viteza foarte mica...cere ar putea fi cauza?si inca o intrebare:ce ulei din gama castrol mi-ati recomanda...nu prea stiu ce ulei sa folosesc.....0w-30 sau 5w-40...nu stiu care din ele ar fi mai bune pt motor....nu conteaza banii :)

Multumesc mult.imi poti spune si mie care este diferenta dintre 5w40 si 5w30?sau mai exact ce semnifica aceste w-uri.de axemplu eu pana acum am folost castrol edge 5w40....dar altii folosesc tot castrol dar 0w30 sau 5w30.acum e vorba doar de posesori bmw.care este diferenta?eu am intrat pe site la castrol si acolo mi-a dat un 0w30...sunt in dilema :)

Multumesc mult.imi poti spune si mie care este diferenta dintre 5w40 si 5w30?sau mai exact ce semnifica aceste w-uri.de axemplu eu pana acum am folost castrol edge 5w40....dar altii folosesc tot castrol dar 0w30 sau 5w30.acum e vorba doar de posesori bmw.care este diferenta?eu am intrat pe site la castrol si acolo mi-a dat un 0w30...sunt in dilema :)

5W-30

Vascozitate la rece

Vascozitate la cald

Recomandările de pe site-ul Castrol sunt recomandările celor de la Castrol, nu au legătură cu recomandările BMW.

Edited by Ciupanezu

despre problema cu scartaitul ai idee de la ce ar putea face?am urcat-o pe rampa si m-am uitat la bielete care mi se par ok,nu au joc iar nici scurgeri de ulei nu am vazut.poate fi de la unghiul de fuga?am schimbat cauciucurile acum vreo 3 luni si nu i-am facut unghiul de fuga.nu imi pot da seama de la ce face asa :) macar sa stiu e piesa sa cumpar....uleiul de la servo e ok...scartaie numai cand virez la stanga pe loc sau la viteza foarte mica....

• 2 months later...

salut, trebuie sa schimb urmatoarele:

1. BIELETE DIRECTIE STG + DR FATA

2. BUCSE BRAT INFERIOR FATA

3. PALIERE AMORTIZOARE SPATE

4. BUJII + RELEU BUJII

Q1: imi poate recomanda cineva de la ce producator (Meyle, ...) sa cumpar si de unde?

Q2: rezolva aceste piese problema constatata anterior "probleme la PIVOTI INFERIORI FATA"?

am un 320d 2004 si sunt din iasi

multumesc

• 5 months later...

eu in prezent folosesc Castrol Edge Sport 0w40 si in viitor as vrea sa trec la Edge 5w30(am vazut ca e recomantat in tarile cu clima temperata) dar pe site-ul celor de la Castrol, Edge-ul 5w30 si Edge-ul Turbo Diesel 5w40 am vazut ca NU au specificatiile LL de la BMW numai de VW si sunt un pic nedumerit <_< . ???? Exista si Castrol Edge 5w30 sau 5w40 cu specificatii LL01 sau LL04??

( http://www.castrol.com/castrol/productdeta...ntentId=7027058 ).

Edited by danielt

Pai asta e problema ca la Castrol ce am gasit 5w-30 e cu e un edge longlife specificatii pentru VW sau asa banuiesc pt ca eu ala il pun intr-un motor de passat si sunt foarte multumit de el. La 5w-40 deja nu cred ca mai e vb de full sintetic si sa aiba norma de LL04. Sunt sigur ca e la castrol si ll04 da in romania nu prea il aduc astia si cauti de iti ies ochii. Aduc Magnatecul ca se da bine si uleiurile pentru VW pompa duse.

Din aceste motive eu voi face schimbul cu ulei BMW 5w-30 imi pare chiar usor de rezolvat dilema mai ales ca e produs tot de Castrol si pretul e 40 de lei cum spunea si Ciupanezu.

Cred ca si in targ la Vitan au majorat preturile... Nu are cum sa fie tot 40ron, decat daca este imbuteliat din ape reziduale.

Vezi ca 5W30 este cam subtire pentru vara.

Edited by CC23298

Cred ca si in targ la Vitan au majorat preturile... Nu are cum sa fie tot 40ron, decat daca este imbuteliat din ape reziduale.

Vezi ca 5W30 este cam subtire pentru vara.

Pai am vazut ca 5w30 sau 5w40 e recomandat pt clima temperata de la noi (merge si iarna si vara).

Tu, spre exempu, ce folosesti?

Edited by danielt