Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E60 525i sunete...zgomote

alextruf

Recommended Posts

E60 525i cutie manuala 04.2004, Timisoara,a dusa in 05.2008

l-am luat la 42600km din Germania.

am facut 15000 cu el in Romania pina acum si...au aparut sunetele.

- prima data, un sunet/"clanc" la schimbarea vitezelor 1-2, prin oras, in special la debreiere; (asta chiar l-am constatat cum m-am intors cu ea in tara); mi s-a explicat ca e normal sunetul, din cauza "volantei, care e dubla, cu nu stiu ce arcuri si la debreiere e normal sa aud clanc-ul ala". intradevar, la schimbat 2-3-4-5-6 :-D pe autostrada sau regim de mers nici o problema. doar la "frecusul" prin oras;

- i-am facut diagnoza completa ca sa vad si eu pe ce am dat banii, inclusiv test telescoape, frine... si totul este ok

- apoi, dupa vreo luna, un "greier" de interior. undeva in coltul din stinga-jos, al parbrizului...undeva in bord. nu-l pot localiza

- apoi, de vreo 3 saptamani, dupa ce am bagat prin europa cu el vreo 3000km, la intoarcere, am simtit un pocanit/usor cloncanit pe partea stinga fata, la viteze mici, pe denivelari; am fost la reprezentatnta (am garantie pe el un an) si mi-a spus ca tre sa schimb bratul inferior sting; am schimbat si mi-au facut si geometria; acuma sa vad daca primesc banii de la garantie...Europlus

- chiar...oare cum pot sa-nmi dau seama ca bratul ala nu mai e bun? am piesa acasa.....

- acuma dupa ce am luat-o din service, azi dimineata mi s-a parut ca daca schimb brusc directia (trag de volan brusc, mai mult in partea dreapta si revin la fel de brusc...) se aude un alt zgomot.

oare sa fie doar paranoia mea, oare chiar sint probleme....sau sa merg la un ORL?

ca sa nu mai spun ca ma tot uit pe linkul ala RealOEM cu piesele sa mai invat si eu una alta despre masina si ma iau cu mainile de cap: ESTE O UZINA!

merci pentru eventuale pareri

alex

ca si un late edit:

am incercat sa postez la probleme tehnice...dar nu am reusit.

daca se considera ca e postat aiurea, rog sa fie mutat topicul.

Edited by alextruf

- apoi, dupa vreo luna, un "greier" de interior. undeva in coltul din stinga-jos, al parbrizului...undeva in bord. nu-l pot localiza

Asta mi s-a parut si mie ca se aude tot acolo. Se aude la mine foarte rar si se aude pe la 60-90 km/h pe drum asfaltat peste care au pus pietricele. Am constatat ca se aude de fapt volanul. Se aude partea cu airbagul. Cand tin mana pe el se linisteste...

- apoi, de vreo 3 saptamani, dupa ce am bagat prin europa cu el vreo 3000km, la intoarcere, am simtit un pocanit/usor cloncanit pe partea stinga fata, la viteze mici, pe denivelari; am fost la reprezentatnta (am garantie pe el un an) si mi-a spus ca tre sa schimb bratul inferior sting; am schimbat si mi-au facut si geometria; acuma sa vad daca primesc banii de la garantie...Europlus

Asta face si la mine cand trec peste linii de cale ferata sau sunt mici gropi pe strazi. Prima data a facut asa pe la 4000km dupa care am inceput sa o aud tot mai des. Acum nu stiu ce sa fac: sa merg cu ea direct la service sau sa astept revizia de 25.000km?

Te rog sa ne ti la curent cu ce maigasesti/rezolvi ca cel putin eu sunt foarte interesat :)

P.S. nu stiu tu dar eu sunt foarte obsedat de sunete. Am momente in care opresc muzica si incep sa o ascult sa vad ce se aude, ce se simte etc. si e clar ca orice mic sunet cat de mic e il voi auzi :)

Guest poleposition

acel zomot poate sa fie de la butonasele de pe volan, care incep sa vibreze f putin in anumite conditii de drum, cel putin eu acolo l-am localizat.

Si eu aud acel "clanc" sub masina, poate fi o bucsa cardanica sau sa nu fie nimic, atat la M6 cat si la E60 aud acel clanc, si la bmw-ul vehi la fel. Ambele masini primesc servcie regulat si inspectie... nu s-a constatat nimic aici.

Zgomotul din miscarea brusca a volanului poate fi din caseta de directie. Eu am schimbat-o la E60 acum ceva timp. plus alte brate, bucsi etc pe care trebuie sa te astepti sa le schimbi si tu.

Verifica si discurile de frana pe fata... ca idee.

Guest poleposition
multam de rsapunsuri.

sa verific si discurile. dar...de ce? ce ar putea fi de acolo?

pai sa verifici uzura lor, foarte putina lume le verifica, considerand ca daca schimba placutele este suficient... eu am o obsesie cu franele :)

si fiind masina SH, este bine sa urmaresti si aspectul asta.

- chiar...oare cum pot sa-nmi dau seama ca bratul ala nu mai e bun? am piesa acasa.....

Avea joc ĂŽnainte sĂŁ fie dat jos?

Asta face si la mine cand trec peste linii de cale ferata sau sunt mici gropi pe strazi. Prima data a facut asa pe la 4000km dupa care am inceput sa o aud tot mai des. Acum nu stiu ce sa fac: sa merg cu ea direct la service sau sa astept revizia de 25.000km?

Poate fi caseta de direcĂžie sau ceva pe la articulaĂžie.

Ar trebui sĂŁ mergi la service Âşi s-o urci pe elevator.

am dus-o si nu s-a constatat nimic la caseta de directie.

acuma ce-i drept...nici nu am cerut asa ceva....

ce am constatat eu, ca le aud dimineata, cind este racoare...adica 8-10 grade. sa fie vro influenta din partea temperaturii?

si ei mi-au spus ca mi-au verificat ambele punti, fata si spate

legat de bratul ala, da, mi s-a spus ca are joc in "nuca"....dar nu am fost acolo sa vad ca....de, nu pot sa intru in service

dar am incredere in ce mi s-a spus acolo...ma gandeam cum se vede un brat defect ...demontat fiind

legat de sunetele, "greierasu", ati avut dreptate...butoanele sint. Thanks @poleposition! dau o bere

m-am prins ca de la el se aude.

de rezolvat...m-am gandit sa le dau spray fixativ de la nevsata-mea...glumesc

nu stiu cum sa rezolv. oricum tot cu ceva de genul...un spray care sa creeze o pelicula astfel incit sa nu mai tzacane pe drum cu asfalt rugos. dar astea sint detalii si nu vrea sa devin paranoic...:-)

ma ingrijoreaza mai tare zgomotele care pot avea legatura cu partea functionala (cutie directie, suspensie....)

dar cred ca tre sa o las mai moale...si o sa mai verific cind schimb placutzele de pe fata. adica in vreo 3 saptamani.

va tin la curent