Jump to content

Acte pentru primirea TVA-ului inapoi

edy haos

Recommended Posts

Am cumparat anul asta in iulie un 320d din e90 din reprezentata din Munchen (www.automag.de).Cu toate ca am luat-o pe firma dealeru a zis sa platesc tot pretul (pretul brutto), urmand ca dupa ce inscriu masina, sa ii trimit o hartie si el sa imi restituie TVA-ul.

Am terminat cu inscrisul masinii, insa treaba e ca numai stiu ce hartie trebuie sa trimit in Germania pentru obtinerea TVA-ului(2900 EUR).Stie cineva? A mai procedat cineva in felul asta?

Am cumparat anul asta in iulie un 320d din e90 din reprezentata din Munchen (www.automag.de).Cu toate ca am luat-o pe firma dealeru a zis sa platesc tot pretul (pretul brutto), urmand ca dupa ce inscriu masina, sa ii trimit o hartie si el sa imi restituie TVA-ul.

Am terminat cu inscrisul masinii, insa treaba e ca numai stiu ce hartie trebuie sa trimit in Germania pentru obtinerea TVA-ului(2900 EUR).Stie cineva? A mai procedat cineva in felul asta?

nu stiu dc are cum sa-ti restituie tva-ul;nu trebuia sa-ti ia tva-ul de la inceput;n-ai ce hartii sa-i trimiti inafara de actele firmei cum ca esti platitor de tva..

Cum a spus si ullises, scaneaza certificatul de inm. si CI si trimite-le sa vada ca e inscrisa in ro, pe numele societatii pe care ti-au facut ei factura....si eu am avut probleme cu cei de la BMW, dar au facut tot ei niste demersuri si au rezolvat....in mod clar, nu le-a fost suficient sa constate pe pe net ca sunt platitor de TVA....

Dupa cum spun colegii, trimite copie dupa certificatul de inmatriculare, copie dupa factura cu care ai cumparat masina, cartea de identitate si talonul romanesc si, NEAPARAT, trimite copie dupa hartia aia cum ca firma este inregistrata la Finante ca platitoare de TVA. Este o hartie mica, jumatate de A4. Cred ca stii despre ce e vorba.

Oricum, trebuia sa iti factureze pretul netto de la bun inceput... :)

Cred ca omul a fost la ei deja, cu hartia...."in scopuri de TVA"....talonul romanesc banuiesc ca e acelasi lucru cu ceritificatul de inmatriculare, factura cred ca o au si ei, fiind emisa de catre dansii....

Da, dar cel putin eu sunt mai "amabil" cu un client care imi trimite tot dosarul de acte decat cu cel care ma pune sa ii caut o factura din luna "tz", un contract din 2006 si o copie xerox a unei hartiute... Intelegi?

E clar ca omul si aia de acolo au toate hartiile in dublu exemplar... Duh!

Daca crezi ca am crezut ca proprietarul masinii crede ca vanzatorul nu mai are actele de vanzare... te inseli! :)

@ihearto, dam TVA la statul roman doar cand vindem autoturismul.....ca sa raspund la obiect, NU mai dam TVA la statul roman.....

@bgdaddylv, aici nu mai e vorba de amabilitate, de vreme ce ei datoreaza omului niste bani....daca ai sa-i dai cuiva cateva mii si ai dosarul la indemana, faptul ca el nu-ti mai aduce odata documente ce deja le ai, te face sa nu-i mai inapoiezi banii ?

....si nu, nu "am crezut ca ai crezut ca" vanzatorul nu mai are actele de vanzare...m-am referit mai mult la faptul ca ai spus NEAPARAT sa trimita hartia de platitor de TVA, cand cred ca asta e cel mai important lucru, exceptand actele societatii, cu care trebuie mers afara la cumpararea unui autoturism, pe societate.....

Edited by Dizlpower

Treaba e ca ala care mi-a pus in brate actele mi-a dat si o hartie de care zicea ca aia trebuie stampilata de nu stiu ce autoritate romana si trimisa inapoi in Germania, pentru a face dovada ca am inscris masina pe persoana juridica, insa numai stiu care e... :)

Actele doveditoare ca firma mea este platitoare de TVA, le-am avut in permanenta asupra mea cand am fost in Germania, plus stampila.

L.E I-am trimis mai devreme un mail reprezentatului de la vanzari sa-l rog sa ma indrume in recuperarea TVA-ului.Sper sa primesc raspuns in scurt timp. :)

Edited by edy haos

Cum? Din ce spuneti voi, VANZATORUl va returneaza TVA-ul? Si, practic, ati cumparat o masina de la un platitor de TVA, voi platitori de TVA, si, in realitate, vanzatorul va returneaza TVA-ul?! Nu mai dati TVA la statul roman?

Vanzatorul nu iti returneaza nici un TVA. Pur si simplu, nu platesti TVA intr-un stat (germania) cand, de fapt, tu masina o scoti de la ei si o inmatriculezi in alta tara, in care esti platitor de tva.

ihearto: exemplu

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

pe masina asta platesti 13900 - 19% daca il iei pe firma platitoare de TVA, adica platesti la dealer aproximativ 11700 euro :). dar in romania cand o sa-l vinzi o sa platesti la stat TVA... daca nu faci mismasuri, amani, oricum e bunavenita treaba asta