Jump to content

probleme la rar cu X5 din USA

Mihai135

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

eu am vazut in brasov, stiti, satul din mijlocul tarii :), cel putin 10 masini din US cu numar de RO, care toate aveau semnalizatoare rosii si nu cred ca s-au schimbat regulile. apoi in B cred ca sunt cu sutele, daca nu mai multe, ai avut nenorocul sa pici pe mana unui grigore care vroia si el o atentie. eu zic sa mergi din nou, daca reusesti in alta parte si rezolvi. eu stiam de alte probleme, omologare motor si noxe, si alte elemente de mecanica, nu cele estetice. Edited by danfoto

• 3 weeks later...
Salut,

Un prieten de-al meu si-a adus un X5 3.0si din USA si la RAR a intilnit urmatoarea problema: Nu va putem da "rar-ul" pt ca masina are semnalizatoarele de pe spate rosii si, de asemenea, nu are lampi de ceata pe spate. OK. Ce-i de facut?Pritenul meu, ca un cetatean roman civilizat vrea sa rezolve problema oficial.Ma duc la AB si le spun despre ce este vorba.Aia radeau de se prapadeau ca sint primul caz si ca ei nu au mai auzit de asa ceva....Buuuun, insist si intreb ce pot face.Semnalizatoarele se pot face portocalii prin schimbarea partii exterioare a stopurilor, insa nu exista buton de lampi de ceata pe spate...........Ok, il cumpar.Nu se poate....De ce? Pai nu se potriveste noul corp de butoane pt lumini care are si lampa de ceata cu softul masinii.Ok, ce se poate face? Cel de la AB ridica din umeri.Teoretic nu se poate face nimic legal si masina nu se poate inmatricula in Romania.Urmatoarea intrebare logica: A vazut cineva vreo masina din USA, mai exact X5 inmatriculat in Romania? :) Exact asta vroiam sa spun.Am inteles, inca un caz in care trebuie sa te descurci , sa vorbesti cu cineva care spune ca "dom'le, de ce n-ai venit la mine, ca te rezolvam, da' acum e complicat ....." adica mai scump.MI-E SCAAAAAARBAAAAAA.Toti cei carora le-am povestit au avut urmatorul raspuns:"Ai fost la RAR?Esti deja in calculatorul lor? Pai nu se mai poate face nimic".Chiar nu se mai poate face nimic?Domnilor, orice idee e binevenita.Va multumesc.

ce ai rezolvat pana la urma si cum (daca ai rezolvat) ?

am in familie o problema asemanatoare insa cu un INFINITI FX 35

Nu iti vine sa crezi cum s-a rezolvat.A cumparat o lampa rosie oarecum patrata cu latura cam de 15cm si a prins-o cu un surub de spoilerul spate.Cred ca era de Dacie papuc sau ceva de genul asta.In blocul de butoane pentru lumini locul pentru butonul de actionat lampa de ceata era nefolosit.Altfel spus , modelul american vine cu buton doar pentru faruri ceata nu si pentru lampa spate de ceata.Pe locul unde ar fi trebuit sa fie buton lampa ceata a dat gaura si a introdus un buton ordinar de Dacie 1310 cred pe care daca il apesi se aprinde un bec in corpul butonului.A tras un fir la lampa rosie si gata.Si iata rezolvata si problema spinoasa a martorului la bord a lampii ceata.Referitor semnalizatoare galbene, aici treaba a fost mai simpla si un pic mai costisitoare:a cumparat carcasele stopurilor care includeau semnalele.Va rog frumos sa nu radeti pentru ca exact asa au stat lucrurile, a trecu rarul cu zero lei spaga.a fost chemat directorul rarului ca sa-si dea acordul, toate cerintele erau indeplinite si omul si-a rezolvat problema.Bineinteles ca dupa asta a dat jos toate tiganiile, a mai cumparat un bloc de butoane pt cel original era gaurit si asta a fost tot.Mai nou au un fel de circulara comform careia orice masina din USA trebuie sa aiba acordul directorului.Asta daca vii de pe strada....cum a fost cazul aici.Bineinteles ca toate astea nu le-am inventat noi, un prieten ne-a sfatuit, anterior el rezolvand cu aceasta metoda.Bafta, nu stiu insa in ce masura o sa gasesti semnale portocalii pt FX.

• 2 weeks later...
s-a rezolvat, de fapt au rezolvat cei de la dealer-ul de la care au cumparat masina, insa nu stiu cum, nu am amanunte

stiu ca nu sunt facute adaptari sau adaugiri la masina :)

Eu nu m-as complica sa fac omologarea in Ro,astia-s banditi mari,am pe cineva la Dekra in Germania si-mi poate rezolva omologari dinastea mult mai usor si odata inmatriculata in Germania masina vine in Romania ca model UE si astia nu mai au ce comenta!