Jump to content

Va rog un Sfat 323 ci

zagato

Recommended Posts

Salutare la toata lumea!

Este primul meu post si sper ca ma puteti lamuri, am ocazia sa cumpar un 323 ci din 2001 cu 145.000km. Problema mea este ca trec de la o masina noua (50.000km) din 2005 (nu este BMW) la aceasta masina.

Imi fac griji cu privire la nr de km pe bmw, imi fac degeaba >? tre sa ma uit la ceva anume ?? masina se prezinta impecabil, nu a fost rulat deloc in RO (doar 2 sapt).

Am o oarecare teama legata de acesti 145.000km mi se par cam multi si imi este frica sa nu imi pice ceva care sa ma coste mii de euro in reparatii.

Ca model imi place muuult, eu cautam un 330 ci dar nu prea gasesc, masina in cauza are dotari decente (piele, scaune elec cu mem, clima, xenon, etc etc),

Voi ce imi recomandati ?

Va multumesc anticipat si sper sa fiu cat mai activ pe acest forum.

Salutare la toata lumea!

Este primul meu post si sper ca ma puteti lamuri, am ocazia sa cumpar un 323 ci din 2001 cu 145.000km. Problema mea este ca trec de la o masina noua (50.000km) din 2005 (nu este BMW) la aceasta masina.

Imi fac griji cu privire la nr de km pe bmw, imi fac degeaba >? tre sa ma uit la ceva anume ?? masina se prezinta impecabil, nu a fost rulat deloc in RO (doar 2 sapt).

Am o oarecare teama legata de acesti 145.000km mi se par cam multi si imi este frica sa nu imi pice ceva care sa ma coste mii de euro in reparatii.

Ca model imi place muuult, eu cautam un 330 ci dar nu prea gasesc, masina in cauza are dotari decente (piele, scaune elec cu mem, clima, xenon, etc etc),

Voi ce imi recomandati ?

Si pret?

Ce masina ai avut? (daca poti spune)

Voi ce imi recomandati ?

Sã mergi cu maºina la reprezentanÞã pentru o verificare completã.

Astfel ºtii de la Început cam câÞi bani trebuie sã bagi În maºinã În viitorul apropiat ºi dacã meritã sã o achiziÞionezi.

Va multumesc mult pentru raspunsuri, cu siguranta voi merge cu masina la reprezentant pentru o verificare amanuntita :)

Mai am o varianta sa cumpar un loc de coupe un 330 d limo.... acesta are cam 150.000 km...

hmmmm, ce am aflat pana acum este ca 323-ul are bloc motorul de aluminiu si poate avea probleme cu supraincalzire etc etc daca nu a fost bine intretinut.

Mentionez ca 330d este tot cam full are peste coupe cutite automata..... greu domnule greu.... nu stiu ce sa fac, ce sa iau ?

Edited by zagato

Va multumesc mult pentru raspunsuri, cu siguranta voi merge cu masina la reprezentant pentru o verificare amanuntita :)

Mai am o varianta sa cumpar un loc de coupe un 330 d limo.... acesta are cam 150.000 km...

hmmmm, ce am aflat pana acum este ca 323-ul are bloc motorul de aluminiu si poate avea probleme cu supraincalzire etc etc daca nu a fost bine intretinut.

Mentionez ca 330d este tot cam full are peste coupe cutite automata..... greu domnule greu.... nu stiu ce sa fac, ce sa iau ?

ia dizelaruuu...vrei sunet la motor benzina, inghesuiala sau vrei putere si consum mic si spoatiu si eleganta?? eu as lua dizelu 330d.......

Ai lua dieselaru' chiar si 150.000km?

da.....l-as lua chiar si la km aia...desi nu is multi....ca sa te linistesc a mea are in momentu de fatza 325 000 km...si nu are treaba.....

Ai lua dieselaru' chiar si 150.000km?

da.....l-as lua chiar si la km aia...desi nu is multi....ca sa te linistesc a mea are in momentu de fatza 325 000 km...si nu are treaba.....

plus ca dizelu de 3 litri suna foarte frumos si linistit si nu are vibratii mai deloc....plus ca are putere destula si consuma si putin la puterea pe care o are mai poti sai pui si cip si te duce peste 200 de cai ceea ce eu as vrea sa am sincer...benzina atata ca suna bine in rest nix...daca era 330ci as fi optat la benzinar dar asa eu personal si numai personal as lua motorina.....si ai zis ca e peste coupe la dotari si optiuni......deci.....tu sti...da si tu anul de fabricatie si mai multe detalii

Deci, ambele masini sunt din 2001

Dieselarul are asa:

149.000 km

-Piele

-Navi mediu (nici ala mic nici ala mare)

-Clima

-Pilot automat

-jante pe 17

-4 geam elc

- volan multifunctional

- cutie automata

Benzianrul

145.000 km

-piele

-cd

-pilot automat

-jante 16

-4 geam elec

- cutie 5+1

(nu are volan multifunctionat)

Benzinarul imi place ca e coupe....

dar acum mai gandesc ca si 330d e ok, eu vreau sa tin masina max 1 an.....

acu tiind sa ma indrept tot spre 330d.....

chiar sunt in ceata, singura mea teama este sa nu ma trezesc ca dupa vreo mie sau doua de km sa imi pice ceva gen pompa de motorina, cutia (at) sau mai stiu eu ce....

Toti zic ca au fost super intretinute, dar avand in vedere ca nu ii cunosc (adica nu imi sunt prieteni) nu am cum sa ma bazez pe ce zice toata lumea....

Edited by zagato

Deci, ambele masini sunt din 2001

Dieselarul are asa:

149.000 km

-Piele

-Navi mediu (nici ala mic nici ala mare)

-Clima

-Pilot automat

-jante pe 17

-4 geam elc

- volan multifunctional

- cutie automata

Benzianrul

145.000 km

-piele

-cd

-pilot automat

-jante 16

-4 geam elec

- cutie 5+1

(nu are volan multifunctionat)

Benzinarul imi place ca e coupe....

dar acum mai gandesc ca si 330d e ok, eu vreau sa tin masina max 1 an.....

acu tiind sa ma indrept tot spre 330d.....

chiar sunt in ceata, singura mea teama este sa nu ma trezesc ca dupa vreo mie sau doua de km sa imi pice ceva gen pompa de motorina, cutia (at) sau mai stiu eu ce....

Toti zic ca au fost super intretinute, dar avand in vedere ca nu ii cunosc (adica nu imi sunt prieteni) nu am cum sa ma bazez pe ce zice toata lumea....

dute baga le la un test la reprezentanta....faza ca pica nu o poate sti nimeni....aia pica ca e la tine sau la el sau asa.....aia tine de noroc....normal ca poate pica dar si la benzina se poate arde _chiulasa_ sau dracu stie ce minuni si si in ala ai avea de bagat bani.......aici cum ai noroc...eu as opta pentru diesel...mai ales ca are dotari in plus fatza de benzina

daca vrei sa o tii maxim 1 an e destul de greu sa alegi

in momentul asta 330 se vinde f greu din cauza taxelor si in plus toata lumea fuge de consum...se prefera 320d.

eu as prefera oricand un 330d in detrimentul 320d.

la benzinar e cam aceeasi problema,motor mare,consum mare...2 usi e frumoasa,dar nu e practica

dieselul e mai scump la intretinere per total.

mai conteaza si culoarea...negru,argintiu si albastru-bleumarin sunt cele mai ok.

avantajul la diesel ar mai fi ca are si navi la care se poate schimba displayul cu unul mare,investitie in jur de 300-400 euro.

pune si poze daca ai cu masinile sa ne facem o parere.

Coupe-ul (323) este argintiu iar dieselaru este un gri inchis spre albastru (nu prea am vazut la alte 3-are e un pic mai ciudata culoarea).

M-am gandit si eu la avantujul de a putea monta un dvd cu ecran mare la diesel el avand deja butoanele de clima mutate in partea de jos, dar oare mai merg comenzile de pe volan odata schimbat cu un dvd ecran mare ??

Am sa incerc sa fac rost de poze si am sa le postez.

Inca odata vreau sa va multumesc pentru sfaturi.

Coupe-ul (323) este argintiu iar dieselaru este un gri inchis spre albastru (nu prea am vazut la alte 3-are e un pic mai ciudata culoarea).

M-am gandit si eu la avantujul de a putea monta un dvd cu ecran mare la diesel el avand deja butoanele de clima mutate in partea de jos, dar oare mai merg comenzile de pe volan odata schimbat cu un dvd ecran mare ??

Am sa incerc sa fac rost de poze si am sa le postez.

Inca odata vreau sa va multumesc pentru sfaturi.

eu ma refeream la posibilitatea de a monta o navigatie 16:9 OEM

faza cu butoanele de la clima mutate jos e super simpla ...dureaza 10 minute :) :)

pentru dvd iti mai trebuie o rama care costa 250 eur si arata cam asa:

pt ca sa mearga comenzile pe volan trebuie sa alegi o marca de dvd care sa fie compatibila cu instalarea unui modul ce permita folosirea comenzilor pe volan...eu am renuntat pt ca playerul are touchscreen si e foarte usor de folosit

Pai tot OEM as vrea si eu, si de aceea intrebam daca vor merge butoanele de pe volan :)

Sa inteleg ca chiar daca iau un 3-ar cu butoanele de clima sub radio cd se poate monta usor jos ?

1.vor merge butoanele

2.trebuie cumparata o rama noua pt realocarea climei ca sa se potriveasca perfect :) ...si se monteaza foarte usor

Am mai gasit acum un 330xi din 2001 full full full (fara navi - care cass si magazie) dar din nou ma sperie nr de km are 160.000, masina este neagra, automata etc.... sa raman la asta oare ???

nu sunt multi km daca sunt reali

atentie ca asta te rupe la consum in oras :) ...motor 3000+x+steptronic...estimez minim 19%