Jump to content

Amenzi pentru depasirea vitezei legale

adrianrus

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

pe mine ma intereseaza ceva temeinic,nu sfaturi nu fa asa ,nu fa asa.cineva care a trecut prin asta.deci scrisorile le am ridicat,am semnat,ar fi intelept sa nu trimit nici un raspuns?una este la limita de 50 cu 114 km.asta e si problema.camerele sunt luate pe 25.10.2008.

Eu ti-am spus destul de clar si nu vorbesc aiurea . Daca trimiti datele ai o amenda de 540 lei si suspendarea permisului, daca nu trimiti ai doar o amenda de 540 lei , care ar fi alegerea logica ?

Daca sfaturile nu te ajuta cauta OUG 195/2002, incepând cu art.99 si oricum din moment ce detii permis de conducere esti obligat sa cunosti aceste prevederi.

---

Imi povesteste astazi un prieten ca a vazut la stiri, nu stiu care tractorist primeste inÂştiinĂžare si cica avea si vreo 70-80 <_<

ceva de genul, ''Radare fixe laser Vitronic'', am luat eu joi, in apropiere de Sibiu (pe la Talmaciu), la iesire de pe Valea Oltului, ca apar "tomberoanele" in zona aceea ca ciupercile dupa ploaie .... abia cand eram in dreptul lui mi-a chitait detectorul "LASER"... si aveam +100 si eram si-n depasire ... pe o trecere de pietoni <_<

Oare daca m-a luat, imi trimite doar pentru viteza fericirea sau si pentru depasire (depunerea permisului)? :)

La 100+ sau depĂŁÂşire oricum se suspenda permisul de conducere, mai bine nu le da datele.

Limita era acolo 70 ... deci nu e de luat din cauza vitezei... ma intrebam daca se sesizeaza pentru depasirea accea...

ceva de genul, ''Radare fixe laser Vitronic'', am luat eu joi, in apropiere de Sibiu (pe la Talmaciu), la iesire de pe Valea Oltului, ca apar "tomberoanele" in zona aceea ca ciupercile dupa ploaie .... abia cand eram in dreptul lui mi-a chitait detectorul "LASER"... si aveam +100 si eram si-n depasire ... pe o trecere de pietoni <_<

Oare daca m-a luat, imi trimite doar pentru viteza fericirea sau si pentru depasire (depunerea permisului)? :)

La 100+ sau depĂŁÂşire oricum se suspenda permisul de conducere, mai bine nu le da datele.

Limita era acolo 70 ... deci nu e de luat din cauza vitezei... ma intrebam daca se sesizeaza pentru depasirea accea...

Pai depinde cand ti s-a inregistrat viteza, daca ai avut viteza respectiva in momentul depĂŁÂşirii sunt Âşanse mari sa ti se suspende permisul. Daca nu dai datele diferenta de amenda e cam 90 ron daca plateÂşti ĂŽn 48h.

ceva de genul, ''Radare fixe laser Vitronic'', am luat eu joi, in apropiere de Sibiu (pe la Talmaciu), la iesire de pe Valea Oltului, ca apar "tomberoanele" in zona aceea ca ciupercile dupa ploaie .... abia cand eram in dreptul lui mi-a chitait detectorul "LASER"... si aveam +100 si eram si-n depasire ... pe o trecere de pietoni :)

Oare daca m-a luat, imi trimite doar pentru viteza fericirea sau si pentru depasire (depunerea permisului)? :bashwall:

Pai depinde cand ti s-a inregistrat viteza, daca ai avut viteza respectiva in momentul depĂŁÂşirii sunt Âşanse mari sa ti se suspende permisul. Daca nu dai datele diferenta de amenda e cam 90 ron daca plateÂşti ĂŽn 48h.

Nu dau datele ... oricum am avut o perioada de eroisme si mai am trei recomandate la posta de care tot fug ... <_<

• 2 weeks later...
bai m-ia venit si mie o bucurie deasta acasa si am fost la posta sa o ridic...na fost grea tare 64 pe sector de drum cu 50, in martinesti, nu ca nu stiam de ele dar efectiv am uitat eram cu cineva in masina si ma tinea de povesti si uitasem de radar, treaba este ca eu le-am trimis datele si acum deja a venit procesul verbal cu cat am de plata 2 puncte penalizare si 2 amenda vreo 120 lei daca imi amintesc bine, ce sa fac fratilor sa platesc sau sa nu platesc? care este treaba pana la urma, si eu citisem intun jurnal local ca toata treaba asta cu radarele fixe este o aiureala de doi lei, faza este ca stiu persoane care stau pe dreapta de ceva vreme si care au contestat in instanta si pierdut procesele cu politia pentru radarele fixe pe sectorul de drum cluj turda, eu unul ma gandeam ca nu este vorba de o suma mare si o sa platesc dar daca cineva vine cu argumente solide cred ca o sa le bag p.,a in gura..

nu merita stresul doar pentru o amenda sa faci contestatie... mai bine platesti si gata. pentru permis e altceva ... merita sa te lupti ... eu i-am contestat si am castigat. imi pastrez permisul, dar amenda nu o mai recuperez ...

La mine nu a mai venit nici-un proces verbal, s-au implinit 6 luni de la data constatarii si vreo 60 de zile de cand mi-au trimis inºtiinÞãrile. Un vecin de bloc a trimis datele de vreo 2 luni si tot nu i-au trimis nimic.

faza este ca stiu sigur ca nu au certificate de metrolegie pe aparatele astea, dar vorba aia nu merita timpul si nervi pentru contestatii si faze de genul, 2 puncte amenda si 2 penalizare...what de fuck... o platesc si cu asta basta, am mai avut una mai demult in alesd la fel, 14 km peste limita legala...sa stiti ca ii ceva dubios...

revin,dupa ce trimit datele spre inspectoratul ialomita,ei sa mi trimita sanctiunea,permisul unde se preda si pv?trebuie sa fac un drum pana acolo?

cea mai apropiata sectie de politie. contestatia se depune la judecatoria din orasul unde ai fost depistat de aparatul radar

sau prin scrisoare recomandata!

Pai stai un pic, daca "stii sigur", de ce platesti?

tocmai pentru ca pentru un milion nu am rabdare si timp de pierdut sa ma judec cu astia, si la urma urmei poti sa ajungi sa te bati cu morile de vant cum sar zice...daca era mai grav gen suspendare permis iti dai seama ca nu o lasam asa

• 2 weeks later...
am gasit ieri in cutia postala o scrisoare de la Seviciul Politiei Rutiere Cluj. In 23 februarie, in localitatea Martinesti am avut 75km la ora in zona cu restrictie de 50. Scrie frumos acolo ca subsemnatul, posesor de autovehicul cu seria cutare am depasit viteza. Mai jos e un formular pe care trebuie sa-l completez si sa-l trimit prin fax la poltie in Cluj. De ce nu au scris si ce amenda tresa platesc si cate puncte am primit?

Bai frate, astia trimit asa la plezneala? Acu cateva luni, am primit (eu si inca vreo 2-3 colegi de forum, care au postat aici) pentru o depasire cu 14 km/h. Acum, ca si Calin78, am primit si eu ieri: circulam cu 74.7km/h in Cainenii Mari. Prea mare coincidenta..

Calin, dupa ce le trimiti datele prin fax iti trimit (dupa 2-3 saptamani) procesul verbal. Acolo scrie cate puncte de amenda si cate de penalizare ai primit. Pentru 15km/h ma astept la o amenda de vreo 150-200 lei (deci 75-100 lei in 48 de ore). N-ar fi prea mult, dar eu m-am saturat, e a 3-a amenda de viteza in 8 luni <_<

Edited by chriss

pentru ca ei te instiinteaza ca masina respectiva a fost surprinsa de radar.tu poti trece in rubrica respectiva un alt conducator,de ex prietena,atunci se alege ea cu puncte amenda si cele de penalizare.abia dupa ce tu completezi datele celui care a condus masina si soseste recomandata la ei,intocmesc proces verbal cu sanctiunea respectiva.

Ps :mergi mai incet,eu asa am facut m am invatat minte,chestia e ca mie mi au trimis doar una din amenzi cea cu 71 km,cea cu suspendarea permisului nu,oare dc?m-a iertat?ca sunt luate in 2 localitati vecine.

Edited by bmw 346

Pentru depĂŁÂşirea vitezei regulamentare de 50 km/h cu 10-20 km/h se aplicĂŁ 2p penalizare si amenda 120-180 lei sau 60 lei in 48h, iar pentru depĂŁÂşire cu 21-30 km/h 3p penalizare Âşi amenda 240-360 lei sau 120 lei in 48h.

Pff, 120 de lei. Cam mult. Si faza nasoala e ca aveam detector (abia mi-l luasem). Dar, mi-am dat eu seama: la detectoarele astea mai ieftine ar trebui sa bag piciorul in frana de la primul semnal. Ori eu, pana nu vedeam semnal 4 sau 5 (5 fiind maxim) nici nu-l luam in seama.

Oricum, toate 3 amenzile de viteza pe care le-am primit au fost din localitati. Ar trebui sa merg mai incet..

Azi am fost la posta pentru o recomandata si... surpriza.

De la politie din Oradea.

I-am zis doamnei ca nu ma intereseaza si n-am ridicat-o! (este pe persoana juridica)

Ce o fi? Poate fi suspendarea permisului sau doar amenda?

O sa mi-o trimita la nesfarsit?

Nu stiu daca e chiar ok din pct de vedere al adminilor sa scriu asta, ( daca nu e ok rog stergeti si scuzele de rigoare) , dar am un sfat pentru cine vrea sa scape de amenzile luate la radarele fixe.

Accepta sa primesti hartia, vezi in ce data te-au prins, cauta pe net un ziar mai vechi ( intre data cad ai luat amenda si cand ai primit-o ) uita-te la rubrica decese, si declara ca a condus masina o persoana dintre cele trecute in lumea cealalta. Amenda ii vine persoanei decedate la domiciliu, politia e informata ca persoana a decedat in urma cu....x saptamani, amenda se prescrie. Toata lumea e multumita. Statul nu mai ia bani de la tine. <_<

Pe mine m-a invatat un fost coleg de liceu, actualmente politist la circulatie. Si a mers. O data pana acum.

Week-end placut si fara radare si incidente!