Jump to content

Amenzi pentru depasirea vitezei legale

adrianrus

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

am primit si din Ialomita... Ciocarlia sat Cotorca .. in drum spre Suceava... unde era limita de 50 si eu am mers cu 70 ....

Toate camerele de pe drumul ala facut le-am incasat...cred, ieri am primit o recomandata si am platit .... alta amenda careia ii venise comunicarea luna trecuta si le-am raspuns cu datele.

Drumu e facut anul trecut in octombrie... deci de cand ...se contorizeaza punctele de penalizare ?

De cand am primit procesul verbal ? sau ...de cand am facut fapta ...ca acum ar insemna ca sunt ....subscrise.. sunt AMETIT de tot nu inteleg !

deci ? clar ? are vreun raspuns cineva ?

au trecut 6 luni de la fapta ...de atunci se considera punctele ?

Eu asa cred. Punctele se inregistreaza cand a avut loc fapta. Dupa cat timp "expira"? Dupa 6 luni sau dupa 1 an?

De fapt, ma gandesc acum, de unde stiu ei cui sa-i inregistreze acele puncte, pana cand le comunici tu cine a fost de fapt la volan..

Eu asa cred. Punctele se inregistreaza cand a avut loc fapta. Dupa cat timp "expira"? Dupa 6 luni sau dupa 1 an?

De fapt, ma gandesc acum, de unde stiu ei cui sa-i inregistreze acele puncte, pana cand le comunici tu cine a fost de fapt la volan..

de asta si eu sunt confuz .... mi le atribuie pe perioada aia ? sau cum ?

Punctele se dau doar daca trimiti datele si ar trebui sa se inregistreze cu data comiterii faptei din cate stiu eu. Dupa 6 luni fiecare set de puncte se sterge. Edited by ando

*(4) Punctele de penalizare se anuleaza la implinirea termenului de 6 luni de la data constatarii contraventiei.* , http://www.legislatia-rutiera.ro/ordonanta-de-urgenta/#cap7

Aha, deci se pare ca punctele nu se inregistreaza din momentul in care ti s-a inmanat procesul verbal.

Dar sa nu se confunde data constatarii contraventiei cu data savarsirii contraventiei... Politaiul poate sa scrie procesul-verbal dupa 5 luni si 29 de zile de la savarsire, aia va fi data constatarii.

Edited by exxe

Salutari!

Am primit joi si eu "scrisorica de dragoste": "bla bla bla... va rugam sa completati datele conducatorului auto care a circulat cu auto marca <>, nr. de inmatriculare <> etc. in data de <> in localitatea <> cu viteza de 78 km/h...". Am completat-o: "conducatorul auto care a folosit autoturismul in data respectiva, in localitatea respectiva mi-a comunicat ca a rulat cu o viteza de 50km/h. In speta, nu cunosc detalii referitoare la conducatorul auto care a rulat cu viteza de 78 km/h in data si locul respective". Si i-am dat vant la destinatie <_<

Acum cum sa-l verific eu pe om daca a circulat asa cum au zis ei??? Poate ca nu au dreptate si dau vina pe om degeaba...

Sunt foarte curios... :)

Edited by alex mihalciuc

Salutari!

Am primit joi si eu "scrisorica de dragoste": "bla bla bla... va rugam sa completati datele conducatorului auto care a circulat cu auto marca <>, nr. de inmatriculare <> etc. in data de <> in localitatea <> cu viteza de 78 km/h...". Am completat-o: "conducatorul auto care a folosit autoturismul in data respectiva, in localitatea respectiva mi-a comunicat ca a rulat cu o viteza de 50km/h. In speta, nu cunosc detalii referitoare la conducatorul auto care a rulat cu viteza de 78 km/h in data si locul respective". Si i-am dat vant la destinatie :)

Acum cum sa-l verific eu pe om daca a circulat asa cum au zis ei??? Poate ca nu au dreptate si dau vina pe om degeaba...

Sunt foarte curios... :bashwall:

cu ce iti sustii declaratia ??? doar cu vorbele conducatorului auto care ...zici tu ca " ti-a declarat " ca mergea cu 50 km/h ??????

putea sa-ti spuna ca pe tronsonul ala impingea masina ...deci avea si mai putini km/h . <_<

esti nostim....

fa cotestatie si va lamureti in instanta

insa ei au probe nu ai vorbe

eu fac contestatie la PV...am sa va spun cu ce o sa sustin contestatia

mi se pare STUPID ca : INREGISTRAREA contraventiei sa se faca, conform aparatului radar, in septempbrie 2008, iar solicitarea politiei pt furnizarrea datelor persoanei ce a condus autoturismul in mom. inregistrarii contraventiei sa se faca dupa CINCI LUNI

inca ceva ABERANT : nu am gasit nicaieri in legislatie precizarea datei sau perioadei max de la inregistrarea sau savirsirea contraventiei de la care POLITIA este obligata sa intocmeasca Procesul verbal de CONSTATARE . ....Conform art 13 aplicarea amentii se prescrie dupa 6 luni de la savirsitii ....presupun ca asemeni si punctele penalitate se vor prescrie dupa 6 luni

Ordonanta 2/2001 (actualizata) prevede:

ART. 13

(1) Aplicarea sancÞiunii amenzii contravenÞionale se prescrie În termen de 6 luni de la data sãvârºirii faptei.

ART. 14

(1) Executarea sancĂžiunii amenzii contravenĂžionale se prescrie dacĂŁ procesul-verbal de constatare a contravenĂžiei nu a fost comunicat contravenientului ĂŽn termen de o luna de la data aplicĂŁrii sancĂžiunii.

Art.25 (2) Comunicarea se face de cĂŁtre organul care a aplicat sancĂžiunea, ĂŽn termen de cel mult o luna de la data aplicĂŁrii acesteia.

E o aiureala in legislatia asta !!

Orcum va doresc succes in deciziile luate !

REGRET ca le-am raspuns la solicitarea de precizare a datelor pt pers ce au condus auto la data inregistrarii contyraventiei - pt ca a fost trimisa simplu ... intr-un plic primit in cutia postala. Deci nu au nici o dovada ca am primit acel plic. Si de aici aveam DOAR EU cistig de cauza !

Pt Procesul verbal mi l-au trimis recomandat - am semnat pt ca l-am ridicat de la Oficiul postal

Asa ca sfatul meu e sa NU LE MAI RASPUNDETI LA SOLICITARILE TRIMISE SIMPLU - LA CARE NU AU NICI O DOVADA CA AU AJUNS LA VOI. Astea le puteti contesta LEJER in instanta

Eu nu am mai raspuns la a doua solicitare pt date....insa e posibil sa faca conexiuni si sa ia datele de la primul raspuns al meu (trimis prin fax) - ce pt care deja am primit PV-ul de contraventie

Eu nu pot verifica in nici un fel daca rescpectivul conducator a mers sau nu cu viteza mentionata de ei. Ei merg pe ideea de crede si nu cerceta, care la mine nu tine. Intai sa-mi dovedeasca asta, si pe urma le dau si numele respectivului. Pana atunci, nu-i pot crede pe cuvant si sa dau vina pe om fara sa am dovezi.

O scurta intrebare:

Exista camere fixe in Otopeni ??

Ca stiu ca niciodata nu a latrat detectorul cum ca ar fi radar, doar odata a semnalat prezenta unui ''Laser", asa scurt pentru nici o secunda ... <_<

Ca am gasit in posta o hartie, pe care scria eticheta - adresa, codul postal al Otopeniului si oficiul postal din Alba Iulia de unde trebuie ridicata ... si era pe numele meu ... oricum nu merg sa o ridic, ca am tot primit astfel de bucurii in ultimele saptamani, si mi-e prea drag permisul :)

Eu nu pot verifica in nici un fel daca rescpectivul conducator a mers sau nu cu viteza mentionata de ei. Ei merg pe ideea de crede si nu cerceta, care la mine nu tine. Intai sa-mi dovedeasca asta, si pe urma le dau si numele respectivului. Pana atunci, nu-i pot crede pe cuvant si sa dau vina pe om fara sa am dovezi.
E o neintelegere <_< Polita nu te intreaba pe tine cu ce viteza a mers "respectivul" si nici nu-ti cere sa verifici nimic, tu trebuie doar sa comunici cine a condus masina ta la data si ora mentionate.

E o neintelegere <_< Polita nu te intreaba pe tine cu ce viteza a mers "respectivul" si nici nu-ti cere sa verifici nimic, tu trebuie doar sa comunici cine a condus masina ta la data si ora mentionate.

Atunci sa se limiteze la "autoturismul marca X, cu nr. de inmatriculare X, in data X, in localitatea X, ora X". Nu sa adauge si "cu viteza X"...

Pai daca-i dai cuiva masina, poate nici astea nu le stii cu precizie. Aia zic cine era la ora 14 in localitatea cutare. Dar tu stii ca prietenul tau zicea ca o sa plece la drum mai devreme.

Bine a punctat alex: formularea lor este imprecisa.

Atunci sa se limiteze la "autoturismul marca X, cu nr. de inmatriculare X, in data X, in localitatea X, ora X". Nu sa adauge si "cu viteza X"...

Chiar nu intelegi :) Politia te informeaza ca autoturismul tau a fost inregistrat de radar etc. bla-bla, nu iti cere nicio confirmare. Tu poti sa fi de acord sau nu, este problema ta. Daca nu ti se pare corect, poti sa faci contestatie etc. "Smecheria" pe care ai facut-o tu ar trebui sa-zi aduca o amenda... pentru ca nu ai comunicat in termen de 5 zile cine a condus autovehiculul. Ar fi fost MULT mai bine sa nu raspunzi nimic. In fine, sfatul meu ar fi sa consulti un avocat. Dar poate ai noroc si dai de vreun politai caruia sa i se para amuzant raspunsul tau si scapi.