Jump to content

Amenzi pentru depasirea vitezei legale

adrianrus

Recommended Posts

Mda .... am mai primit azi o COMUNICARE... in Ciocarlia sat Cotorca .....76 in loc de 50 in drumul spre Suceava.

E grav... :| vine postasul si trebuie sa si semnez..pt scrisoarea de comunicare... se poate evita asta ?

Deabia am reusit sa achit din ele ..si vine alta ...e a treia ......

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mda .... am mai primit azi o COMUNICARE... in Ciocarlia sat Cotorca .....76 in loc de 50 in drumul spre Suceava.

E grav... :| vine postasul si trebuie sa si semnez..pt scrisoarea de comunicare... se poate evita asta ?

Deabia am reusit sa achit din ele ..si vine alta ...e a treia ......

Tot din 10-13 octombrie? Acum cateva zile mi-a venit si mie bucuria din Cotorca, eu am fost fost putin mai linistit - 75 km/h :bashwall:, plus una la intoarcere (13 oct) la Cosereni <_<

Pe 12 octombrie stiu ca ti-am dat flash la semafor in Suceava si ai fugit :)

nu te-am recunoscut....dar sigur am vazut un flash si nu stiam cine este

Am luat ....au mai venit 2 comunicari la care am raspuns... .

Intrebare.... punctele se subscriu dupa 6 luni ....daca nu exista o alta amenda sau incident ? sau se subscriu oricum ....

Eu nu pot verifica in nici un fel daca rescpectivul conducator a mers sau nu cu viteza mentionata de ei. Ei merg pe ideea de crede si nu cerceta, care la mine nu tine. Intai sa-mi dovedeasca asta, si pe urma le dau si numele respectivului. Pana atunci, nu-i pot crede pe cuvant si sa dau vina pe om fara sa am dovezi.
E o neintelegere <_< Polita nu te intreaba pe tine cu ce viteza a mers "respectivul" si nici nu-ti cere sa verifici nimic, tu trebuie doar sa comunici cine a condus masina ta la data si ora mentionate.

Atunci sa se limiteze la "autoturismul marca X, cu nr. de inmatriculare X, in data X, in localitatea X, ora X". Nu sa adauge si "cu viteza X"...

Chiar nu intelegi :) Politia te informeaza ca autoturismul tau a fost inregistrat de radar etc. bla-bla, nu iti cere nicio confirmare. Tu poti sa fi de acord sau nu, este problema ta. Daca nu ti se pare corect, poti sa faci contestatie etc. "Smecheria" pe care ai facut-o tu ar trebui sa-zi aduca o amenda... pentru ca nu ai comunicat in termen de 5 zile cine a condus autovehiculul. Ar fi fost MULT mai bine sa nu raspunzi nimic. In fine, sfatul meu ar fi sa consulti un avocat. Dar poate ai noroc si dai de vreun politai caruia sa i se para amuzant raspunsul tau si scapi.

Nu, tu nu intelegi :bashwall: Formularea lor nu este una corecta! Din punct de vedere logic!

Cat despre amenda... stai calm ca asta e cel mai mic stres al meu... N-au ce sa-mi faca. M-am judecat de cateva ori cu ei si mereu eu am iesit invingator :unsure:

Plus ca o poza niciodata nu poate demonstra viteza unei masini! Ca scrie acolo xx km/h... Photoshop, tati, photoshop poate face exact asa ceva. O imagine statica nu poate demonstra viteza unui corp in miscare! Legile elementare ale fizicii.

Guest poleposition

imi vine sa rad, auzi sa apelezi la un avocat pt un amarat de radar. :bashwall:

mai bine platesti amenda, te costa mai putin :)

edit: iar faza cu "o poza nu poate demonstra viteza unui obiect in miscare, e prea tare <_< :unsure:

Edited by poleposition

ce oameni, jur.... ce drac' sã-i dai În judecatã, când tu ai greºit, chiar nu ÎnÞeleg topicu' ãsta fãrã rost. ºi eu mai depãºesc limita de vitezã, dar Îmi asum responsabilitatea, ºi dacã e cazul, plãtesc sau nu amenda, da' nu-i dau În judecatã pt greºeala mea. asta e ca ºi aia, ai furat gãina vecinului, da-l dai În judecatã cã are gard cu sârmã ghimpata ºi Þi-ai rupt blugii.

oricum, ultimu' post, ĂŁla ĂŽnaintea lu' pole, e demenĂžial.

Plus ca o poza niciodata nu poate demonstra viteza unei masini! Ca scrie acolo xx km/h... Photoshop, tati, photoshop poate face exact asa ceva. O imagine statica nu poate demonstra viteza unui corp in miscare! Legile elementare ale fizicii.

Ăie Ăži-au ĂŽnregistrat viteza cu un aparat foto sau cu un radar? <_<

Mda .... am mai primit azi o COMUNICARE... in Ciocarlia sat Cotorca .....
Acolo m-a luat si pe mine cu 131.

Nu, tu nu intelegi :) Formularea lor nu este una corecta! Din punct de vedere logic!

Cat despre amenda... stai calm ca asta e cel mai mic stres al meu... N-au ce sa-mi faca. M-am judecat de cateva ori cu ei si mereu eu am iesit invingator :bashwall:

OK, acum inteleg, dupa ce ai explicat. <_< Bafta!

nu te-am recunoscut....dar sigur am vazut un flash si nu stiam cine este

Am luat ....au mai venit 2 comunicari la care am raspuns... .

Intrebare.... punctele se subscriu dupa 6 luni ....daca nu exista o alta amenda sau incident ? sau se subscriu oricum ....

Fiecare punct e cu termenul sau de 6 luni si poti refuza primirea plicului.

edit: iar faza cu "o poza nu poate demonstra viteza unui obiect in miscare, e prea tare <_< :)

Care-i faza?

@Ciupa, viteza se inregistreaza cu radarul. Pozele rezultate se pot prelucra cu Photoshop... Nu de alta dar am un prieten care lucreaza la departamentul de IT in Politie, si din cand in cand se mai distreaza cu asa ceva... Nu ca le-ar si trimite (pozele), dar ca si idee...

In plicurile pe care le trimit acasa cu amenda, ei ca dovada prezinta o poza. Cu aceeasi poza vin si in instanta. Poza este o imagine statica, din care nu poate rezulta viteza unui obiect aflat in cadrul pozei. Daca erau imagini video, atunci situatia era alta...

@Blue6 - ce inseamna pentru tine "demential"? Argumenteaza te rog afirmatia. Multumesc :bashwall:

P.S.: eu nu contest greseala mea, contest viciile procedurale prin care Politia Rutiera imi aplica amenda :unsure:

Edited by alex mihalciuc

Guest poleposition
edit: iar faza cu "o poza nu poate demonstra viteza unui obiect in miscare, e prea tare <_< :unsure:

Care-i faza?

@Ciupa, viteza se inregistreaza cu radarul. Pozele rezultate se pot prelucra cu Photoshop... Nu de alta dar am un prieten care lucreaza la departamentul de IT in Politie, si din cand in cand se mai distreaza cu asa ceva... Nu ca le-ar si trimite (pozele), dar ca si idee...

In plicurile pe care le trimit acasa cu amenda, ei ca dovada prezinta o poza. Cu aceeasi poza vin si in instanta. Poza este o imagine statica, din care nu poate rezulta viteza unui obiect aflat in cadrul pozei. Daca erau imagini video, atunci situatia era alta...

@Blue6 - ce inseamna pentru tine "demential"? Argumenteaza te rog afirmatia. Multumesc :wub:

P.S.: eu nu contest greseala mea, contest viciile procedurale prin care Politia Rutiera imi aplica amenda :wub:

aaa, daca ai un prieten la departamentul IT care "fotoshopeaza" pozele radar atunci e ok !... ca idee :blink: e deja de Stephen King "faza" : o poza nu poate demonstra viteza unui obiect in miscare :)

asa si mai nou trebuie sa argumentam cuvantul "demential" sau sa explicam sensul lui... :blink: :wub:

THIS IS SPARTAAAAA !!! :bashwall:

Stimate domn, te rog frumos, spune-mi tu mie cum poate o poza demonstra cu ce viteza se deplaseaza un obiect care este surprins in cadrul acesteia? Din punct de vedere fizic, dar si logic! Eu asta spun: o imagine statica nu este acelasi lucru cu o imagine dinamica! Una dinamica poate fi relevanta pentru a identifica viteza unui obiect aflat in miscare, pe cand una statica nu!!!

Si te rog, data viitoare cand postezi cu referire la asta, nu mai cita doar, vino cu argumente. Cred ca este o rugaminte de bun simt <_<

dacă eu ĂŽţi fotografiez acuma vitezometru' meu la 160, ce ĂŽnseamnă? că eram pe loc, pt că imaginea e statică? :unsure: funny

nu ştiam că poliţia rutieră are departament de photoshop, că-mi depuneam cv-ul. :blink:

Am spus eu Politia Rutiera? Am spus departamentul de IT al Politiei (si atat). Incearca sa si intelegi ceea ce citesti.

Poti sta pe loc, chiar daca vitezometrul arata 160 km/h. Poti face test de ceasuri (meniul 2.0 :)), te poti juca cu DIS-ul pe la instrumente. Asta la BMW. Vrei sa-ti dau exemple cum poti face asta si la celelalte marci de masini? :blink:

@Pole - nu ma rezvratesc aiurea, doar ma folosesc de portitele legii :bashwall: Si prin alte parti, nu prea se razvratesc oamenii, pentru ca in instante sunt acceptate probe video, mult mai relevante!

Si daca ma razvratesc aiurea, atunci de ce, Doamne iarta-ma, judecatorii imi dau dreptate? <_< Ce ciudat...

Edited by alex mihalciuc

Am spus eu Politia Rutiera? Am spus departamentul de IT al Politiei (si atat). Incearca sa si intelegi ceea ce citesti.

Poti sta pe loc, chiar daca vitezometrul arata 160 km/h. Poti face test de ceasuri (meniul 2.0 <_<), te poti juca cu DIS-ul pe la instrumente. Asta la BMW. Vrei sa-ti dau exemple cum poti face asta si la celelalte marci de masini? :)

sincer, n-am ce. am vãzut mai sus ce tâmpenii ai scris.

fãrã supãrare, eºti paranoic. În loc sã cauÞi conspiraÞii imaginare, de genu', mai bine te duci ºi-Þi plãteºti amenda, ºi-Þi vezi liniºtit de viaÞã În continuare.

N-am mai vazut asa ceva. Daca unul este diferit, toti ceilalti ii sar in cap. Eu prefer sa ma abtin de la comentarii si sa astept deznodamantul. Ai numai de castigat daca inveti din "greselile" altora.
Chriss, la fel cum tu ai dreptul sa te abtii de la comentarii si sa astepti "denodamantul" la fel si altii au dreptul sa nu astepte nicun "denodamant" si sa comenteze. Unora (inclusiv mie) poate sa li se para aberant acel mod de gandire.

Poza demonstreaza faptul că masina se afla pe acel sector de drum.

Corect!!!

Nu insa si viteza.

Cat despre "conspiratiile" de care vorbeste @albastru6 (şase)... Argumente, tati, argumente care sa sustina ceea ce spui. Si fara suparare, imaginatie bogata ai tu, atata timp cat in loc de "Politia" citesti "Politia rutiera". La asta m-am referit cand ti-am recomandat inainte de a posta sa intelegi ceea ce citesti <_<

Si nu cred ca eu caut "conspiratii imaginare" (am pus intre ghilimele - contextul in care ai folosit sintagma nu este unul tocmai adecvat) atata timp cat tu ai pus o intrebare la care raspunsuri sunt multiple. M-ai intrebat ce poate insemna daca vitezometrul tau arata 160 km/h. Ti-am raspuns: te poti afla in miscare cu o viteza de 160 km/h, poti face test de ceasuri etc... :) Nu eu sunt cel paranoic.

Edited by alex mihalciuc