Jump to content

Jante de 18'' in Romania ?

mrx

Recommended Posts

SAlut am un e46 325i ... si ma tot bate gandu sa-i schimb jantele -momentan le am p 16'' si io as vrea unele pe 18'' M-paket originale dar intrebarea e -si de aia am incercat topicu asta ..marimea jantei (18) genereaza atat de multe probleme la suspensie ? Am prieteni care au avut p 17 si au ajuns cu masina in service .

post-2375-1222862769_thumb.jpg

post-2375-1222862802_thumb.jpg

Edited by mrx

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

sunt cateva reguli si riscuri care ti le asumi cu niste jante pe 18"....

Unde nu stii drumul si in special gropile, mergi incet, preventiv.. sa le poti ocoli, iti asumi o gramada de claxoane prin oras cand te opresti la 0 km/h cand in fata iti apare o groapa si pe moment nu ai pe unde sa o ocolesti, dar castigi mult in stabilitate, cu alte cuvinte, unde ai asfalt perfect, ai o alta masina...

SAlut am un e46 325i ... si ma tot bate gandu sa-i schimb jantele -momentan le am p 16'' si io as vrea unele pe 18'' M-paket originale dar intrebarea e -si de aia am incercat topicu asta ..marimea jantei (18) genereaza atat de multe probleme la suspensie ? Am prieteni care au avut p 17 si au ajuns cu masina in service .

Mai bine ti le iei pe alea de 17 originale, arata super pe e46. De ce de 18 ? Anvelopele costa o gramada si nu e gluma, o sa ai probleme cu drumurile noastre. Am un coleg cu e90 cu jante de 17 (run-flat ce-i drept) si acum trebuie sa schimbe capetele de bara (are 50.000 de km).

Mai bine ti le iei pe alea de 17 originale, arata super pe e46. De ce de 18 ? Anvelopele costa o gramada si nu e gluma, o sa ai probleme cu drumurile noastre. Am un coleg cu e90 cu jante de 17 (run-flat ce-i drept) si acum trebuie sa schimbe capetele de bara (are 50.000 de km).

Daca colegul da in toate gropile e de inteles, eu am pe 19" si nu am niciun fel de probleme.

Am o intrebare, conteaza daca am suspenie sport sau nu pt a-mi pune de 18'', momentan am pe 16'' si am un e90.

Daca au ET-ul corespunzator nu ai nevoie de suspensie sport.

poti sa imi spui te rog ce ET ar trebui sa fie, atat pe fata cat si pe spate pt E90?

:)

Iti dau un ex:

Pe Sierra mea am avut ceva jante replica. Toata ziua indreptam jante. Desi erau pe 15. Mai tarziu am pus pe 17 originale de Focus ST170 si nu am mai avut nici o problema. Am luat multe gropi care erau fatale replicilor, dar nu s-au indoit deloc.

Jantele originale nu sunt rezistente, sunt FOARTE rezistente.

Edited by vl4d

Astea sunt ETuri date de producator pentru jantele originale. Deci asa o sa arate cel mai bine, cu ETurile astea si nici nu o sa frece in aripi.

Pe 17": ambele ET 34

Pe 18":

------------------

Fata: ET 34

Spate: ET 37

Pe 19":

------------------

Fata: ET 37

Spate: ET 39

Cica pe E90 merge si ET 35 fata/spate, pe 19".

Edited by vl4d

Mitul cu jantele replici nu mai e de mult , sunt foarte bune si foarte calitative .

Uneori chiar mai rezistente la tavaleala decat cele originale , deoarece alea originale sunt mai dure si un pic mai tare daca ai dat se poate sparge , in timp ce replica e usor mai flexibila , se indoaie doar si pe urma se poate indrepta