Jump to content

Tarife RAR

Rares_CJ

Recommended Posts

Maine am programarea la RAR.

Ma gandeam ca exista printre noi cineva care sa isi fi adus masina recent de afara si a trecut deja pe la RAR. Ce tarife se platesc la RAR in vederea inmatricularii unei masini? Sunt diferente intre persoane fizice si juridice?

nu mai stiu exact ca eu m-am compensat altfel cu tipu de la rar, dar e in jur de 3 mil, 3 si ceva. cu tot cu serviciile lui m-a ajuns vreo 5 da nu am stiut de nimik. mi s-au adus nr acasa

Ce treaba are RAR-ul si implicit identificarea (singura care se face la RAR) cu inamtricularea si cu Politie unde trebuie sa alergi cu acte ?

Nu e mare lucru , la RAR 85 RON autentificarea , aprox 100 RON (taxa talon si taxa inmatriculare) si in rest e alergatura .

Din cate stiu eu , la RAR ai treaba doar cu autentificarea , care e circa 85 RON.

Asta doar daca o achizitionezi din tara. La un turism adus din strainatate trebuie emis CIV., in speta omologarea + ITP

85 Ron este certificatul de autenticitate, astazi am fost eu pe acolo.

nu mai stiu exact ca eu m-am compensat altfel cu tipu de la rar, dar e in jur de 3 mil, 3 si ceva. cu tot cu serviciile lui m-a ajuns vreo 5 da nu am stiut de nimik. mi s-au adus nr acasa

Ce treaba are RAR-ul si implicit identificarea (singura care se face la RAR) cu inamtricularea si cu Politie unde trebuie sa alergi cu acte ?

Nu e mare lucru , la RAR 85 RON autentificarea , aprox 100 RON (taxa talon si taxa inmatriculare) si in rest e alergatura .

mi-a facut mai multe la rar. e in jur de 3mil. maine intreb si spun exact

Mersi de raspunsuri si de link. Idea e ca va fi in jurul sumei de 300 de lei.

Maine, dupa ce ma intorc de la RAR, voi completa detaliile si ce este de platit. Sigur intereseaza asta pe destul de multa lume.

Abia am adus masina de afara si acum trebuie sa ma programez la RAR. Cam peste 2-3 saptamani te programeaza, nuh ? :)

Normal ca intereseaza pe destul de multa lume si apreciem pentru completarea listei.

am sunat la prietenu de la rar dimineata. a zis ca taxele lor difera si functie de capacitate, vechimea masinii si multe altele. avea omu treaba si nu avea timp sa-mi explice detaliat. oricum a zis ca sub 3 mil nu are cum sa coste. si in bacau, in septembrie cand am facut rar-ul se faceau programari pt ianuarie. partea buna ca se dau nr rosii pe mai mult timp, in baza programarii de la rar.

am sunat la prietenu de la rar dimineata. a zis ca taxele lor difera si functie de capacitate, vechimea masinii si multe altele. avea omu treaba si nu avea timp sa-mi explice detaliat. oricum a zis ca sub 3 mil nu are cum sa coste. si in bacau, in septembrie cand am facut rar-ul se faceau programari pt ianuarie. partea buna ca se dau nr rosii pe mai mult timp, in baza programarii de la rar.

M-am intors de la RAR si am platit 285,70 lei pentru:

1. Completare CIV

2. Certificarea autenticitatii vehiculului

3. Atribuire numar registru

4. Verificare tehnica

5. Certificarea autenticitatii decumentelor vehiculului

6. Folie securizare

7. Copii xerox

Toate astea de mai sus apar specificate pe factura. In plus, ca pozitia 8, ar fi verificarea noxelor.

Practic, astea sunt toate "chestiile" de facut la RAR in vederea inmatricularii unui autovehicul.

Tariful NU difera in functie de persoana fizica sau juridica.

Sa aveti grija sa fiti in regula cu extinctorul, trusa medicala si triunghiul reflectorizant, omologate RAR.

Ce acte trebuie sa aveti la voi:

1. Persoana juridica:

- ordin de deplasare (delegatie)

- copie certificat de inmatriculare firma

- buletin original + copie

- cartea de identitate a masinii si talonul din tara de provenienta

- programare

- tigari, ceva de baut + multa rabdare :)

2. Persoana fizica:

- ca mai sus, fara delegatie si copie certificat de inmatriculare firma

BAFTA!

am inteles ca valabilitatea numerelor rosii s-a extins de la o luna la trei.

in cel mai fericit caz obtii programare in 30 zile. Asta in Bucuresti.

• 1 month later...