Jump to content

In sfarsit am si eu un BMW

tore

Recommended Posts

Da, in sfarsit am reusit sa o am si sa o si inmatriculez. Acum cateva luni, cand m-am hotarat sa iau o masina, nu speram ca la banii pe care ii am sa imi permit un 5, dar pana la urma a iesit :)

Masina mi-a adus-o cineva din Germania si acum cateva zile am terminat cu numerele definitive.

520i de la sf. lui '96, culoare albastra.

Are geamuri si oglinzi elecrice, trapa electrica, climatronic, cutie manuala, volan multifunctional, cruise control, sistem audio RDS Business.

Ca un extra are perdelute la geamurile din spate si perdeluta electrica la luneta :)

Interiorul a fost f. bine ingrijit si masina merge extraordinar. Bineinteles ca au si aparut mici probleme, dar nimic urgent.

O sa pun si niste poze dupa ce oi mai spala-o. Pana atunci imi doresc si va doresc drumuri libere :)

Da, in sfarsit am reusit sa o am si sa o si inmatriculez. Acum cateva luni, cand m-am hotarat sa iau o masina, nu speram ca la banii pe care ii am sa imi permit un 5, dar pana la urma a iesit :)

Masina mi-a adus-o cineva din Germania si acum cateva zile am terminat cu numerele definitive.

520i de la sf. lui '96, culoare albastra.

Are geamuri si oglinzi elecrice, trapa electrica, climatronic, cutie manuala, volan multifunctional, cruise control, sistem audio RDS Business.

Ca un extra are perdelute la geamurile din spate si perdeluta electrica la luneta :)

Interiorul a fost f. bine ingrijit si masina merge extraordinar. Bineinteles ca au si aparut mici probleme, dar nimic urgent.

O sa pun si niste poze dupa ce oi mai spala-o. Pana atunci imi doresc si va doresc drumuri libere :)

ai cumparat exact o masina cum am cumparat eu pe 31 iulie 2008 din munchen, daca vrei s-o vezi pe a mea intra pe forum unde am prezentat-o.......

astept poze cu a ta..........

la dotari e dupa cum vad aproape ca si a mea.......

un pret, cat ai dat pe ea?

Uite ca pun si vreo 2 poze.

Acolo am dat putin sub 5000. Cred ca am avut noroc ca interiorul e f. ingrijit, nu s-a fumat, nu are nici o pata. Portbagajul f. curat, rezerva e aproape noua, am si carlig de remorcare langa roata care cred ca nu a fost folosit niciodata.

In rest vreau sa imi iau niste jante de aluminiu pe care sa imi pun gumele de vara si pentru iarna asta niste gume pentru zapada pe care le pun pe rotile de tabla.

Mici probleme bineinteles ca a avut de cand am luat-o, unele le-am rezolvat, altele urmeaza.

Frana de mana nu tinea si am fost intr-un service si am reglat-o si cu ocazia asta am schimbat si placutele pe spate, rulmentii pe fata se baga si ei putin in seama si o sa ii schimb si pe aia si mai nou am vazut ca la drum intins acul la temperatura apei sta cam jos, cred ca tre sa schimb si termostatul.

Intre timp mi s-a dus si mie un geam pe spate (adica nu mai poate fi inchis/deschis). Am vazut ca si tu ai patit la fel, alindel. Daca te intereseaza cred ca stiu ce are si al tau, eu mi-l repar zilele astea.

O chestie ciudata pe care am patit-o: acum vreo saptamana era sa ii iau pe unii pe capota care treceau noaptea aiurea pe autostrada. Am calcat o frana de mi-a sarit trusa medicala din cleme de sub scaunul din dreapta :) . La putin timp dupa aia mi s-a aprins un bec rosu in bord care ar fi de la brake hydraulics. Cand m-am uitat la borcanasul de lichid am vazut ca e cam umed de ulei (lichid) pe acolo. Sa fi sarit oare putin din borcan de la frana aia si din cauza asta sa se fi aprins martorul in bord? Oricum am luat un bidonas de lichid si zilele astea mai pun putin sa vad daca se stinge. Nivelul parea OK, totusi becul ala era aprins.

Cam asta e deocamdata. O sa ii mai fac niste poze dupa ce o mai spal.

Succese!

BMW rulllzzzz !!!

post-11870-1223108744_thumb.jpg

post-11870-1223108752_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Ieri am reusit sa repar geamul electric spate. M-am chinuit destul de mult pentru ca piesa aia care culiseaza pe sina si care misca geamul e dintr-un material casant (un zamac, ceva) si era stramba rau. Am si crapat-o putin incercand sa o indrept dar sper sa tina cu piesa suplimentara pe care am montat-o deasupra. Pentru cei care au aceeasi problema cu geamurile electrice spate la E39: exista o piesa care are un defect de proiectare la E39. Adica materialul este destul de moale si in timp se deformeaza iar "plumbuletul" care e fixat pe sufa de otel care comanda geamul sare afara. Cand se intampla asta geamul nu mai poate fi ridicat/coborat electric si se poate misca cu mana.

Pentru reparatie puteti lua oricand un ansamblu nou (daca nu aveti ce face cu aprox 200 de euro) sau unul de pe la dezmembrari (care nu se stie cat tine) sau sa il reparati. Piesa din zamac nu se gaseste ca piesa de schimb separata si se scoate f. greu de pe sina pe care este montata. E posibil ca daca nu e prea deformata (cum era a mea) sa nu poata fi scoasa deloc.

Pentru reparatie exista un tip (in State) care face niste piesulici care se monteaza peste piesa respectiva de zamac cu un surub si care prinde plumbuletul ala sa nu mai sara (nu e din plumb, e din otel, dar arata ca un plumb prins pe un fir). Tipul le vinde pe Ebay (eu mi-am luat ca nu stiam cotele) si are un site cu instructiuni de montare. Au costat vreo 25 de dolari, nu face banul pentru ce e acolo dar am zis sa le iau sa aflu dimensiunile. Alea pe care le-am primit erau din aluminiu dar le-am dat la cineva si mi-a facut unele din alama, mai rezistente pe care le-am montat (am montat doar una de fapt, la cealalta usa il pun cand oi mai avea timp ca inca mai merge dar as vrea sa il pun preventiv.

Daca interereseaza pe cineva, site-ul cu instructiunile este http://www.bmwrepairkit.com/.

Daca va intereseaza kitul de reparatie nu il comandati din State ca nu merita. O piesulica d-aia va dau eu. Iar instructiunile de pe site is beton.

I-am luat roti. jante de aluminiu d-alea originale cu spite groase (star spoke 83 parca). Pe seria 5 dau f. bine dupa parerea mea, ii dau un aer mai serios.

In weekend o scot la iarba verde si ii fac niste poze noi.

Tineti aproape :)

Edited by tore

Da, inca mai exista iarba si verde :) . Doar ca mai departe de Bucuresti. Din pacate pana am ajuns acolo iar s-a cam murdarit masina asa ca pozele nu au iesit exact cum ar fi trebuit. Mai ales ca mi-am si uitat aparatul foto acasa si a trebuit sa ma descurc cu ce am gasit la fata locului. Prin urmare iata niste poze mai recente.

post-11870-1224569711_thumb.jpgpost-11870-1224569703_thumb.jpg

post-11870-1224569687_thumb.jpgpost-11870-1224569676_thumb.jpg

post-11870-1224569719_thumb.jpg

Multumesc, si mie imi place cum merge masina si cum ma simt in ea.

In alta ordine de idei poate ma lamureste si pe mine cineva. De la un timp mi s-a aprins un bec rosu in bord. Arata ca cel de la frana de mana dar in loc de "P" are "!". Adica un semn de exclamare intr-un cerc si cu 2 linii pe laterale. In manual scrie ceva de "brake hydraulis". Am inteles ca ar fi nivelul de la lichidul de frana dar m-am uitat si e ok. Pentru orice eventualitate am mai pus 2 linguri si tot nu s-a stuins. Stiti careva de la ce se mai poate aprinde ala? Sau o bag pe un tester?

Pai inainte de a merge la RAR am fost la un service ca nu tinea frana de mana deloc. Cei de acolo mi-au dat jos discurile de pe spate si le-au dat la unu sa le dea o fata la strung ca era jale la partea de frana de mana. A fost ok, dupa ceva reglaje au rezolvat frana de mana si mi-au spus ca placutele spate is cam terminate. Am luat unele noi, si desi nu stiam cum is cele de pe fata am luat si de-alea. Dupa aia s-au uitat si au zis ca alea fata nu trebuie inca schimbate ca mai au destul. Si asa ca cele de fata stau cuminti in portbagaj si isi asteapta randul.

Acum cateva zile cand am schimbat rotile am vazut la vulcanizare ca pe fata is cam uzate discurile, in viitor cred ca le schimb cu totul.

Deci placutele sunt bune, pe spate sunt noi iar pe fata aia mi-au spus ca nu e nevoie sa le schimb inca. E posibil sa fi sarit un fir de pe la ele sau cum e senzorul ala?

O sa iau niste discuri noi dar probabil in primavara si o sa le schimb cu tot cu placute. Discurile de pe masina sunt destul de uzate, probabil sunt cele originale si masina are aproape 150k. Dar de ce se aprinde becul ala? Ca senzor pentru placute uzate stiu ca exista dar pentru discuri uzate ???

Cum se masoara uzura la discuri si in ce limite trebuie sa se incadreze?

Nu existĂŁ senzor pentru discuri.

Probabil nu Ăži-au montat bine senzorul sau nu face bine contact.

Nu Âştiu vreo metodĂŁ de mĂŁsurĂŁ pentru uzura discurilor, ĂŽn fond sunt consumabile deci trebuie schimbate farĂŁ discuĂžii.C

Când vezi cã se formeazã acea buzã pe extremitãÞi, cam trebuie sã le schimbi.