Jump to content

Bmw 318 i

Augustin AG

Recommended Posts

Masina este un E 36 din 96 , 318 i.Ca dotari are dublu climatronic electronic, pilot automat, 2 Air bags si culoare verde metalizat.Nu are geamuri electrice si proiectoare...Dupa cum scriam si in alt topic masina are 183.000km si spre marea mea bucurie nu bate,troncane, scartaie ,etc..

Sincer eu sunt posesor de MB si pt nimic in lume nu m-as fi urcat intre-un BMW.Asta pana cand cel care imi vinde masina, un foarte bun prieten, nu ar fi lasat-o vreo cateva zile pt a o testa.

La inceput mi-a parut mica, stramta chiar ciudata.Eu am 1,82 si 120 kg si ma simnteam cam fara aer ...Asta pana am facut primi 10 km...

Si daca pana atunci eram tot o strambatura dupa 10 km am inceput sa zambesc.Putine masini se simnt asa de bine , si la putine modele de serie ai rezerve putere cum am gasit la acest BMW.In orice caz m-am indragostit pe loc masina , drept pt care am sa o cumpar.

Apropo cine este din Pitesti...M-as bucura sa putem sa n-e intalnim si sa mai facem schimb de informati.

post-14223-1223100339_thumb.jpg

post-14223-1223100446_thumb.jpg

post-14223-1223100602_thumb.jpg

post-14223-1223100693_thumb.jpg

post-14223-1223100726_thumb.jpg

Putine masini se simnt asa de bine , si la putine modele de serie ai rezerve putere cum am gasit la acest BMW.

Sunt chiar foarte multe.

Probabil cĂŁ nu ai condus maÂşini puternice.

Pai sa incepem in ordine...Golf 5 gti, Mitsu evo 8, Mitsu evo 9, Lancia delta integrale HF,etc...in facultate am cochetat cu raliurile si crede-ma ca stiu despre ce vb.Am spus de reprizele unei masinute de strada cu motor de 1,8l.Daca il compari cu 525,535, sau orice alt model cu motor peste 2000 cmc e exact un pistol cu apa...

Fac comparatie cu o masina din clasa ei si cu aceeasi cilindre.

Cred cĂŁ eÂşti prea entuziasmat de maÂşina ta.

S-o stãpâneºti sãnãtos!

Deh...la 21 de ani vedeam la fel ca tine lucrurile...Sa stii ca nu 250 cp ma satisfac la o masina...Arta de a conduce nu se vede pe autostrada ci pe un drum virajat gen transfagarasan .Acolo poti sa ai 500 cp ..exista riscul ca unul cu un motor amarat de 65 sa te faca muci..

Am spus si mai sus.Compar masina cu orice alt model din clasa ei si cu aceeasi cilindree.

Sa stii ca nu 250 cp ma satisfac la o masina...Arta de a conduce nu se vede pe autostrada ci pe un drum virajat gen transfagarasan .Acolo poti sa ai 500 cp ..exista riscul ca unul cu un motor amarat de 65 sa te faca muci..

Am spus si mai sus.Compar masina cu orice alt model din clasa ei si cu aceeasi cilindree.

Maşinile cu motor mare au ĂŽn general şi suspensii mai bune deci pe un drum virajat acest avantaj este decisiv.

O maşină de 65 cp n-are cum să te facă muci când ai 250 cp decât dacă esti complet paralel.

Prima dată ai spus că la "putine modele de serie ai rezerve de putere cum am gasit la acest BMW".

Dacă citeşti afirmaţia nu vezi nimic despre clasă sau cilindree deci pare un pic exagerată.

După părerea mea, E36 318 este o maşină corectă ĂŽnsă nu excelează cu nimic la performanţe.

Edited by Ciupanezu

Tu ai ceva cu mine in mod special sau ai mania contradictiei ? In tot postul meu referire se face numai la 318 si la modelele similare ale altor producatori.Ca tu nu intelegi chestia asta iara nu e problema mea.Deh nivelul de perceptie al fiecaruia difera.Si ca fapt divers ...Tu vreodata in viata ta ai condus pe Transfagarasan?Daca nu ...iti explic eu si nu numai din perioada cand acolo se tineau etape de campionat ci si de acum.Poti sa ai si 1000 cp pe acel traseu....nu o sa te ajute cu absolut nimic.Acolo iti trebuie o masina stabila, nu grea cum e masina ta, cu o cutie de viteze scurta si un motor pe care sa il poti tine mult in ture.Vad ca la tine in curte exista un 535.Acolo , in mers sportiv masina ta nu valoreaza mai mult decat un ursulet 316 ,motorul tau de 2..cp te ajuta cu ... nimic.Sfatul meu e sa incerci sa te documentezi putin si pe urma sa te arunci in discutii absolut fara rost.

N-am nimic cu tine ĂŽnsĂŁ prima ta afirmaĂžie n-are nici o legĂŁtura cu cea de-a doua, mĂŁ refer bineĂŽnĂželes la afirmaĂžiile despre rezervele de putere.

DupĂŁ pĂŁrerea mea, stabilitatea unei maÂşini Âşi felul ĂŽn care vireazĂŁ nu Ăžin de greutate ci de suspensie, centru de greutate, repartizarea greutĂŁĂžii Âşi jante.

Discutând pur teoretic, nu poÞi afirma cã o maºinã oarecare de peste 200 cp este la fel de rapidã pe un traseu ca una de aproximativ 100 cp doar datoritã greutãÞii.

@ciupanezu si @mirceagsm aveti cate un avertisment pentru offtopic.

Cititi macar la ce se refera topicul inainte de posta degeaba. E vorba de sectiunea "Masina mea" si de masina lui @Augustin AG asa ca terminati cu stupizenii si platitudini de genul :

N-am nimic cu tine ĂŽnsĂŁ prima ta afirmaĂžie n-are nici o legĂŁtura cu cea de-a doua, mĂŁ refer bineĂŽnĂželes la afirmaĂžiile despre rezervele de putere.

[...] Apropo...noroc cu taxa ca au scapat si nemti de toate pisicile.

Offtopicul a depasit limita suportabilului si ca urmare, cel putin pana la intrarea in limite normale, va fi sanctionat extrem de dur.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
imi place ca ai casetofonul de fabrica. se poate pune magazie cd la el? e clar ca se vede de o suta de ori mai bine ca orice cd player aftermarket dar daca nu poti asculta cd e totusi inutil... mai exista casete audio?

Merci pt aprecieri.

Si multumesc si moderatorului pt promtitudine.

Eu incerc sa pastrez masina cat mai mult de modelul facut de mama lui.Incerc sa caut o magazie de cd originala care sa mearga pe casetofonul masini.

Daca char nu o sa gasesc o sa il schimb.Eu casete in casa nu prea mai am de vreo 5 ani.

Eu incerc sa pastrez masina cat mai mult de modelul facut de mama lui.Incerc sa caut o magazie de cd originala care sa mearga pe casetofonul masini.

Daca char nu o sa gasesc o sa il schimb.Eu casete in casa nu prea mai am de vreo 5 ani.

Âştiu cĂŁ e cam scump, dar daca vrei cd-player, Âşi vrei original, meritĂŁ ĂŁsta.... bmw-business-cd e Âşi nou pe deasupra. :)

Âştiu cĂŁ e cam scump, dar daca vrei cd-player, Âşi vrei original, meritĂŁ ĂŁsta.... bmw-business-cd e Âşi nou pe deasupra. :)

Pai intra modelul asta in bordul de e 36?

Banii nu sunt o problema..Nu am cumparat e 36 ca nu mi-am permis alt model mai nou...efectiv asta e modelul care imi place ce ani de zile.Deh cand imbatranesti iti dispari basinile de Fitipaldi.

Multumesc mult de urari...Azi a fost si cea mai lunga iesire cu masina si anume o plimbare pe trasfagarasan...

Ce senzati....

Si prima problema.Contactul nu a mai vrut sa colaboreze.Norocul mare e ca masina era in curte la service volvo si problema a fost rezolvata imediat.

Sa speram ca asta a fost singura...

M-am obisnuit mult cu masina si as ceda nervos repede daca ar mai aparea ceva.Cea mai incantata de ea e viitoarea sotie.Tot imi spune ca masina i se potriveste ca o manusa.... :)

Cred ca in curand ma mai paste o achizitie...

Edited by Augustin AG