Jump to content

macara geam electric.

leoberti

Recommended Posts

daca las geamul pana la jumatate si trag de el in sus si in jos .. se misca partea din spate a lui cam 1 cm sa zic. partea din fata (dinspre oglinda) ramane fixa.

este normal sa se miste asa? sau este macaraua dusa si trebuie schimbata?

pot face ceva in privinta asta ? ma gandesc daca desfac usa si strang niste suruburi pe acolo .... nu stiu .. spunea cineva pe aici ceva de genu asta.

mersi.

• 4 months later...
are o clema de plastic,cred ca s-a rupt,iti trebue alta macara.

am si eu o problema identica. am dat azi jos fata de usa si pe macara e un plastic negru si sa rupt din el ,nu imi mai sta sarma aia bine. trebuie sa schimb macaraua sau se poate da plasticu jos?

are o clema de plastic,cred ca s-a rupt,iti trebue alta macara.

am si eu o problema identica. am dat azi jos fata de usa si pe macara e un plastic negru si sa rupt din el ,nu imi mai sta sarma aia bine. trebuie sa schimb macaraua sau se poate da plasticu jos?

pe bratu din dreapta, unde este plasticu acela nu imi mai intra capatu la cablu bine,pe la jumateate cand coboara trosneste si se lasa in fata cam 0.5cm, dar nu se inclina geamu mereu, de multe ori coboara bine si urca greu. se poate cumpara doar plasitu acela in care intra cablu? bmw e46

nu se poate cumpara doar plasticul,iti trebue alta macara.

se poate repara foarte simplu, si se pot scuti 50 de euro pe care ii poti baga in altceva, nu tot ce se strica se cumpara <_<

vrea sa zica sa incerci sa lipesti ce e rupt sau sa incerci sa reconstruiesti acea parte de plastic din altceva (poxipol, bizon ...)

nu se poate cumpara doar plasticul,iti trebue alta macara.

se poate repara foarte simplu, si se pot scuti 50 de euro pe care ii poti baga in altceva, nu tot ce se strica se cumpara <_<

spune si cum si cat tine.

La mine tine de aproape 2 ani si nu face nici o problema sa tina.P acea cleama de merge me macara in sus si in jos ce tine geamu (de fapt sunt doua cleme) vine prins un plumb ca aceala de il pui la undita cand mergi la pescuit si daca se rupe acel cioc plumbu sare de pe clema de aceea se aud si pocnituri cand se misca geamu sus/jos; toata faza e sa dai doua gauri in clema cu ceva subtire si incins in foc in asa fel incat sa poti lega cu o sarma subtire si rezistenta peste acele plumb ca sa stea strans de clema, dupa care de sigur se unge tija metalica cu ceva vaselina si eu zic ca e ca aproape nou :) .

Salut!

Se poate repara daca doar e rupta porcaria aia din plastic ca asa am avut si eu si m-am apucat de treaba numai am avut surpriza neplacuta sa vad ca intre timp de la multe incercari de a urca geamul s-a rupt si cablul si a trebuit sa cumpar o macara noua(450 ron cu tot cu motoras).

Uite un link poate te ajuta sa faci o economie pe vremurile astea ,,roz'' <_<

http://www.skene.org/bmw/window/

acolo unde s-a rupt clema de plastic se pun 2 coliere metalice (asemanatoare cu crocodilii aia de plastic cu care se prind firele electrice)nu stiu exact cum se cheama.unul se prinde deasupra nitului de pe cablu iar celalalt sub nit.tot ce trebuie sa faci este sa prinzi intr-un fel sau altul acel nit care este pe cablu sa il faci sa stea fix pe parte de plastic prin care trece .te costa aproape 5 lei toata treaba.iar ceea ce ai de facut iti vei da seama singur dupa ce vezi cum functioneaza sistemul....parerea mea....

daca las geamul pana la jumatate si trag de el in sus si in jos .. se misca partea din spate a lui cam 1 cm sa zic. partea din fata (dinspre oglinda) ramane fixa.

este normal sa se miste asa? sau este macaraua dusa si trebuie schimbata?

pot face ceva in privinta asta ? ma gandesc daca desfac usa si strang niste suruburi pe acolo .... nu stiu .. spunea cineva pe aici ceva de genu asta.

mersi.

Sa rezolvat. ms mult baieti

Si la mine era rupt plasticul ala in partea de sus, deci in partea mai solicitata unde impinge plumbul de pe sufa la ridicarea geamului.Ce am facut?Acel plastic este turnat peste doua bucati metalice care sunt decupate din metalul placii si ridicate in sus.N-am facut decat sa le apropii cu un patent astfel incat sa intre sufa printre ele dar plumbul sa se opreasca in ele.Mi s-a parut cea mai buna solutie deoarece acele bucati sunt din metal destul de tare.Acum cred ca o sa pun si eu niste arici din aia pentru a tine sufa fixa cu prima ocazie cand o sa mai dau fata la portiera jos.Chiar nu stiu de ce nu au facut magaria aia complet metalica... <_<

pacat ca nu e metalic cursorul ala. am dat cu putina vaselina siliconica pe marginea macaralei si acum merge ca noua. am avut problema la ambele geamuri pe fata. singura gresala pe care am facut-o a fost deconectarea airbagului de la usa. acum imi da eroare, trebuie sa o duc pe un tester sa-mi stearga erorile <_< Edited by SPW

salut la un bmw 320d e46 am si eu acceasi problema dar la geamu dreapta spate electric , am descfacut portiera si am avut surpriza sa vad , cand am dat jos motoru ca era sufa accea "incolacita" pe tamburu acela alb de la macar , motoru merge perfect , am intins eu iara firu dar este intr`o stare vai de ea .. exista rezolvare sau trebuie macara noua ?.. am intrebat totusi la dezmembrari in cta cat e o macara , si mi`a zis ca 300 ron cu motor , am intrebat fara motor cat e .. si mi`a zis ca tot 300 ron <_<)))) , spune`ti si mie daca ar mai fii rezolvare sau trebuie sa iau o alta macar , si daca pretul care la facut tipul acela este bun . ms .

Pai daca e incolacit inca nu s-a rupt cablul?

Oricum chiar daca nu e rupt inca nu prea mai ai ce sa ii faci pentru ca asa am avut si eu si am fost nevoit sa cumpar o macara noua 450 ron cu tot cu motoras(ca fara nu am gasit).

oricum nu o sa te mai tina mult, deci intr-un final v-a trebui schimbata. cauta pe la dezmembrari macara sau incerca sa schimbi cablul, desi cred ca e cam greu de facut.

mie personal 3 mil mi se mult pentru o macara second.

Edited by SPW

pacat ca nu e metalic cursorul ala. am dat cu putina vaselina siliconica pe marginea macaralei si acum merge ca noua. am avut problema la ambele geamuri pe fata. singura gresala pe care am facut-o a fost deconectarea airbagului de la usa. acum imi da eroare, trebuie sa o duc pe un tester sa-mi stearga erorile <_<

VA RETIN ATENTIA CU O PROBLEMA DACA SE POATE.DE LA O VREME LA E46-LE MEU GEAMUL DIN STG NU SE RIDICA NUMAI DACA TIN RIDICAT MAX DE BUTON SI NUMAI ATATA TIMP CIT IL TIN RIDICAT SI NU SE MAI RIDICA DIN CHEIE. PE TESTER ZICE GEAM EL STG FATA DEFECT. CARE AR FI REZOLVAREA.MERCI