Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

OMV sau Castrol?

GabiBMW

Recommended Posts

am o nelamurire... vreau sa fac schimbul de ulei si am un prieten care mi'a facut rost de ulei si nu stiu care ar fi cel mai bun

1 OMV BIXXOL special BM SAE 5W-30

2 CASTROL MAGNATEC 5W40

Eu am un 320D facelift cu 150cp 2003..pls help..maine tre sa ii dau banii la om si nu stiu pe care sa aleg

vad ca toata lumea recomanda uleiul bmw longlife din vitan la 40 ron litrul (myxage i-ai furat replay-ul lu' Ciupa)

voi l-ati incercat pe masini? nu de alta dar nu m-as mira sa nu fie ce scrie pe bidon, adica un fel de "replica".

Nu cred cĂŁ este contrafĂŁcut.

ÂŞi grozadan vinde la 38 Ron/litru.

Cam acesta este preĂžul de la magazinele de piese.

PreÞul de la reprezentanÞã (90 Ron/litru) este exagerat.

aha, ok. cred ca ma risc si eu cu prima ocazie cu care mai trec prin zona.

Rares de curios cauta pe site-uri nemtesti, sau chiar unguresti, ulei castrol sau bmw.. si o sa vezi ca pretul este in jur de 10 euro sau 2000 de forinti la un L de ulei, pretul vitan este un pret apropiat de realitate, dar ce pot sa va sfatuiesc, e sa va uitati pe data de pe bidon.. zice ca e valabil 5 ani de la data inscrisa, eu am luat de la un magazin aici la cluj, si surpriza ieri cand am aruncat flacoanele cu ulei murdar m-am uitat intamplator si era scris pe cutie 2002... asa ca la 4000 km facuti cu uleiul Castrol, trebuie sa-l schimb impreuna cu filtrul....

Rares de curios cauta pe site-uri nemtesti, sau chiar unguresti, ulei castrol sau bmw.. si o sa vezi ca pretul este in jur de 10 euro sau 2000 de forinti la un L de ulei, pretul vitan este un pret apropiat de realitate, dar ce pot sa va sfatuiesc, e sa va uitati pe data de pe bidon.. zice ca e valabil 5 ani de la data inscrisa, eu am luat de la un magazin aici la cluj, si surpriza ieri cand am aruncat flacoanele cu ulei murdar m-am uitat intamplator si era scris pe cutie 2002... asa ca la 4000 km facuti cu uleiul Castrol, trebuie sa-l schimb impreuna cu filtrul....

mersi de tip!

daca zici ca se gaseste asa o sa intreb si la bv poate vine pe comanda, ca sa nu mai ma car cu el din buc.

Bixxol n-as baga nici in drujba

De ce n-ai baga? Crezi ca nu or stii sa faca uleiuri mai bune fata de turci?

Eu am bagat in BMW ulei Prista Oil, o avea ceva? :)

prista e bun. se da gartofan cu el pe masina la raliu. din pacate cred ca numai pe aripi are prista, in motor e altceva. :)

http://kronsport.ro/gfoto/images/gallery/display/IMG_0439.JPG.jpg

Edited by Rares

Bixxol n-as baga nici in drujba

De ce n-ai baga? Crezi ca nu or stii sa faca uleiuri mai bune fata de turci?

prista e bun. se da gartofan cu el pe masina la raliu. din pacate cred ca numai pe aripi are prista, in motor e altceva. :)

Am bagat ca sa curat motorul, inainte de schimbul normal de ulei, masina era statuta de foarte multa vreme si uleiul era negru. Dar mai da-l naiba de Castrol, ca zici ca altii nu se pricep sa faca uleiuri bune. Daca nu ar fi uleiul asta original BMW, nici ca as baga Castrol in masina, cred ca mai degraba as incerca Mobil 1.

Normal, depinde intradevar si despre ce motor este vorba. Atat OMV cat si MOL isi recomanda uleiurile si catre vehiculele premium. Dar asta poate fi doar marketing. Astfel, cine este momit ajunge sa oscileze intre un ulei ale carui calitati au fost recunoscute in timp si unul relativ nou pe piata.

Pai este clar.In motor are Castrol si placutele de frana sunt aftermarket :)

Poate face cineva o comparatie intre uleiul Castrol si uleiul Prista?