Jump to content

Stergatoare (achizitie)

chriss

Recommended Posts

Salut! Sper sa nu considerati (total) lipsit de importanta topicul asta.

Am observat ca nu mai sterg prea bine stergatoarele. Desi nu prezinta urme de uzura (ruptura, toceala) cred ca s-a invechit cauciucul. Mentionez ca am stergatoare d-alea normale cu tija de fier, nimic deosebit. As vrea sa-mi cumpar modelul acela din cauciuc flexibil, fara tija metalica. Am auzit ca ar fi foarte bune si rezistente. Am vazut in selgros la vreo 25 lei bucata. Este un pret bun? In sensu' ca n-as vrea sa dau aiurea pre mult pe ele, dar nici sa fie prea ieftine (ce e ieftin se strica repede). A 2-a intrebare ar fi legata de compatibilitate. Exista vreun cod sau ceva? Sau pur si simplu ma duc cu cele vechi si le masor sa aiba aceeasi lungime si acelasi sistem de prindere?

Salut! Sper sa nu considerati (total) lipsit de importanta topicul asta.

Am observat ca nu mai sterg prea bine stergatoarele. Desi nu prezinta urme de uzura (ruptura, toceala) cred ca s-a invechit cauciucul. Mentionez ca am stergatoare d-alea normale cu tija de fier, nimic deosebit. As vrea sa-mi cumpar modelul acela din cauciuc flexibil, fara tija metalica. Am auzit ca ar fi foarte bune si rezistente. Am vazut in selgros la vreo 25 lei bucata. Este un pret bun? In sensu' ca n-as vrea sa dau aiurea pre mult pe ele, dar nici sa fie prea ieftine (ce e ieftin se strica repede). A 2-a intrebare ar fi legata de compatibilitate. Exista vreun cod sau ceva? Sau pur si simplu ma duc cu cele vechi si le masor sa aiba aceeasi lungime si acelasi sistem de prindere?

man eu is din cluj si miam luat din cora cu 20 ron bucata...era trecut pe ele dimensiunea si daca bine tin minte ai la sofer 56 cm si la pasager 53 cm...vezi pe cutie ca iti spune ce dimensiuni ai la masina la bmw...is blade de ala fara metal si is bune..mie imi plac.....sporrr

Pana la urma eu cred ca daca se potriveste lungimea si mecanismult de prindere nu ar avea de ce sa nu se potriveasca..

Cand am drum prin carrefour o sa dau jos stergatoarele si o sa intru cu ele in magazin sa le compar.

Am uitat sa mentionez ca astea care le am acum sunt cam zgomotoase. Cand pleaca din pozitia initiala se aude asa un pacanit. Poate cu astea din cauciuc fara tija nu o sa mai am problema asta, ca se aude urat..

Edited by chrisatotputernicu

Arata ca dreaq alea "blade". Nu se pupa cu linia masinii de nici o culoare.

Varianta cea mai ieftina este cumpararea unui set de lame inlocuitoare (de 24"), taiati una dintre ele la 22" (pasager) si inlocuiti doar lamele. E treaba de 15 minute si maxim 10 lei. Astfel pastrati bratul original si nu transformati masina in hidosenie...

Hidosenie?! Dar mie imi place mult mai mult cand vad la un bmw/audi/vw stergatoare d-astea "blade". Se potrivesc mult mai bine. Nu mai zic de faptul ca sterg mai bine.

LE: Si inca ceva: eu nu caut varianta cea mai ieftina cum ai spus tu. Eu caut varianta cea mai buna (pret/calitate)

Edited by chrisatotputernicu

LE: Si inca ceva: eu nu caut varianta cea mai ieftina cum ai spus tu. Eu caut varianta cea mai buna (pret/calitate)

originale, cu tot cu brat. nu se compara cu nimic altceva

De ce cu tot cu brat? Bratul n-are absolut nimic. Nu e zgariat, nu are vopseaua sarita, nu e stramb, arcul este foarte puternic.

Pai stai sa ne intelegem. Care este de fapt bratul? Eu am crezut ca avem asa:

-brat = tija aia metalica care este prinsa cu un surub de caroserie

-stergator = tija aia metalica de-a lungul careia este fixata o lamela de cauciuc

-lamela = bucata de cauciuc care intra in contact cu parbrizul (lamela care este prinsa de stergator)

A, nici nu ma gandesc sa schimb doar aia. Nu, asa cred ca o sa fac: o sa-mi cumpar stergatoare d-alea "blade". Arata bine, sterg bine. Si nici foarte scumpe nu sunt.

am luat eu acum 2 saptamani. Bosch 100 ron ambele. sterg perfect.

ia de la reprezentanta doar lamele originale..se schimba usor ...costuri 70 Ron

alea blade din cora carrefour sunt f proaste ...iar daca iei ceva de calitate de la Bosch(150-250 ron) risti sa ramai in 2-3 zile fara ele

asa ce facem? nu mai punem nimic bun pe masina ca dispar?

Nu se pot compara cele originale cu porcĂŁriile din Metro sau Vitan.

Eu mi-am luat originale ĂŽn primavarĂŁ Âşi ĂŽncĂŁ Âşterg perfect.

Lol! Hai mah ciupanezule.. Pai normal ca sterg. Ce, tu ai impresia ca dupa juma` de an se duc? Mai ales ca zici ca le ai originale. Cred ca si din targ daca iei te tin mult mai mult de`atat.

Hai ca a zis cineva mai sus ca si-a luat din cora si sunt foarte bune. poope parca.. Mai e cineva care si-a luat din super market?

Lol! Hai mah ciupanezule.. Pai normal ca sterg. Ce, tu ai impresia ca dupa juma` de an se duc? Mai ales ca zici ca le ai originale. Cred ca si din targ daca iei te tin mult mai mult de`atat.

Hai ca a zis cineva mai sus ca si-a luat din cora si sunt foarte bune. poope parca.. Mai e cineva care si-a luat din super market?

dap si eu le am de 1 an din cora si sterg la fel de perfrect ca alea originale...ba chiar mai bine........nu am stres......prefer sa nu dau milioane pe piese originale de genu asta care chiar nu conteaza....adika cat sa stearga geamu.....mai degraba as lua alte stropitori

proba de trecut pentru stergatoare se da iarna, cand ingheata si dai zilnic din ele, nu vara cand le folosesti mai mult de plictiseala.

Dacã mã Þin pânã la primãvarã, au cam trecut testul. :)