Jump to content

Incalzire scaun

ady23

Recommended Posts

Salutare tuturor ! Din fericire nu am avut probleme prea mari pina acum insa asta ma macina ! De cand a venit frigu' am constatat ca incalzirea scaunului din dreapta (sezutul) nu functioneaza, insa spatarul incalzeste foarte bine ! Am incercat toate mufele de sub scaun sa vad daca nu cumva a iesit vreuna dar toate sunt bine infipte la locul lor. Ce e de facut ca nu-mi da nicio eroare pe iDrive ca sa stiu despre ce ar fi vorba, sa fie cumva vreo siguranta ? Daca ar fi siguranta cred ca nu s-ar incalzii nici spatarul ca banuiesc ca au legatura sezutul cu spatarul. E cineva care a gasit rezolvarea la problema asta sau a intalnit o situatie asemanatoare ? Cum sa rezolvat ? Am gasit pe forum ceva asemanator insa singurul care a rezolvat-o a fost sa bage o mufa de sub scaun la loc pt. ca iesise din soclu ceilalti nu stiu daca au rezolvat ceva ! Altcineva...!!! Multumesc !

Salutare tuturor ! Din fericire nu am avut probleme prea mari pina acum insa asta ma macina ! De cand a venit frigu' am constatat ca incalzirea scaunului din dreapta (sezutul) nu functioneaza, insa spatarul incalzeste foarte bine ! Am incercat toate mufele de sub scaun sa vad daca nu cumva a iesit vreuna dar toate sunt bine infipte la locul lor. Ce e de facut ca nu-mi da nicio eroare pe iDrive ca sa stiu despre ce ar fi vorba, sa fie cumva vreo siguranta ? Daca ar fi siguranta cred ca nu s-ar incalzii nici spatarul ca banuiesc ca au legatura sezutul cu spatarul. E cineva care a gasit rezolvarea la problema asta sau a intalnit o situatie asemanatoare ? Cum sa rezolvat ? Am gasit pe forum ceva asemanator insa singurul care a rezolvat-o a fost sa bage o mufa de sub scaun la loc pt. ca iesise din soclu ceilalti nu stiu daca au rezolvat ceva ! Altcineva...!!! Multumesc !

ai e60 ?

vezi ca exista setare in idrive asa incat sa nu fie incalzit fie sezutul fie spatarul...poate e setat de acolo

ai e60 ?

vezi ca exista setare in idrive asa incat sa nu fie incalzit fie sezutul fie spatarul...poate e setat de acolo

E60 am, si m-am uitat deja in setarea de incalzire a scaunelor, e la fel (mijloc) si pt. scaunul din dreapta si pt. scaunul din stanga ! Scaunul soferului se incalzeste perfect, al pasagerului doar spatarul, setarea lor fiind identica ! Nu stiu ce sa-i mai fac ! Doar mie sa mi se intample, nu a mai trecut nimeni prin asa ceva ?

Vezi sigurantele,schema o gasesti in panou :)

Panoul stiu unde e insa schema sigurantelor nu e pe nicaieri ! M-as apuca sa verific fiecare siguranta in parte insa mi-e frica sa nu resetez cine stie ce in calculatorul masinii ! Are cineva o schema a panoului electric pt. E60 ? Multumesc.

acceasi problema o am si eu (e39 525d) se incalzeste doar spatarul nu si sezutul, eu am si scaune sport si la inceput se incalzea si ^chestia^ aia care se intindie din fata scaunului (nu stiu cum se numeste..). Am fost cu ea la bmw in italia si mi'au spus ca scaunul are mai multe rezistente (una in spatar, alta in sezut etc) care se ard sau se rup, dc fortezi scaunul (ex, te pui cu genunchii in scaun..) care se schimba, insa schimbarea lor implica scoaterea scaunului si desfacerea tapiteriei in spate acolo, e mult de munca si costa si mult rezistentele alea.. nu mai tin minte exact cat dar era mult!! eu am lasat'o asa pt ca in unde stau eu in italia e cald mereu... doar pt romania as fii vrut sa o repar..

p.s. nici astia de la bmw din italia nu sunt prea ^breji^ asa ca nu luati litera de lege ce mi'au explicat ei...

• 2 weeks later...
Nu stiu cat de mult te vor ajuta astea pt ca sunt de la E90....dar merita sa incerci :)

Din pacate schema de la E90 e diferita de cea de la E60 ! Multumesc oricum ! Nici acum dupa 3 saptamani de cand am constatat ca nu se incalzeste scaunul nu am rezolvat nimic, nu pot gasii schema asta la nimeni si pe nicaieri, poate doar la reprezentanta....!!!!!!!!!!!! Toata lumea o are in portbagaj in trusa cu triunghiul reflectorizant insa la mine nu este ! Asta e...va trebuii sa ma programez la faimoasa noastra reprezentanta si sa vad ce se va rezolva, dar din ce anticipez mi se va spune ca e ........catastrofala problema asta, si-mi vor spune cu siguranta ca va trebuii sa schimb motorul, o usa, un far, 3 filtre, 2 butoane, o roata, proiectoarele de ceata, si intr-un final imi vor spune sa schimb si scaunul cu totul ca sa mai mearga incalzirea sezutului :) , ca doar traim in romania !!!!

Edited by ady23

Mergi la un electrician auto.

Mi se pare o problema cam complexa pt un "electrcian auto" ... Nu se schimba un bec, o siguranta sau se curata niste contacte la scaune. Daca este rezistenta din scaun, si sunt toate sansele sa fie, ma gandesc ca trebuie sa mearga la reprezentanta sau un service mare care are access si la documentatie sanatoasa...

Probabil trebuie sa schimbi rezistenta din scaun.

Mi se pare o problema cam complexa pt un "electrcian auto" ... Nu se schimba un bec, o siguranta sau se curata niste contacte la scaune. Daca este rezistenta din scaun, si sunt toate sansele sa fie, ma gandesc ca trebuie sa mearga la reprezentanta sau un service mare care are access si la documentatie sanatoasa...

Corect.

Este Însã bine sã ceri o a doua pãrere mai ales cã are de aºteptat pânã ajunge la reprezentanÞã.

• 4 weeks later...

maimult ca sigur, rezistentele din scaun sunt arse sau firele de alimentare prajite chiar la intrarea in rezistenta (cel mai bun caz).

rezistentele se pot masura cu un ohmetru digital sau analogic.

valoarea lor este mica, sezut 4-6 ohmi, spatar 10-15 ohmi.

daca legati aparatul de masura pe terminalele rezistentei si nu indica nimic, atunci trebuie alte rezistente.

cunosc cazuri norocoase, la care erau prajite firele chiar la intrarea in rezistente (acolo firul este mai subtire).

la alti, a fost butonul din bord topit, dar atunci nu functiona nici sezutul, nici spatarul.

cel mai des, aceste rezistente se defecteazain timpul curatarii masini in spalatoriile auto, multi angajati se aseaza cu genunchii pe sezutul scaunului sa faca curat si rupe efectiv rezistenta din scaun. se ard si din cauza folosirii indelungate, la drumuri lungi, etc.

costa mult repararea incalzirii in scaune, eu personal voi alege pe timpul iernii o solutie intermediara, voi cumpara din metro huse incalzite, alimentate la bricheta masinii.

maimult ca sigur, rezistentele din scaun sunt arse sau firele de alimentare prajite chiar la intrarea in rezistenta (cel mai bun caz).

rezistentele se pot masura cu un ohmetru digital sau analogic.

valoarea lor este mica, sezut 4-6 ohmi, spatar 10-15 ohmi.

daca legati aparatul de masura pe terminalele rezistentei si nu indica nimic, atunci trebuie alte rezistente.

cunosc cazuri norocoase, la care erau prajite firele chiar la intrarea in rezistente (acolo firul este mai subtire).

la alti, a fost butonul din bord topit, dar atunci nu functiona nici sezutul, nici spatarul.

cel mai des, aceste rezistente se defecteazain timpul curatarii masini in spalatoriile auto, multi angajati se aseaza cu genunchii pe sezutul scaunului sa faca curat si rupe efectiv rezistenta din scaun. se ard si din cauza folosirii indelungate, la drumuri lungi, etc.

costa mult repararea incalzirii in scaune, eu personal voi alege pe timpul iernii o solutie intermediara, voi cumpara din metro huse incalzite, alimentate la bricheta masinii.

incalzirea a mers perfect pana acuma 2 luni intr-o seara cand am dat incalzirea in scaune ambele la 3 si dupa vreo 5 minute a iesit un miros puternic de ars si scaunu pasagerului s-a ars intr-o parte...de atunci nu se mai incalzesc sezuturile doar fff putin la imbinarea cu spatarul...am inteles ca la modelele din 2004 cum este al meu au fost probleme cu incalzirea si bmw le-a rechemat in service...daca ma duc la reprezentanta nu-mi repara scaunele pe cheltuiala lor daca a fost asa??sau daca stiti unde as putea sa merge sa le repar ar fi ok dar la un pret decent ca nu vreau sa dau 15 mil pt asa ceva :))...dar oricum e nasol cu frigul si pielea fff rece

@tzucu:

vad ca si pe mine m a lasat scaunul de la sofer:aprind incalzirea si se stinge imediat-asta la rece...daca e mai caldut in masina sau motorul este mai cald nu mai am probleme...cam astea sunt simptomele.

sincer mi e frica sa desfac tot scaunul ca nu stiu daca l mai pun la loc :)