Jump to content

Pro si contra 635CSi

OneHappyFlyer

Recommended Posts

Salut tuturor membrilor acestui club!

Deschid acest topic pentru ca vreau sa achizitionez un 635CSi din 1982 si nu prea stiu mare lucru despre el.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pro si contra acestei masini.

Mentionez ca sunt un fan BMW ( momentan nu posed niciunul) si am ales acesta varianta pentru aspectul ei.

Va multumesc anticipat.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ai gasit unul anume, sau orice 635 CSi din '82?

D.p.m.d.v. nu exista pro sau contre la masina asta (si chiar as genraliza, dar nu e cazul acum). Exista "placerea de a conduce" .... "the ultimate driving machine" :) si exista:

- o lipsa de personal "calificat" in a repera si servisa? eventualele probleme ale masinii

- piesele de schimb sunt sensibil mai scumpe (daca e sa fie CSi-ul), si probabil oricum cotate mai sus daca genralizam pentru seria 6, dar nu cred ca sunt exagerate totusi ca preturi (vezi e31) - daca raportam la preturi pentru piese pentru alte serii ale vremii (e28, e23, e21)

- diverse elemente care sunt supuse imbatranirii intr-un mod mai vizibil sau accelerat fata de altele (ex. chedere) se gasesc in stare buna numai comandate noi, si sunt costisitoare (nu cred ca masina ce-ar urma sa fie va fi la nivelul 0 ron de investit).

- si daca tot am deschis vorba de piese, fiind o masina la "mana a doua", ultimului proprietar din cartea de identitate ĂŽi revine "onoarea" de a remedia tot ce au omis sa faca vechii proprietari.

In concluzie, rasplata ar trebui sa fie pe masura efortului. Seria este deja "o clasica" iar CSi-ul este varful ei. Asta pot spune eu in cateva cuvinte, mai mult ca sigur sunt colegi ce probabil pot ajuta cu sfaturi sau link-uri catre topicuri mai detaliate.

Oricum... SUCCES! :)

Edited by CRM

CRM iti multumesc frumos de ajutor.Intradevar ma asteptam ca o sa am probleme cu service-ul.Masina am gasit-o deja si este o masina restaurata acum 2 ani si f bine ingrijita la un pret mai mult decat rezonabil as zice eu: 2500 euro...problema ar mai fi cu taxa de prima inmatriculare, care e inca pe atat si ceva.

Astept si alte pareri, linkuri, sfaturi si poate pe cineva care are asa ceva. :)

De luat vreau sa o iau pentru mine...masina de duminica:D.Problema este ca eu nu am condus pana acum o masina ca asta si nici macar nu am vazut una live.Sincer as prefera sa o iau de la cineva din tara, dar cum nu am gasit, m-am orientat spre Germania.Speram sa gasesc pe cineva care are un seria 6 vechi si care e dispus sa mi-o arate si mie un pic.

arata foarte bine iar 2500+taxa de euro cum spune si Cristi nu e mult daca o ti pentru tine. Problema e ca e chiar cam putin.

Acum, nu se stie ce inseamna exact "reconditionat" la acel neamt. Vazusem candva (nu mai stiu unde, aici sau in alta parte-net) pagina cuiva care a reconditionat in adevaratul sens un 6. Pot spune ca inainte sa inceapa, masina semana cu asta. La final, masina arata ca noua (nu ca in poze) - ma refer noua-noua-noua.

Important e sa nu aiba rugina, sa se alinieze bine elementele de caroserie (vezi unghiul la imbinarea capotaei cu masca), si apoi este mai important felul cum functioneaza (de la motor pana la ultimul bec). Dupa cum spuneam este scumpa punerea la punct a unei astfel de masini, mai ales la noi in tara, unde apropo - se numara pe degete exemplarele care mai arata si merg macar ok. Auzisem despre un 6 care era cunoscut a fi cat de cat ok ca se vindea la 6-7ooo euro (nu mai retin).

Oricum, iti urez succes. Banii de piele alba si muzica ĂŽi bagi mai bine ĂŽn altceva - tot la masina.

Edited by CRM

CRM s-ar putea sa ai dreptate, cu banii de piele ...dar cu aia de muzica in orice caz nu. :)

Nu pot spune ca e visul meu de o viata...am vazut-o intr-o emisiune la TV...mi-a placut...si cum vreau sa imi iau un bmw si un 320d din 2000 argintiu e deja o masina mai des intalnita decat Logan...am optat pentru ceva cat mai original si bun.Eu zic ca am facut o alegere foarte buna.

Crezi?Sper sa nu ai dreptate, pentru ca eu deabea gasesc un loc de parcare , dar un garaj.Ceva ideei de intretinere pentru o masina veche daca nu ai garaj?Si sa nu imi spuneti de prelata..:))

si eu imi doresc o masina veche pe care sa o restaurez in timp, dar din cauza ca nu am garaj nici nu ma gandesc la asta.

faci cum crezi, dar eu sunt sceptic...

1 )tine cont ca nu poti sa-i faci casco fiind prea veche

2) vad ca stai in "jungla" bucuresti. eu desi stau intr-o zona linistita nu am curaj sa las afara o masina in care sa investesc timp, suflet si bani.

sper ca nu te-am dezamagit.

daca ti-o doresti ia-o; problema cu lipsa garajului o rezolvi cumva: parcare in benzinarie contra unei atentii spre exemplu. Vopseaua, in tara asta, intra la consumabile :)

Din poze arata oricum mai bine decat ce s-ar gasi prin tarĂŁ.

A, mai e un amanunt: impozitul & asigurarea ~2200 ron/an + ~800 ron/an

am vazut prin budapesta un seria 6 din asta... verde, tapiserie crem, si se dadea cu el un om pe la 50 de ani.... arata extraordinar masina... pastrata impecabil, piese originale adica fara "tuning".... eu zic ca merita :)

asa ceva am gasit eu aici...4000 de coco...sper pana in decembrie s-o cumpar....ma rog pot s-o cumpar si maine, dar problema e un pic delicata in situatia mea...

1.bravo!

2. nu compara un 320d cu un CSI

3. bmw-ul e de mult de vanzare pe net ( de cand cautam eu unul ca o noua pasiune....cam vreo 6 luni )

4. e o masina minunata si daca cineva comenteaza inseamna ca nu a inteles NIMIC din ce inseamna BMW, deci prin urmare nu te intereseaza

5.cu partea de service nu-ti fa probleme, motoarele/mecanica nu e chiar asa complicata ( totusi sunt anii 80 si e un 6 in linie BMW ) si nu iti trebuie un doctor docent ....ci doar un mecanic bun

6. piesele se gasesc, mai prost stai insa cu caroseria...

7. nu prea merge fara garaj...mai ales daca o sa arate bine, o sa vezi ca invidia e....prezenta

8. te felicit fie si numai pentru faptul ca te-ai gandit sa iti iei asa ceva...e altceva

am mers cu un 6 ( e drept nu CSI ) acum multi ani si am ramas asa ...cu o amintire foarte placuta... la fel de mult ma impresionat numai un m3 e30 si un 944 turbo ... astea noi sunt cam fade si fara viata as zice eu... ( mai carcotas din fire !)

Edited by alex sabin