Jump to content

Noua mea "amanta": BMW 318i/2002.

Catzus

Recommended Posts

Salutare tuturor,

De ieri sunt mandrul proprietar al unui BMW318i adus din Germania de la o reprezentanta BMW din Stuttgart, culoare argintiu metalizat, cu prima inmatriculare in 23.04.2002.

KM: 75500 REALI :) toate reviziile facute doar la reprezentanta BMW din Stuttgart

Capacitate: 1995 cmc

Putere: 105KW/143CP

Cutie viteze: manuala, 5 trepte

EURO4, emission sticker 4(green)

Climatronic, parktronic, computer bord, DSC3, etc, etc...

Sunt atat de bucuros ca azi noapte n-am putut dormi bine la gandul ca masinuta mea sta in fata blocului si de-abia am asteptat sa se faca lumina sa cobor la ea... :)

Poate unii dintre voi va aduceti aminte ca v-am stresat pe Forum cu intrebari despre 320d vs. 318i sau Touring vs. Sedan. Tin sa va multumesc sincer tuturor celor care si-au exprimat opiniile in acele discutii si care m-au ajutat sa iau decizia corecta (zic eu!!!) in alegerea masinii care mi se potriveste si care imi trebuie in functie de ceea ce m-am gandit ca vreau de la ea si in functie de cati KM pe an o sa fac cu ea.

Masina m-a costat cu tot cu aducerea ei pe platforma din Germania in Romania, 12500 EURO.

Am mai socotit ca taxa de prima inmatriculare va fi cca. 350 EURO. Va rog spuneti-mi daca ma insel, dar eu pe net (www.taxapoluare.com) asta am gasit, tinand cont ca emisiile de CO2 la masina sunt 180g/km.

Apoi toate cheltuielile pentru inscrierea deinitiva, cca. 300 EURO.

Deci in total 13150 EURO pt. noua mea masinuta/amanta! :)

Si acum, gata cu vorbaria; niste poze, ce ziceti? :)

Catzus

post-13020-1223797350_thumb.jpg

post-13020-1223797374_thumb.jpg

post-13020-1223797394_thumb.jpg

post-13020-1223797400_thumb.jpg

post-13020-1223797410_thumb.jpg

post-13020-1223797418_thumb.jpg

post-13020-1223797440_thumb.jpg

post-13020-1223797453_thumb.jpg

post-13020-1223797463_thumb.jpg

post-13020-1223797468_thumb.jpg

post-13020-1223797474_thumb.jpg

post-13020-1223797489_thumb.jpg

post-13020-1223797498_thumb.jpg

post-13020-1223797517_thumb.jpg

post-13020-1223797523_thumb.jpg

post-13020-1223797537_thumb.jpg

post-13020-1223797543_thumb.jpg

e ok masina ..a fost buget limitat sau nu te-au interesat absolut deloc optiunile !?...macar trapa sau xenon, restul de scaune , jante , cd player , volan se pot upgrada .....Poate compenseaza starea tehnica deosebita la km aia :)

sa o stapanesti sanatos !

e ok masina ..a fost buget limitat sau nu te-au interesat absolut deloc optiunile !?...macar trapa sau xenon, restul de scaune , jante , cd player , volan se pot upgrada .....Poate compenseaza starea tehnica deosebita la km aia :)

sa o stapanesti sanatos !

Salut myxage,

Oarecum am avut buget limitat, dar nu m-au interesat asa de mult optiunile de genul celor mentionate de tine. Am vrut neaparat sa aiba sub 100000KM, si sa aiba full service history, si asta a fost pe primul loc! Iar cum astea se gaseau numai la reprezentante BMW, normal ca acolo masinile costa, nu sunt ca cele pe care samsarii de masini le iau si ti le dau in Romania aranjate..

Eu am luat-o pentru sufletelul meu si nu pt. a o revinde, asa ca din punctul meu de vedere a meritat banii astia: 11500 EURO pretul de la reprezentanta si inca 1000 EURO numerele + aducerea ei pe platforma pana in Romania.

Si da, masina este IMPECABILA :)

Are jante daca te-ai uitat mai atent :) Iti multumesc de urari pe care ti le intorc de asemenea ;) De fapt. tuturor: sa ne stapanim sanatosi si fara incidente BMW-urile noastre! :)

Catzus

Si acum, gata cu vorbaria; niste poze, ce ziceti? :)

Catzus

Eu zic ca ai dat fff mult pe ea

Salut alexandru_83,

Vezi reply-ul pt. myxage... :D

Maºina este frumoasã, s-o stãpâneºti sãnãtos!

PreĂžul este un pic cam mare.

ĂnĂželeg cĂŁ ai vrut o maÂşinĂŁ cu puĂžini km ĂŽnsĂŁ ar fi meritat una cu motor mai mare Âşi mai multe dotĂŁri.

Ăn orice caz, Ăžie trebuie sĂŁ-Ăži placĂŁ! :)

Salut myxage,

Oarecum am avut buget limitat, dar nu m-au interesat asa de mult optiunile de genul celor mentionate de tine. Am vrut neaparat sa aiba sub 100000KM, si sa aiba full service history, si asta a fost pe primul loc! Iar cum astea se gaseau numai la reprezentante BMW, normal ca acolo masinile costa, nu sunt ca cele pe care samsarii de masini le iau si ti le dau in Romania aranjate..

Eu am luat-o pentru sufletelul meu si nu pt. a o revinde, asa ca din punctul meu de vedere a meritat banii astia: 11500 EURO pretul de la reprezentanta si inca 1000 EURO numerele + aducerea ei pe platforma pana in Romania.

Si da, masina este IMPECABILA :)

Are jante daca te-ai uitat mai atent :) Iti multumesc de urari pe care ti le intorc de asemenea :) De fapt. tuturor: sa ne stapanim sanatosi si fara incidente BMW-urile noastre! :)

Catzus

Sa ai parte de km multi fara probleme, sti care e problema , nu zic ca nu ai avut intentii corecte, dar dotarile mentionate de myxage.. sunt dotari de bun simt la care o sa le simti lipsa. Dupa ce o sa te urci intr-un e46 cu scaune incalzite , scaune sport, xenon, volan multifunctional, o sa le simti lipsa din masina ta... cand am vrut sa-mi iau masina, am avut in cap aceleasi idei, km putini, an cat mai recent indiferent de dotari, si un prieten care se ocupa cu asa ceva m-a batut la cap si pentru perdeluta electrica, mi-a spus ca oricand prefera o masina cu km mai multi an mai vechi dar cu dotari, decat una noua si fara dotari, la un moment dat nu a vrut sa vina cu mine dupa o masina 2002.. dar fara dotari... si m-am suparat pe el, acum dupa ce am luat alta masina cu dotari, am ajuns sa apreciez si sa observ importanta si la banala perdeluta electrica... si nu de multe ori a trebuit sa-i recunosc ca a avut dreptate referitor la dotari.

Din pacate zic eu ai fost influentat de ideea preconceput ca masinile de 150.000 km de exemplu ce se vand in piata.. au km multi si de aceea se strica, cand adevarul este ca acele masini au mult mai multi km, si ca la 150-200.000 km daca masina a fost intretinuta ok, nici nu se vede/simte uzura....

Edited by Cristi.MD

eu aM apreciat dotarile dupa ce la primul bmw m-am tot chinuit sa upgradez ($$$, timp , energie )..si costurile deja depaseau cu mult pretul de cumparare nu mai spun de revanzare ..... personal as fi luat fara nici o jena un benzinar la 150 k km dar care sa aiba acolo macar minim scaune sport ...Poate ca la diesel m-as mai fi gandit ... e si pe forum la a doua masina am spus ca indiferent cum e vreau sa aiba obligatoriu ceva ......Acum 1000 de vb un ban nu fac ...cea mai mare problema e ca desi de multe ori credem ca vom tine masina mult timp sfarsim prin a o vinde din varii motive ...cand te lovesti de pretul de revanzare realizezi importanta optiunilor ..CEVA vinde masina ..si de multe ori o anume optiune o face atractiva sau un pret f mic ...

PS ...nimeni de aici nu face comentarii rautacioase sau invidioase :)

myxage: sa nu tinem cont de valoarea lor la revanzare, dar... iarna cand ti-e frig in masina... si te gandesti ca ... masina lu popica... are scaune incalzite, sau cand mergi noaptea pe drum si un loganar baga xenoanele din proiectoare drept in retrovizoarea ta.. te gandesti ca masina lu popica.. avea perdeluta electrica si in aceeasi situatie nu te afectau farurile bizonului din spate, sau te gandesti..... ca uite eu am masina mai tare ca a lu popica.. da din cauza la scaunele mele.. nu pot sa-i dau tare pe curbe ca ma poarta stanga dreapta :)... sau te gandesti cand cu o mana tii telefonu... ce bine mi-ar prinde niste butoane pe volan sa schimb piesa sau sa dau mai incet.. cum ai vazut a face popica... si exemplele pot continua... daca nu ai sti ca exista nu ar fi probleme.... dar cand te bati de incomoditatile astea prima data si sti ca se putea mai bine iti pare rau...

Un exemplu: masina mea.. singurul proprietar a fost o firma de electricitate gen Renel din austria... injectoarele in perfecta stare... turbo in perfecta stare, si ziceam si pe forum... ca sunt 2 posibilitati... ori sunt eu norocos ori au fost schimbate..... acum am avut ocazia sa ma uit, si de exemplu debitmetrul a fost schimbat, pompa de injectie a fost schimbata, si probabil ca daca inspectez si alte piese voi descoperi ca au fost schimbate... nu sunt relevanti km.. daca fostul proprietar a fost de incredere.... si cum zicea cineva.. daca faci 10.000 km pe an.. ce conteaza ca masina are 100.000 sau 150.000 nu termini masina cu 10.000 km/an.. si atunci mai bine dai bani pe optiuni decat pe km... dar daca in schimb faci 30.000 km/an renteaza sa dai bani pe km mai putin :) , vedeti si voi logica...

Edited by Cristi.MD

Da de ce ai dus-o pe platforma? Nu puteai sa vii cu eu pe roti?

Salut Calin78,

Tot din cauza "pasarelelor" mele din cap legate de numarul de KM. Stii cum e, cand ti se pune pata, sau ai o boala, nu mai scapi pana cand nu iti satisfaci nebunia... Asa si la mine :)

myxage: sa nu tinem cont de valoarea lor la revanzare, dar... iarna cand ti-e frig in masina... si te gandesti ca ... masina lu popica... are scaune incalzite, sau cand mergi noaptea pe drum si un loganar baga xenoanele din proiectoare drept in retrovizoarea ta.. te gandesti ca masina lu popica.. avea perdeluta electrica si in aceeasi situatie nu te afectau farurile bizonului din spate, sau te gandesti..... ca uite eu am masina mai tare ca a lu popica.. da din cauza la scaunele mele.. nu pot sa-i dau tare pe curbe ca ma poarta stanga dreapta :)... sau te gandesti cand cu o mana tii telefonu... ce bine mi-ar prinde niste butoane pe volan sa schimb piesa sau sa dau mai incet.. cum ai vazut a face popica... si exemplele pot continua... daca nu ai sti ca exista nu ar fi probleme.... dar cand te bati de incomoditatile astea prima data si sti ca se putea mai bine iti pare rau...

Un exemplu: masina mea.. singurul proprietar a fost o firma de electricitate gen Renel din austria... injectoarele in perfecta stare... turbo in perfecta stare, si ziceam si pe forum... ca sunt 2 posibilitati... ori sunt eu norocos ori au fost schimbate..... acum am avut ocazia sa ma uit, si de exemplu debitmetrul a fost schimbat, pompa de injectie a fost schimbata, si probabil ca daca inspectez si alte piese voi descoperi ca au fost schimbate... nu sunt relevanti km.. daca fostul proprietar a fost de incredere.... si cum zicea cineva.. daca faci 10.000 km pe an.. ce conteaza ca masina are 100.000 sau 150.000 nu termini masina cu 10.000 km/an.. si atunci mai bine dai bani pe optiuni decat pe km... dar daca in schimb faci 30.000 km/an renteaza sa dai bani pe km mai putin :) , vedeti si voi logica...

Salut Cristi.MD,

Se poate sa ai dreptate, dar repet, chiar nu mi-am pus problema super-dotarilor. Eu sint multumit de ce are pe ea si in ochii mei mai mult valoreaza faptul ca are f. putini KM si ca acestia sun REALI, cu full service history, si toate reviziile de pana acum sunt la reprezentanta BMW din Germania, ceea ce zic eu ca intr-adevar conteaza.

Poate de-aia nu mi-am dorit cine stie ce optiuni pe ea deoarece nu m-am gandit nici un moment la revanzarea ei, chiar am de gand sa o tin muuuuu...ult timp de acum inainte, deoarece modelul de BMW seria 3, E46, imi place la nebunie!!! :)

Multumesc tuturor de aprecieri si de opinii, fie ele pro sau contra ;) Chiar si din cele contra, mai inveti cate ceva, mai afli ceva nou sau la care nu te-ai fi gandit pana acum. :)

Bafta tuturor! :D

Catzus.

Maºina este frumoasã, s-o stãpâneºti sãnãtos!

PreĂžul este un pic cam mare.

ĂnĂželeg cĂŁ ai vrut o maÂşinĂŁ cu puĂžini km ĂŽnsĂŁ ar fi meritat una cu motor mai mare Âşi mai multe dotĂŁri.

Ăn orice caz, Ăžie trebuie sĂŁ-Ăži placĂŁ! :D

Multumesc Ciupanezu,

Venind de la tine complimentul asta, chiar e ceva! Multumesc frumos! :D

M-am gandit sa va impartasesc din costurile pe care le-am avut pana acum in Romanica in ceea ce priveste actele (am inscris-o astazi dimineata pe numere provizorii):

- Traducere factura din germana in romana - 30 lei

- Legalizare la notar a traducerii facturii - 18 lei

- Taxa CEC - 13 lei

- Taxa Finante - 7 lei

- Asigurare pe o luna (cat sunt valabile si numerele rosii): - 46 lei

- Taxa la Politie pt. numere rosii - 40 lei

- Copii Xerox pt. diverse acte - 10 lei

TOTAL: 164 lei

Va urma si cealalta "batalie" pentru inscrierea definitiva, unde va intra si taxa de prima inmatriculare, RAR-ul (identificare + omologare) si o sa incerc sa va tin la curent si din punctul asta de vedere.

Numai bine! :lol:

Catzus

nu vreau sa te dezamagesc dar masina nu are km aia reali ... am vazut o gramada de masinutze in germania cu km asa ... cu 0 in fata ... de ex la a ta 080000 am dat ex ( la a 9-a poza ).... pt ca sunt oamnei "deshtepti" care mai umbla la kilometraj ( mai ales practicat in ROMANIA )... si atunci cand il dau sub 100000 km ... apare un 0 in fata la kilometru ... ( asa stiu eu ) si ca un argument ... la toate cu 0 in fata la care m`am uitat i`am dat un test si mi`au aratat toate de fapt 250000 + km reali ... daca stie cineva cum se da testul poate sa iti confirme ( si ma indoiesc ca nu stie nimeni de fapt sunt sigur ca majoritatea stiu ) ... aici nu am scris asta ca sa te dezamagesc sau sa o iei ca pe un defect al masinii ... a mea are 191000 si merge mai mult decat perfect ... nu km conteaza la o masina ci cum e intretinuta ... asa cum vad ca e si a ta din poze, intretinuta. SI revenind ca nu vreau sa o iei ca pe un defect ... poate cineva nu stie de treaba cu 0 in fata la KM ... si sa stie lumea sa nu se intzepe sa zic asa ... ca e pacat de banii nostrii ... daca tot dam un ban ... sa fie pe bune treaba ... ca tu ai dat ceva bani pe ea ... oricum si eu hop e la fel ca a mea numai ca e mai batranica si e 1.6 dar eu sunt f mandru de fetitza mea :) sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi km fara incidente. Bafta !

Faina masina. Sa o stapanesti sanatos ... si fara incidente.

Pacat ca a fost lovita. Ai reusit sa mai negociezi ceva pe chestia asta ?

Salut MaQ,

Asa... ca pentru mine... si pentru restul...

De unde ai tras tu concluzia ca e lovita?!

Ai reusit tu cu ochiul tau "fin" de meserias sa vezi asta din pozele pe care le-am postat? Ca eu, cu ochii mei asa prosti cum crezi tu ca ii am si cum altii care au vazut masina crezi ca ii au, pot sa-ti spun ca masina este "tipla", daca stii ce inseamna asta! :)

Scuze ca m-am aprins dar ce ai spus tu este o super-mare prostie, fara sa ai nici cea mai mica dovada sau argument.

Te invit pe la mine sa o vezi cu ochii tai, sa o atingi si sa te convingi de contrariu! Anytime... :)

Ufff.... M-am racorit ! :)

Catzus