Jump to content

Ce consum aveti la E36?

nailbombmax

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu tot 15W bag , motorul fiind peste 200.000 km . Am bagat si 10W si imi cam disparea din motor . Dupa ce am trecut la 15w + un aditiv de ulei Valvoline , chiar nu mai am probleme . Desi am observat ca multi useri recomanda ca schimburile de ulei sa se faca cu uleiurile recomandate de constructor , 10w 40 , sunt de parere ca la peste 200.000 km motorul nu mai este la fel ca cel nou . Parerea mea .

Nu-i prea "gros" 15w-40?

Alta intrebare, legat de uleiuri si motoare: Ce se poate intampla rau pentru un motor de 240.000 Km, daca se foloseste un mobil 5w-40? Consumul de ulei este cred in limita normala (1 - 1.5 Litri completat la 7.000 km, cu tot cu scurgerile de la semeringul din fata de la fulia de la vibrochen).

cum zicea si g0oby,vara dar nu numai uleiul incins este mult prea subtire,totusi eu recomanda 15w40....are ungere mai buna pt un motor uzat,crezi tu ca ar fi prea gros atunci cand se incalzeste el? eu nu cred...toate bune

Eu n-aÂş pune GTX pentru cĂŁ este un ulei pentru maÂşini cu mulĂži km, cu uzura mare.

DacĂŁ motorul merge bine Âşi nu dĂŁ semne de uzurĂŁ, nu vĂŁd de ce aÂş pune un astfel de ulei.

De ce sĂŁ te legi la cap fĂŁrĂŁ sĂŁ te doarĂŁ?

Despre Magnatec n-am auzit nimic rãu pânã acum.

n-as baga mana in foc pentru motorul meu ... in bord am 208.000 insa recent cineva cu un tester mi-a spus ca ar fi reali in jur de 420.000.... o masina la cumparata la 190.000 nu cred ca ar avea pielea de pe volan tocita atat de mult incat sa fie gaurita...

20.000 si ceva, i-am facut numai eu cu ea

din cate am studiat masina, privita sub toate aspectele mentionez asa:

-la ambreiaj nu fusese umblat, era cel original si intr-o stare foarte proasta

-electromotorul n-a fost umblat in el niciodata, are perii originali si functioneaza foarte bine

-au fost schimbate toate 4 arcurile, acum are Eberle sport

-la mecanica spate nu a fost umblat, trebuie sa-i schimb eu mai multe bucsi pentru ca troncane foarte rau

-amortizoarele spate sunt praf si sunt cele originale

-mecanica fatza: schimbata destul de recent de fosta proprietara -amortizoare noi -bucsi/brate noi -arcuri, capete de bara noi -> am decat un mic joc in cutia de directie (nu stiu cum sa-l remediez si la ce sa ma uit), pe fata nu bate nimic

-ABS-ul functioneaza foarte bine

-airbag-urile sunt activate si gata sa salveze 2 vieti (o mica problema cu senzorul de pasager - daca nu e pasager pe scaun sta aprins becul 15-20 secunde sau ii dau eu un pumn in scaun)

-clima functioneaza foarte bine

-din inspectia mea "ochiometrica" numai sunt alte piese schimbate pe masina - toate par la locul lor, imbatranite de timp si originale

post-13397-1234109990_thumb.jpg

duminica dupa masa din centru spre baneasa si pe 1 mai.. cam 30km :bashwall:

trebuia sa faci o poza si sa o pui in rama <_<

o sa fac cu prima ocazie ca nu am mai mers de ieri si a ramas consumul :)

Da tie cat iti consuma de ti se pare mult?

Tine cont ca am diferential f.lung. In afara alergata tare imi ia cam 9, de ce n-ar lua cu intr-un oras cand e liber cu 3L mai mult.

in trafic de la 15 in sus iar, de alergat nu se pune problema.

duminica dupa masa din centru spre baneasa si pe 1 mai.. cam 30km :bashwall:

trebuia sa faci o poza si sa o pui in rama <_<

o sa fac cu prima ocazie ca nu am mai mers de ieri si a ramas consumul :)

Da tie cat iti consuma de ti se pare mult?

Tine cont ca am diferential f.lung. In afara alergata tare imi ia cam 9, de ce n-ar lua cu intr-un oras cand e liber cu 3L mai mult.

in trafic de la 15 in sus iar, de alergat nu se pune problema.

am dif 3.45

in oras 16-17 si in afara cam 9

incredibil ! m-am dat ieri de la semafor (eu cu 318is) cu un Fort Mustang GT, de la domenii pana la primul semafor, si am ramas uimit ....

la 100 km/h cand am oprit amandoi la urmatorul semafor, distanta dintre noi nu era decat de 2 masini si un pik, iar cand am schimbat din 1 in 2 era distanta de doar 1 lungimr de masina.... cam greu mustangul, chiar daca are el atatia caluti .. probabil un 320, dar sigur un 325 l-ar fi facut

incredibil ! m-am dat ieri de la semafor (eu cu 318is) cu un Fort Mustang GT, de la domenii pana la primul semafor, si am ramas uimit ....

la 100 km/h cand am oprit amandoi la urmatorul semafor, distanta dintre noi nu era decat de 2 masini si un pik, iar cand am schimbat din 1 in 2 era distanta de doar 1 lungimr de masina.... cam greu mustangul, chiar daca are el atatia caluti .. probabil un 320, dar sigur un 325 l-ar fi facut

poate mergea la consum <_<