Jump to content

Ce consum aveti la E36?

nailbombmax

Recommended Posts

fiecare trebuie sa ajunga sa-si cunoasca masina si ce poate. acum depinde foarte mult si de incarcatura masinii, pentru ca una este o masina goala, cu cativa litrii de benzina si soferul, si alta situatie 4-5 persoane + xx litrii de benzina.... se cunoaste...chiar foarte mult

am un 318IS si am venit la drum intins 100 de km in urmatoarele conditii:

-singur in masina, fara nici un bagaj, fara roata de rezerva si alte cacaturi prin portbagaj, fara capitonajele interioare (le dadusem jos pentru curatat), fara bacheta spate, fara oglinzi retrovizoare (deloc), clima oprita, geamurile inchise, mers foarte moderat, un alt avantaj caldura de afara - viteza de croaziera 60-70-80 - cu consum de .... 3% - real

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

3% pe liber la vale...daca ai vazut consum instant 3% asta nu inseamna ca a fost asa tot drumul...

As putea avea si consum de 20% si tot nu m-as plange daca as avea o masina pe masura.Se stie ca bmw consuma mult in general,dar si prestatia e pe masura,asa ca pararea mea e ca la o asa masina nu te poti da mare in gasca cu consumul mic.

Si nu omorati masinile subturandu-le,producatorul spune ca pana si consumul minim se realizeaza la o plaja moderata de turatii

Personal schimb la 3500 si la graba cam la 4000-4500 si atat...forja gen 6000 masina mea ia doar o data pe an poate.

Niciodata nu merg subturat,sub 2000 de ture,,,si totul e bine,prestatie buna,consum moderat

Parerea mea ,cine vrea consum sa-si ia alta masina

cine cunoaste bine motorul de la IS, adica M42 16valve stie bine ceea ce spun si stie ca are cuplu chiar si la turatii foarte joase, si nu spun balarii, ca nu as avea de ce sa ma laud cu un consum mic, daca nu l-as avea.. in fond eu bag benzina zi de zi in masina si ii stiu cel mai bine consumul ...

-in primu rand nu trebuie comparat acest motor cu cele de pe 316 318 (interesati-va si o sa vedeti diferentele de constructie si cat de mult conteaza numarul dublu de valve si o functionare ireprosabila a motorului)

-in al doilea rand nu ati tinut cont ca masina mea avea in acel moment cu mult mai putine kg decat un coupe standard (coupe 318IS - 1240kg cu plinul facut deci 1190 gol pe cand un sedan sare de 1320kg).

in acel moment masina cantarea undeva putin peste 1000kg, lipsindu-mi foarte multe componente (numai bara spate cantareste undeva la 10-15kg

-pe masina numai existau antifonaje izosonice si multe plastice si cauciucuri de sub capitonaje - stiu ca in cazul unui accident as fi mai expus insa imi asum riscul - iar sunetul motorului si al rularii in habitat nu a crescut decat cu cativa decibeli, insa nu atinge limita deranjantului

-consumul va asigur ca il calculez foarte precis si nu are rost sa intru in detalii (va spun doar ca am mai facut mici modificari si am acum un rezervor mult mai mic care ma ajuta la calcule)

-zi de zi imi conduc masina cu un consum mediu de 6 - 6.5 - 7 pe extra si 9 maxim 10 in bucuresti

numai bine si astept intrebari de la voi

cine cunoaste bine motorul de la IS, adica M42 16valve stie bine ceea ce spun si stie ca are cuplu chiar si la turatii foarte joase, si nu spun balarii, ca nu as avea de ce sa ma laud cu un consum mic, daca nu l-as avea.. in fond eu bag benzina zi de zi in masina si ii stiu cel mai bine consumul ...

-in primu rand nu trebuie comparat acest motor cu cele de pe 316 318 (interesati-va si o sa vedeti diferentele de constructie si cat de mult conteaza numarul dublu de valve si o functionare ireprosabila a motorului)

-in al doilea rand nu ati tinut cont ca masina mea avea in acel moment cu mult mai putine kg decat un coupe standard (coupe 318IS - 1240kg cu plinul facut deci 1190 gol pe cand un sedan sare de 1320kg).

in acel moment masina cantarea undeva putin peste 1000kg, lipsindu-mi foarte multe componente (numai bara spate cantareste undeva la 10-15kg

-pe masina numai existau antifonaje izosonice si multe plastice si cauciucuri de sub capitonaje - stiu ca in cazul unui accident as fi mai expus insa imi asum riscul - iar sunetul motorului si al rularii in habitat nu a crescut decat cu cativa decibeli, insa nu atinge limita deranjantului

-consumul va asigur ca il calculez foarte precis si nu are rost sa intru in detalii (va spun doar ca am mai facut mici modificari si am acum un rezervor mult mai mic care ma ajuta la calcule)

-zi de zi imi conduc masina cu un consum mediu de 6 - 6.5 - 7 pe extra si 9 maxim 10 in bucuresti

Exagerezi,am un prieten cu IS si real consuma mai mult de 11l in oras si comparand cartea tehnica IS-ul consuma mai mult decat I-ul (m43) nu poti zice ca are consum mai mic,mai ales ca e in 16 valve odata ce trage mai mult aer trage si mai multa benzina.

Edited by M_A_D

sedanul meu are 1205 kg scrise in carte. probabil 1320 are 3.5 tds.

Am inteles..am observat din diverse topic-uri ca ai destule cunostinte legate de Bmw :) As mai avea o intrebare..cum influenteaza transmisia automata consumul masinii?Precizez ca are 3 setari,economic,winter si sport.Imi poti explica mai exact ce se intampla in fiecare dintre aceste 3 setari,si mai exact cum este afectat consumul in cele 3 situatii?Imi cer scuze daca am fost off-topic :lol: Edited by Slick

Economic este pentru un consum redus adica schimba la turatii mai joase, winter este pentru iarna adica schimba la o turatie mai joasa si pleaca mai usor de pe loc pentru a nu pierde aderenta si sport este pentru performante maxime.

In orice caz, o cutie automata creste consumul fata de o cutie manuala.

Cutiile automate mai recente sunt mai economice si mai eficiente decat cele mai vechi.

Edited by Ciupanezu

Salut, eu am um E36 320I si consumul sta in felul urmator: in oras nu reusesc sa scad sub 15%, afara este de 7,5 - 8 %, aici vorbesc de mers decent, nu de curse :)

Salut! nu am citit chiar toate raspunsurile la intrebarea ta, dar eu am scos consum aporx 7,5%(autostrada) mers 140-150 km/h constant, 8-9% afara din oras la viteza de 120-130 km/h si in oras scade si sub 15% daca merg frumos, scade si undeva la 12%. eu am un 320i coupe.

• 3 months later...
Am un 318IS din 93, cu catalizatorul scos, toba sport, si filtru aer sport, si daca merg usor cu ea asa maxim 120 in drum lung ia in jur de 7,8-8, iar in oras nu stiu exact dar peste 13, ........ si daca mergu ca nebunul in drum lung am reusit sa scot si 15 din ea. am facut 200 de km cu 30 L de benzina. :lol: dar si mergeeaa...... :)

Salut, eu am um E36 320I si consumul sta in felul urmator: in oras nu reusesc sa scad sub 15%, afara este de 7,5 - 8 %, aici vorbesc de mers decent, nu de curse :)

Salut! nu am citit chiar toate raspunsurile la intrebarea ta, dar eu am scos consum aporx 7,5%(autostrada) mers 140-150 km/h constant, 8-9% afara din oras la viteza de 120-130 km/h si in oras scade si sub 15% daca merg frumos, scade si undeva la 12%. eu am un 320i coupe.

inseamna ca e liber in Arad, eu in bucuresti nu am reusit niciodata sa scot ziua sub 15-16 oricum as merge