Jump to content

Harman Kardon retrofit (BMW E46)

Recommended Posts

Salutare dragi colegi! Doresc sa mai aduc o imbunatatire masinii mele, facand un upgrade de la linia audio Hi-Fi, la linia audio Harman Kardon. Din cate am citit pe net, cazurile sunt in felul urmator:

- Hi-Fi: impedanta 2ohm, 6 difuzoare in usile din fata, 2 difuzoare in usile din spate, 2 difuzoare pe placa despartitoare dintre habitaclu si porbagaj, statie aferenta in portbagaj

- Harman Kardon: impedanta 3ohm, 6 difuzoare in usile din fata, 2 difuzoare in usile din spate, 2 difuzoare pe placa despartitoare intre habitaclu si porbagaj, 2 subwoofere cu amplificatoare individuale in portbagaj, statie aferenta, buton "virtualizer" (un difuzor pe el, langa comanda ASC/DSC)

Intrebarile mele sunt: pot folosi doar subwooferele din portbagaj, lasand restul liniei audio Hi-Fi? Am inteles ca subwooferele au amplificatoare incorporate, si este foarte simplu sa le conectez, tragand fire de la boxele care se afla montate pe placa despartitoare dintre habitaclu si portbagaj.

Sau: este mai bine sa schimb toate difuzoarele, si statia principala, si sa montez subwooferele?

Stie cineva daca difuzoarele Hi-Fi si difuzoarele Harman Kardon din usi au aceleasi mufe? Asa ar fi foarte simplu.

Sper ca am fost destul de clar. Daca cienva este in tema, il rog sa ma ajute cu o idee... Multumesc.

Am cautat de mi-au sarit ochii, si am incercat sa dau si de baiatul de pe forum care a facut acest upgrade. Totusi, nicaieri nu am aflat daca mufele din cablajul liniei Hi-Fi sunt identice cu cele Harman Kardon, si asta ma intereseaza cel mai mult. Pentru ca nu stiu inca daca sa pun suplimentar doar subwooferele, sau sa schimb toate difuzoarele cu cele Harman.

Alta problema ar mai fi butonul "virtualizer", despre care nu am aflat prea multe (conexiuni, scheme) nici pe forumurile straine...

• 2 weeks later...

Am momentan un e46 318i 2001 care are sistem de sunet hi-fi 10 boxe ( cred ca asa se numeste nu stiu nici eu exact ) care se aude destul de bine dar eram curios daca am cum sa il inlocuiesc cu sistemul harman kardon .

Mai vroiam sa stiu care sunt diferentele intre cele 2 sisteme si daca se merita efortul.

Pana la urma am decis sa instalez doar subwooferele Harman Kardon.

In principiu se conecteaza urmatorii pini:

1: (+) de la difuzoare

2: remote (+)

3: -

4: masa (-)

5: +12V

6: (-) de la difuzoare

7: semnal viteza (nu este necesar)

8: -

9: -

10: -

Imi poate spune cineva daca este corect, sau daca mai trebuie conectat ceva?